Det er alltid en første gang

Pin It
I går kveld strøk jeg eldstejentas bunadsforkle for første gang, og nå er jeg nettopp ferdig med skjorta hennes også. Synes det ser bedre ut når de henger enn når de ligger på strykebrettet. Det var noe herk å stryke lin, selv om det var både fuktig og avkjølt i frysen. Nå er det i alle fall gjort, og jeg har litt mindre på gjørelista mi frem til konfirmasjonen om tre uker.
Om du synes at det er tidlig å stryke skjorte og forkle så har jeg bare fulgt tipsene til kursleder på bunadskurset mitt. Linen trenger i alle fall én uke "sette seg på" etter stryking. På den måten skal den krølle  mindre i bruk.
  

Har du et godt tips til å få ut alle "skrukker" i lin uten at man må anskaffe seg slikt superstrykejern med spesialbrett til mange tusen?

3 kommentarer

Anette

21.04.2010 kl.12:41

Hmmm... Nå er ikke jeg noe bunadsskjortestrykerekspert (er vel helst min mor som tar den oppgaven...), men jeg vet at det er lurt å bruke et lite strykejern som IKKE er dampstrykejern.

Og nå har jeg fått meg et nytt og nyttig tips, også; stryke skjorten en uke før for at den skal "sette" seg og ikke krølle så mye. Jeg er stort sett ute i siste liten og stryker rett før jeg tar på meg, eller allernødingst kvelden i forveien...

Englemoren

21.04.2010 kl.18:46

Å, så fint det ble! Nå begynner det å nærme seg og det er godt med alt som er unnagjort.

I gode og onde dager!

22.04.2010 kl.08:08

Jeg er nok desverre ikke noen strykeekspert. Så veldig bra ut det du hadde gjort for meg, men en liten hilsen og ønske om en fin dag det skal du få.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It