Sommer i Italia, dag 3

Pin It
Fra Gardasjøen satte vi kursen mot Venezia. Tanken var å finne oss et hotell i Mestre, men etter et par tilbud på vel 300 Euro satte vi kursen mot Camping Jolly hvor vi fikk to mobile homes for en tredjedel. Riktignok ikke med frokost, men med gratis parkering og badebasseng til fri bruk. Jolly har shuttlebus til Venezia på formiddag og kveld, men siden vi kom litt utpå dag måtte vi ta rutebuss utover. Vi forsøkte å betale for oss på bussen, men sjåføren med headset ristet bare på hodet. Sannsynligvis skulle vi ha kjøpt billetter et annet sted før vi gikk ombord, så der satt vi da som førstegangs snikere på bussen, og det i Italia.
Vel fremme i Venezia fant vi gondolutleieren som forsøkte å selge oss diverse forskjellige gondolturer. Vi valgte den til 100 Euro som tok oss en liten runde på de nærmeste kanalene.Tabben vår var at vi ikke tok lillefrøkna på toalettet før vi satte oss i båten, og hun ble sittende å riste av tissetrengthet store deler av turen. Toalett finner man bl.a  ved bussholdeplassen i Venezia.
Etter turen var det tid for lunsj, og vi satte oss ned ved en uterestaurant hvor vi ble servert en jordbæraperitiff. Minstegullet vårt på fem fikk en kurv med gatekritt mens vi ventet på maten, og hun og størstegullet koste seg med å tegne på fortauet, mens vi andre koste oss med brød og olivenolje.Gode  og mette satte vi kursen mot Markusplassen. Vi gikk og vi gikk blant alle kanaler, fine hus og turister. T-skjorter og maske ble kjøpt underveis, og alle barna var fornøyde da vi endelig nådde målet og fikk fotografert dette.Vi så raskt at vi aldri ville rekke bussen tilbake tilbake til campingplassen dersom vi skulle gå tilbake til bussholdeplassen, og fant dermed ut at vi ville prøve en taxibåt. For en lekker båt, og for en deilig tur! Jeg kunne kjørt rundt i Venezias kanaler dagen lang jeg i en slik lekker mahognibåt.Turen fra Markusplassen til busstasjonen kostet riktignok 60 Euro, men jeg anbefaler heller en tur med taxibåt enn en gondoltur.
Etter et avkjølende bad i bassenget  på Jolly camping, inntok vi kveldsmåltidet på campingplassens restaurant. De hadde god pizza og pasta, men også mye mygg, og turens første myggstikk ble registrert.
Inne på campingplassen bruker man egne kort som man på forhånd fyller opp. Sikkert enkelt i forhold til campingplassens regnskap, men noe tungvint dersom man ikke har kontanter i lommeboken da påfyllingen må foretas kontant.

2 kommentarer

Elin Hansen

25.07.2010 kl.01:57

Ha en flott ferie:-)

Flotte bilder,Venezia har jeg så lyst å besøke.

Merete

25.07.2010 kl.08:51

Elin Hansen:

Tusen takk Elin. Ferien er desverre snart slutt, og jeg sitter i ettertid og legger ut opplevelsene. På en måte får jeg nå vært på ferie to ganger ;-)

Om du noensinne drar til Venezia så anbefaler jeg at dere dropper gondolen, men spanderer dere en tur med taxibåt.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It