Tapas og jentetur

Pin It
I helgen var jeg på jentetur, og vi fryktet vel alle sammen at vi ikke skulle slippe inn igjen til våre kjære menn søndag ettermiddag da vi lørdags kveld inntok store megder med hvitløk.
Vi hadde en viss peiling på hva vi ville lage da vi var innom butikken på vei opp på fjellet, og var gardert med noen kokebøker. Litt vin måtte også til, og vi storkoste oss både før, under og etter tapasproduksjonen.
Været var ikke noe særlig, så det ble mye spising, prating og strikking.

Jeg tenkte jeg skulle dele noen tapasoppskrifter med dere, og begynner med noe superenkelt:

ØRRETSNURRER
Lefser - bruk enten tortillalefser eller Vestlandslefser
Snøfrisk
Røkt ørret

Smør ønsket mengde lefser med Snøfrisk før du legger på litt røkt ørret og ruller sammen lefsa. Skjær pent på skrått, og du har noen deilige munnfuller.


SCAMPI I HVITLØK
Scampi i ønsket mengde - ta av skall, og fjern den svarte stripa med en kniv.
Olivenolje
Hvitløk
Sitron/-saft

Fres ett finhakket hvitløksfedd i litt olje, ca halvannet minutt før du har i scampiene og røresteker. Scampiene skal bli røde. Ha i litt saft fra sitron, rør godt, pepre gjerne, strø på litt persille og ha det hele i et egnet fat.
Om du lar retten stå litt så blir det en deilig sjy som du kan dyppe godt brød i.


Én kommentar

Mamma

31.10.2008 kl.10:46

Kanskje det blir noen tapas-smaker når du kommer hit? Ser godt ut.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It