Sommerferien 2007...

Pin It
....gikk østover. Min familie på fem klarer seg ikke med stasjonsvogn og takboks når vi reiser på ferie, så vi leide like godt en stooor tilhenger på mannens jobb for å få med alt vi "trengte".
I tilhengeren plasserte vi sykler, sparkesykler, vogn, campingstoler og bord i tillegg til to par stylter. Planen var med andre ord en aktiv ferie. Vi startet ferien med en uke på en velutstyrt hytte i Hemsedal. Vi tok stolheis med medbragte sykler, og mannen og de to eldste ungene syklet ned en del av slalombakken. Kjempegøy! Vi fikk også brukt syklene på oppdagelsesturer både på sykkelstier, grusveier og bilveier innimellom regnbygene som kom over oss.
En regnværsdag ble brukt på Tropicana på Gol, og vi fikk leid diverse bøker og dvd'er på biblioteket i Hemsedal til bruk på andre regnværsdager. Hadde med oss PS2 i tilfelle det skulle bli dårlig vær. Mann og barn storkoste seg med å kjøre go-cart på Fuglehaugen,

image114

og alle hadde moro av å delta på kveldsstellet på Ulsåkstølen.

image124 image125

På stølen fikk vi lov til å melke kuer og mate griser, geiter og kalver i tillegg til at vi hilste på høns og kaniner.
Vi fikk smake nykokt prim og melk nesten rett fra kua. Jeg som ikke drikker fetere melk enn skummet, var overrasket over at den nysilte melken ikke smakte så fett som jeg på forhånd trodde.

Fra Hemsedal gikk turen innom Drammen på familiebesøk, og deretter til Nittedal hvor vi lånte huset til en tante og onkel av meg. Besøkte mannens forlover i Asker, fikk med oss litt kultur og historie i Oslo med besøk på Kon-Tiki, Frammuséet og Holmenkollen, og traff en svigerinne med familie i Vigelandsparken.

Fra hovedstaden reiste vi nordover til Gjøvik hvor pappaen min bor og jobber. Han er kaptein på Skibladner som ungene kaller "Bestefars båt".

image126 image128
© Oplandske Dampskibsselskap


Med Gjøvik som utgangspunkt gikk turen til en deilig dag på Hunderfossen, en badedag på Raufoss og en "harrytur" til Charlottenberg i Sverige. Vi feiret mannens bursdag på Skibladner med deilig laks, jordbær og vin i nydelig solskinn. Ungene hvisket og tisket om en hemmelighet, og mannen ble temmelig overrasket da det over høytaler anlegget ble annonsert en salutt for bursdagsbarnet.
image127

Veien vestover gikk over Hardangervidda. Stoppet på Haugastøl 1000 moh hvor vi hadde et nydelig måltid, og klarte å motstå fristelsene i form av noen flotte hjemmelagde kaker og kjeks! Personalet som ekspederte oss var veldig hyggelige og passe uformelle. Et stopp her anbefales på det varmeste.
For å bryte opp den lange turen litt fikk ungene vasse i fjellvann, og gå litt i noe av snøen som fortsatt lå på vidda. De storkoste seg, men du så kaldt både fjellvann og sommersnø kan være!

Deilig med ferie, men du så deilig det er å komme hjem igjen også! Ekstra deilig er det når en kan tilbringe den siste ferieuken hjemme!

3 kommentarer

Lise

01.08.2007 kl.22:03

Høres ut som en kjempegrei ferie.

Du må fikse lenkene dine, nå lenker de internt til sider som ikke finnes. Det hjelper å skrive http:// foran.

Anne-Ruth

02.08.2007 kl.00:32

Har vært innom Gjøvik to ganger i det siste vi også. Stoppet på både Statoilstasjonen og CC senteret. Tror jeg hadde flirt godt om vi hadde truffet dere der ja! Skibladner er en flott båt, så den borte ved Mjøsbroen på lørdag :)

Mamma

03.08.2007 kl.20:03

Morsomt å se bildene fra melkingen! Mams

Skriv en ny kommentar

hits Pin It