Sommer i Italia, dag 4

Pin It
Jeg våknet rundt halv åtte, og så at mannen min som lå i det andre mobilhjemmet sammen med femåringen hadde sendt meg en melding. Han hadde knapt sovet da han sendte meldingen i halvfemtiden, både fordi det føltes som om vogntogene på veien rett utenfor campingplassen hadde gått rett gjennom rommet hans, og fordi lille frøken snupp hadde kommet oppi hans smale seng. Ja, ja tenkte jeg, her er det bare å liste seg stille inn med et par ørepropper, hente femåring og kofferter, og la mannen forsøke  å sove litt lenger. Vi andre kjøpte oss litt brød og pålegg på campingplassens butikk, og koste oss ute med en god frokost. Nå var det bare å nytte tiden før utsjekking klokken 12 med bading og soling.
Vi ble derfor litt lange i maska da det kom togende inn en 50-60 barnehagebarn med ledere med badetøy og armringer. Hvor skulle vi være da? Det løste seg fint. Barnehagebarna var i det lille barnebassenget, mens vi som bodde på campingplassen brukte det store. Det var vel egentlig badevakten som hadde det tøffest. Hodet hans gikk mye frem og tilbake mellom de to bassengene.
Vi rakk å komme oss ut fra plassen i tide, og fant oss et supermarked for innkjøp av lunsj og drikke før vi satte kursen sørover langs Adriaterhavskysten.
Målet var å finne oss et eller annet sted der for en natt. Hvor ante vi ikke.

 

Vi forsøkte å få rom i et par kystbyer i nærheten av Ravenna. Den første så ut til å være et feriested for italienere, og hadde ingen ting. Den neste hadde heller ingen ting, men vår lykke var at vi i vår leting traff på ei jente som etter å ha forsøkt å finne rom til oss på et par nabohotell, forsiktig spurte om vi kunne tenke oss å kjøre litt tilbake og innover i landet til byen hun bodde i. Vi ønsket jo bare et sted å bo, og ville selvfølgelig det, og da vi ble fortalt at denne lille byen hun snakket om var som et lite Venezia med sine kanaler så hørtes det jo ekstra spennende ut. Utstyrt med kart og tegnesaker ble vi sendt avgårde til Comacchio, en liten by i Po-deltaet hvor en stor del av levebrødet kommer fra fiske av ål.Vi ble møtt av hyggelige Riccardo som viste oss til parkeringsplassen vår, før han hjalp oss med bagasjen opp i leiligheten vår. Leiligheten lå i Al Ponticello, et Bed & Breakfast som Riccardo og hans kone drev i huset hvor de selv bodde. Leiligheten var nydelig med tipp topp standard på absolutt alt, et lekkert bad med vaskemaskin, et kjøkken med det man trenger og fem sengeplasser.

 

Vi syntes vi var utrolig heldige som hadde kommet over dette, og syntes det var vel verdt de 150 euroene som de skulle ha for en natt med frokost.
Riccardo var vennligheten selv, og pekte ut et par spisesteder for oss og noen anbefalinger om ting man kunne se. Comacchio er liten, men temmelig idyllisk med sine kanaler og broer, og lokalbefolkningen sitter ute på sine stamkaféer mens turistene vandrer rundt omkring.Middagen inntok vi på resturanten Le Gresine. Det var ingen andre der da vi kom, og vi hadde neppe satt oss ned om vi ikke hadde fått den anbefalt. Vi bestilte litt i blinde fra italienske menyer, men maten var god og etterhvert strømmet det til flere gjester. De fleste turister som oss.
Gode og mette, og med noen nye myggstikk utforsket vi Comacchios spennende bro, Trepponti, som lå i krysset av flere kanaler, og hadde fem "ben".

3 kommentarer

Elin Hansen

25.07.2010 kl.11:35

Sv:Ja konfirmanten har kjøpt seg kamera for pengene.

Flott dere har det:-)

Kicki

25.07.2010 kl.12:18

Høres ut som en flott ferie, men 1500 euro for en natt!! Var ikke det grisedyrt?

Merete

25.07.2010 kl.14:04

Kicki:

Takk Kicki, der var det kommet en 0 for mye! Haha!

Skriv en ny kommentar

hits Pin It