Jeg har noe jeg gjerne vise dere

Pin It


Dette bildet tok jeg da jeg var i Tibet høsten 2008. Jeg var reiseleder for en tur vi arrangerte på Åsane folkehøgskole, og vi hadde fantastiske dager i Kina og Tibet. På vei fra Lhasa til Shigatse hadde vi en liten pause ved en isbre i et fjellpass. Isbreen gjorde ikke så stort inntrykk på meg, men det gjorde derimot alle ungene som strømmet mot oss i håp om å få litt penger eller noen av godsakene som vi hadde i sekkene våre. Via guiden vår fikk jeg rede på at barnet som denne unge moren bærer på ryggen var jevngammel med mitt minste barn. Mens mine unger hjemme har fått all den mat de har hatt behov for, og mere til, så var denne jenta underernært og preget av det tøffe klimaet i Tibet. Smokken hennes er ingen smokk, men emballasje fra en lite gelédessert. I Norge kjøper vi smokker med ungenes navn på. Jeg gav dem noe av det jeg hadde i sekken min, og satte meg på bussen for neste opplevelse. Tårene rant, og jeg angret på at jeg ikke hadde gitt dem all nisten min.
Om du noensinne får mulighet til å reise til Tibet og/eller Kina. Benytt den! Jeg reiser gjerne tilbake.

3 kommentarer

Tove

28.05.2010 kl.15:21

Tror vi alle har godt av en runde rundt i verden ja bare for å se hvor bra vi egentlig har det.

Tone

28.05.2010 kl.15:24

Må a vært en sterk opplevelse å få møte folkene, blikkene, stemningen. Mye urettferdighet, vi kanskje ikke har så lyst å ta inn over oss. Men vi trenger det. Trenger å se livet i perspektiv, og la det få konsekvenser for oss.

Sissel Higraff

09.06.2010 kl.23:22

Jeg var i Kina i 5 uker for noen år siden og jobbet på kinesiske sykehus. Det er ett land med store kontraster, og Tibet er virkelig ett ønskereisemål spm ligger høyt opp på lista. :)

Skriv en ny kommentar

hits Pin It