Nytt år, nye muligheter og ny bolleoppskrift

Pin It
Der var desember over. Ja, hele 2009 var plutselig over, og vi har startet et nytt år med nye muligheter. Måtte det bli et godt år for oss alle. Jeg har ingen store nyttårsforsett bortsett fra at jeg skal bli litt sprekere, bli litt mindre, lese litt mere bøker, se mindre på tv og kjøpe enda mindre garn enn jeg gjorde i fjor.
Som en skikkelig start på dette har jeg vært inne i hele dag, og lager nå boller etter en ny oppskrift. Om du kjenner meg, og har smakt bollene mine, så lurer du gjerne på hvorfor jeg prøver ut en ny oppskrift. Det er fordi jeg fikk Morten Schakendas bok Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom  til bursdagen min i november, og nå hadde lyst til å prøve ut noen av oppskriftene. I mangel av rugmel for å lage surdeig, ble det altså boller. Hadde jeg hatt rug, så hadde det ikke luktet nybakt her før om én uke, for så lang tid tar det å lage surdeigen fra bunnen av.
Uansett, boka er spennende, og skildrer Mortens vei fra livet som en av Norges beste og mest profilerte kokker til livet som baker i Lom. Det er spennende lesning, med historier fra fagmiljø, om personligheter fra Lom og om hvordan Schakenda med familie har jobbet seg gjennom utfordringene for å nå målet sitt om et eget bakeri. Boka er personlig, og jeg føler til tider at jeg er i bakeriet i Lom når jeg leser i boka. Da jeg fyllte 40 var jeg nemlig så heldig å få et matkurs på Fossheim hotel i Lom av gode venninner, og som en del av dette hadde vi også noen timer hos Morten i bakeriet hans. Han viste oss noen av hemmelighetene sine, og vi fikk være med å lage deilige brød og pizza. Allerede da fikk jeg inntrykk av en mann som gir mye av seg selv, et inntrykk som forsterkes når jeg leser boka. 
Boka anbefales, selv om jeg i skrivende stund ennå ikke vet hvordan bollene smaker.

3 kommentarer

kristin

02.01.2010 kl.11:01

så koselig blogg du har, mange fine ting og tips. kos deg videre med det flotte arbeidet. Jeg likte spesielt godt det du gjør med de gamle broderiene.

Merete

02.01.2010 kl.19:27

kristin: Tusen takk Kristin!

Silje

03.01.2010 kl.22:41

Og hvordan smakte bollene?? De kan da ikke være bedre enn de du allerede lager??? :)

Skriv en ny kommentar

hits Pin It