Er du gniten?

Pin It
Jeg sto i kø på Fretex i dag, og overhørte samtalen mellom ekspeditøren og en dame som skulle bøker. Ute og inne var det plakater med tilbudet: To bøker for prisen av én, den billigste får du gratis. Dama hadde funnet to bøker som hver kostet 39,- og to som hver kostet 15,-. Diskusjonen gikk ut på at kunden ville betale 54,- for alle bøkene, og dermed få én bok til 39,- og én bok til 15,- gratis. Ekspeditøren forsøkte å forklare at det ikke var slik, men at tilbudet var slik at hun ved å kjøpe de fire bøkene ville få de to til 15,- gratis. Én ting er å forsøke seg på noe slikt med et smil, men noe annet er det når en gjør det til en diskusjon og presterer å si til ekspeditøren at en ikke er gniten og spør om vedkommende virkelig har fått beskjed av sine overordnede at det er slik tilbudet er. Enden på visa var at ekspeditøren tilkalte sin overordnede, hvorav kunden på en sleip måte forsøkte å få det slik hun ville. Det klarte hun ikke, og dama betalte deretter kroner 39,- for to bøker og lot de to til 15,- ligge igjen. Mon tro om hun gikk tilbake etterpå for å kjøpe de billigste bøkene?
Enn du, ville du diskutert slik som dama, eller ville du akseptert tilbudet slik det ble forklart av plakater og ekspeditører?

6 kommentarer

helgemamma

26.05.2010 kl.15:50

Siden jeg er kronisk blakk... og elsker å lese...hadde jeg kanskje håpet på damens løsning. Mulig jeg hadde våget meg på å spørre litt forsiktig...he he... Siden jeg til tider er i en situasjon hvor 30 kroner kan være mye...

Men jeg hadde ALDRI diskutert og laget så mye bråk.

Jeg synes slikt er ganske uforskammet.

lise

26.05.2010 kl.16:39

Nei, jeg er ikke gniten. Og nei, jeg lager ikke rabalder i butikker, men jeg synes den damen hadde helt rett. Om hun hadde kjøpt bøkene til 39 først og bøkene til 15 neste gang hun kom inn i butikken, så hadde de jo aldri stilt spørsmålstegn ved det.

Neste gang bør de gjerne gi et prosentavslag istedet..

Tove

26.05.2010 kl.17:11

Orker ikke krangle om småpenger...

Merete

26.05.2010 kl.18:07

helgemamma:

Ja nemlig, jeg hadde gjerne spurt pent med et glimt i øyet, men å oppføre seg slik den dama gjorde, det syntes jeg ble litt vel drøyt.

Merete

26.05.2010 kl.18:11

lise:

Nei, de hadde nok ikke det om hun hadde gjort det slik, men måten hun oppførte seg på gjorde at hun ikke fikk noe goodwill heller. Jeg hadde helt klart spurt jeg også;-)

Elisabeth Augusta

29.05.2010 kl.11:14

Jeg hadde ikke kommet til å krangle i noen som helst butikk og ihvertfall ikke på Fretex! Men jeg mener dama i prinsippet har rett. Har opplevd at dette praktiseres forskjellig i ulike butikker og syns derfor det er svært uheldig måte å gi avslag på.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It