Nystekte boller

Pin It
I dag har jeg avspasert, og lille snupp og jeg har kost oss med bollebaking. Jeg er ikke glad i å bake kaker, men trives desto bedre med gjærdeig.
Jeg bruker oppskriften fra den Rutete kokeboken som basis på mengde, og bruker stort sett alltid tørrgjær, alltid ekte smør og har ofte oppi rester av Creme Fraiche, rømme, Cottage Cheese eller fløte. Alt blandes godt oppi Kenwooden min, og får heve en stund før utbaking. Heves igjen, og stekes i ca ti minutter på en 220 grader før de så vidt får komme ut av ovnen før familien kaster seg over dem.
I dag har jeg bakt dobbel porsjon, og håper at noen av bollene kan ta seg en tur i frysen.

boller4 kommentarer

Anette

30.10.2009 kl.20:16

Mmmmmmmm.... Nesten så jeg kjenner lukten av nystekte boller bare av å se på bildet!!!

Englemoren

31.10.2009 kl.18:00

De ser da bare deilige ut. Bergenske skillingsboller, nam, nam....

02.11.2009 kl.15:11

Fin blogg du har Merete!! Har lagt den til under "blogger jeg besøker ofte". Fikk veldig lyst på boller etter å ha vært innom siden din, så nå skal jeg hive på en bolledeig ;) Hilsen Hildegunn

anita fra hjerterommet

03.11.2009 kl.17:15

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Jeg har ikke brukt kjolen, fikk beskjed av min kjære mann at den var alt for stor. Min svigermor skal hjelpe meg å sy i en strikk i livet for å se om det vil hjlpe. Er veldig fornøyd med den selv jeg og gleder meg til å ta den i bruk:) Takk for et veldig hyggelig kurs:)

Skriv en ny kommentar

hits Pin It