Thailandske vårruller

Pin It
                         image143

Har fått noen spørsmål etter oppskrift på vårrullene mine. De er verdt å prøve, for nystekte vårruller er bare deilig!
Oppskriften er delvis fra Den store asiatiske kokeboken.

30g risvermicelli
1ss olje
3 fedd hvitløk, hakket
2 ts ingefær, revet
3 stenger vårløk, hakket
200 g svinekjøttdeig
2 stilker selleri, finhakket
150g gulrot, revet
25g frisk koriander, hakket
50g agurk , finhakket
1ss søt chilisaus
2ts fiskesaus
1 ts brunt sukker

Vårrullomslag, ca 18
Olje til fritering

Legg risvermicellien i bløt i varmt vann. La dem dryppe godt av og klipp eller skjær dem i kortere lengder.
Varm oljen i en wok eller kjele og rørestek hvitløk, ingefær og vårløk i 2 minutter. Tilsett svinekjøttet og selleri og rørestek til kjøttet er brunet. Del klumpene. Tilsett gulrot, koriander, agurk, chilisaus, fiskesaus, sukker og nudler og bland godt.
La det hele bli kaldt.
Legg vårrullomslagene i ett fuktig kjøkkenhåndkle, og ta ut ett omslag av gangen. La omslaget ligge med ett hjørne mot deg, fukt kantene med litt vann, og legg ca 1 1/2 ss fylli midten av omslaget. Brett hjørnet som ligger mot deg over fyllet deretter hjørnene på sidene før du ruller vårrullen mot det siste hjørnet og forsegler vårrullen med vann.
Gjenta til alt fyllet er brukt opp!
Fyll en dyp kjele med olje og varm til den er middels varm. Stek rullene i flere porsjoner i 2-3 minutter til de er gyllenbrune. La dem dryppe av. Serveres med søt chillisaus eller soyasaus.

Vel bekomme!

14 kommentarer

Mita`s hjørne

26.08.2007 kl.22:12

Hærlig... vårruller er jo bare så godt, men jeg bruker noe som heter glassnuddler, det er jo det samme som du bruker da... men kanskje lettere å få tak i...

huff nå fikk jeg lyst på vårruller du... med saus, ris og salat...mmmm...

Ha en flott kveld...

Lise

27.08.2007 kl.20:27

Disse skal jeg prøve ved anledning, vårruller er kjempegode!

irenetur

28.08.2007 kl.21:08

mmm, mye god mat her, Merete. Tror jeg også må lage de vårrullene.

irenetur

28.08.2007 kl.21:10

Men du, vet du hva de vårrullomslagene er laget av (krysser fingerne for at det ikke er hvetemel i de)

Audhild

07.09.2007 kl.23:11

Tusen takk for koselig kommentar i bloggen. Var kjekt å hilse på deg sist helg. Hadde en super helg på Åsane folkehøyskole. Fikk laget masse spennende. Det kommer etterhvert bilder av det jeg laget på bloggen min. Ønsker deg en fin helg.

Ninne

12.09.2007 kl.19:34

Disse ser kjempegode ut! Jeg har skrevet ut oppskriften og gleeeeeder meg!

elisabeth

15.09.2007 kl.00:32

HEi ! No har eg å laga meg en blogg med prosjektene mine. E visst en liten hermegås. Eg bare bli så inspirtert. løp inn å se da vel!

Vivi

16.09.2007 kl.13:26

Denne må jeg bare prøve! Men hva er risvermicelli

*rødme* Jeg finner det vel ut, hehe. Ha en flott søndag:-)

lene

22.09.2007 kl.11:43

å nam....

fikk vann i munnen her..

hjemmelagete vårruller er jo nydelig, og disse så jo skikkelig digg ut.. tusen takk for oppskriften, skal garantert test denne ja..

ha en fortsatt fin og kreativ helg..

vårrullamatør

22.11.2008 kl.10:39

Hva menes med fiskesaus? er det noe man får kjøpt ferdig eller må man lage selv?:)

Merete

23.11.2008 kl.12:03

Fiskesaus får du kjøpt under navnet Fishsauce i enkelte matbutikker, og helt sikkert i såkalte innvandrerbutikker.

Celine

27.10.2009 kl.12:33

Vårruller er super godt! spesielt med koriander:) Kjempe fin oppskrift! Man kan også ta kyllingkjøttdeig istedenfor svin, også steke de på rist i ovnen, med litt olje. Da blir de sunnere;) Skal lage vårruller i dag igjen jeg, fått helt dilla! hehe. Kos dere med vårruller alle sammen!:D

Mona

14.02.2012 kl.10:44

Disse skal jeg prøve i kveld , det er syklubbkveld , ikke mye sying, men god mat, og en kopp kaffe er jo ikke noen dårlig måte å bruke kvelden på. Det blir oreonkjekskake også. Takk for oppskriften, gleder meg.

Merete

17.02.2012 kl.18:31

Mona:

Hvordan gikk det med vårrullene mon tro?

Skriv en ny kommentar

hits Pin It