Berlin anbefales på det varmeste

Pin It
Jeg hadde noen flotte dager i Berlin sist uke. Hyggelig selskap i kollegiet, dyktig guide som viste oss en del kjente og viktige steder, deilig båttur på elven Spree og kanalene rundt i Berlin, helt ok look-alike show, vandring rundt alene i byen og ikke minst deilig mat og drikke. En skikkelig avslappende tur som endte med en lang tur i minibuss fra Olso til Bergen grunnet streiken.

Berlin var vakker med sine flotte bygg av eldre dato, og også med sine stilige nye bygg. Det ser ut som de har en plan, og penger, når de bygger nytt. Det var utrolig god plass over alt, og vi så aldri tegn til trafikkork. Det kan nok skyldes det godt utbygde t-banenettet med hyppige avganger. Alle i kollegiet ble positivt begeistret for byen, og alle vil vi tilbake. Jeg lot meg fascinere av Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche som ble ødelagt under 2. verdenskrig.

kirchengebaeude glassmalerier
Nå står det ødelagte tårnet der sammen med et nytt kirkerom. Den nye delen hadde noen flotte glassmalerier i en nydelig blåfarge og tårnet en nydelig mosaikk.

Matglad som jeg er måtte jeg en tur innom KaDeWe, et luksuriøst stormagasin fra begynnelsen av forrige århundre. Jeg styrte glatt utenom alle etasjene med klær, sko og klokker, og tok turen opp i sjette som kun er viet mat, drikke og annet snadder å putte i munnen. Tror jeg kunne gått der i mange timer med fare for å fylle opp noen kofferter. Det ble med litt spekeskinke og sjokolade, i tillegg til noen deilige minner om gode lukter.


Check-point Charlie
checkpoint charlie
Lurer på hvor mange euro disse gutta tar inn på å bli fotografert sammen med oss turister?

Noen av oss tok en tur på museet ved Check-point Charlie. 
Det er helt utrolig hvor oppfinnsomme folk var når de forsøkte å rømme over muren fra øst til vest. På museet fantes historier om både de som lyktes, og de mindre heldige som ikke lyktes. Å gå der på museet og lese om alle disse sjebnene var sterkt da dette jo skjedde mens jeg hadde en trygg ungdomstid i Norge.

Mye god mat og drikke ble det i Berlin, og jammen klarte en av mine kolleger å få meg med på Starbucks slik at jeg fikk trent meg litt på å drikke kaffe.
kaffetrening
Kaffe latte er ikke så verst heller da....

Når neste tur til Berlin går det aner jeg ikke, men det hadde vært et flott sted for en kjærestetur med mannen min.
6 kommentarer

Silje

28.05.2008 kl.14:04

Der kom reisebrevet gitt! En vannvittig gøy tur! Gleder meg til neste gang vi drar på tur:) Klem fra Silje

tutten

29.05.2008 kl.11:39

Så kjekt at turen ble vellykket.Det er godt å komme litt vekk fra hverdagen.Ha en fin torsdag.

lises

29.05.2008 kl.23:30

Så moro! Og vesken din er enda kulere på actionbildet!

Ronille

31.05.2008 kl.13:15

Heisann. Litt seint ute med å ønske deg god helg (grunnen ser du i bloggen min), men ønsker deg ei fortsatt fin helg. Her skinner sola, og eg sitter og koser meg med strikketøyet i solveggen :)Klem fra Ronille

Ronille

31.05.2008 kl.23:44

Nope, Lisje Snuppa blir snart 20 år, og er og har alltid vore Lisje Snuppa mi :) Minsten er snart 17 år. Kanskje eg skulle finne på nye navn??? Næsj, det får være som det er :) Ha en fortsatt fin kveld :)

Alma Merethe

01.06.2008 kl.09:48

Heia. Så Artig å se bilder fra Berlin. Eg var der i fjor, og det var en flott opplevelse. Var også innom KaDeWe, Check-point Charlie, Muren, Stasifenglset osv. Som du sier var det en opplevelse å være inne på KaDeWe, selv om eg ikke kjøpte noe...En flott by med masse fint å få med seg...Ha en fin søndag...

Skriv en ny kommentar

hits Pin It