Skifte navn?

Pin It
Riktignok tok jeg mannen mitt sitt navn da vi giftet oss for 15 år siden, samtidig som jeg beholdt mitt pikenavn som mellomnavn, men å skifte fornavn, det har aldri falt meg inn til tross for at det i følge BT er en del som skifter fra Merete til andre mer moderne navn. Siden jeg har båret navnet mitt  i vel 40 år klarer jeg neppe å være helt objektiv, men jeg ser ikke helt hva som er galt med Merete. Det eneste tungvinne med det er at de fleste putter inn en H når de skriver navnet mitt, ellers så er det helt kurant.
Det som er litt morsomt er at BT også nevner navnene til to av mine tre barn i artikkelen som navn en del bytter fra. Alle tre har fått tradisjonelle norske navn som kanskje ikke er så lette i en internasjonal sammenheng, men i klassesammenheng så har så langt vært alene om navnene sine. Vi synes navnene er flotte vi, og jeg tror jammen jeg ville blitt lei meg om noen av ungene kom og ville skifte fornavn.
Eller hva sier du mamma, om jeg plutselig skulle byttet fra Merete til.......?
Ja, ikke vet jeg hva jeg ville bytta til! Tror jeg fortsetter med Merete jeg.
Enklest slik.

2 kommentarer

Sol

04.08.2008 kl.15:27

Forbli Merete, du. :)

Mamma

05.08.2008 kl.10:00

Navnet skjemmer ingen men mange skjemmer navnet! Vi valgte Merete fordi vi syntes det var et flott navn og det synes jeg fortsatt. Den opprinnelige betydningen betyr perle og jamen har du vist deg å være en. Jeg synes navnet er en del av identiteten en har men kan forstå at noen navn kan være vanskelige utenlands, det vet jeg av erfaring. Men å skifte navn bare for at en synes det er gammeldags eller ikke er det en liker best skjønner jeg ikke helt. Populariteten av navn går jo i bølger og slik blir det sikkert alltid.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It