Merete gjør noe hun aldri har gjort før

Pin It
Vel, jeg gjør vel stadig ting jeg ikke har gjort før, men nå har jeg lagd sylte. Hodesylte.
Saken er nemlig den at mannen min tidligere lagde rull. Det var så koselig å se ham sitte ved kjøkkenbordet med lammesvanger, krydder, krumnål, tråd og hyssing for å lage rull før jul. Han er ingeniør, og veldig nøye på mål, så rullene hans ble sydd og surret med den største konsentrasjon. Rullene ble flotte de, og smakte godt gjorde de også, selv om jeg nøyer meg med å bare smake på dem når de er ferdige. At jeg bare smaker, og at han er den eneste i huset som spiser rullen er vel også grunnen til at han ikke har lagd rull på flere år. I år kommer moren min på besøk, og hun er glad i all julemat, så jeg har nå forsøkt å få mannen min til å begynne å lage rull igjen.
På et eller annet vis ble det slik at jeg sa at om han lagde rull så skulle jeg lage sylte.
Avtaler er till for å holdes, så her skulle det ikke stå på meg. Hadde trodd at jeg skulle få lagd en enklere versjon av sylta, men i mangel av enkle ingredienser på nærbutikken, ble det hodesylte.

ukokt gris
Ferdig skylt og utvannet, og klar for to timer koking.

kokt gris
Letter oppblåst etter turen i gryta.

bein
Kjøtt og fett er tatt av.


i press
I press i bestemors gamle presse.

fersig sylte
Ferdig hodesylte klar til smaking.

Den smakte faktisk godt, men også her blir det mannen min og mamma som kommer til å spise godsakene.
Jeg lager gjerne sylte igjen jeg, men å lage hodesylte var noe skikkelig griseri. Neste gang får det bli den enklere versjonen.

Nå er det mannen sin tur med rullen!

3 kommentarer

Silje

15.12.2008 kl.13:16

Så flink du er:) Men holder meg til smaksprøver på sånne ting jeg å!

Mamma

15.12.2008 kl.17:28

Sylta kommer til å få labber å gå på når jeg kommer! Gleder meg til tradisjonell mat.

Tutten

13.01.2009 kl.20:26

Den så veldig god ut,men jeg tror jeg holder meg til kjøpesylte :)Håper vi treffes snart.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It