Sommer i Italia, dag 5

Pin It
På vår femte dag i Italia sto valget mellom motorvei og fine litt mindre veier over fjellet fra Adriaterhavskysten mot Chianti i Toscana. Med to unger som lett blir bilsyke så falt valget denne gangen på motorveien via Bologna. Det var en del veiarbeid underveis, og dermed også kø.
Italienerne er flinke til å sette på varsellyset når det er kødannelse, og dette forhindrer nok en del kjedekollisjoner. Jeg som egentlig var mest opptatt med gps'en og strikketøyet fikk i tillegg ansvar for å styre varsellyset.
Det er forresten en heldagsjobb å være sidemann på en feriebil med tre unger i baksetet. Det er smøring av mat, sjekking av at de har poser klar i tilfelle oppkast, organisering av drikke og snacks, innsamlingv av søppel mm. Jeg tror jeg klarte jobben forholdsvis bra, for alle ble mette, ingen kastet opp og ingen kjørte inn i oss bakfra.

Transportetappen ble unnagjort på en meget varm dag, og det var 42 grader på motorveien da vi passerte Firenze.
Vårt mål var Lamole rett ovenfor Greve i Chianti, og en leilighet som lå i en gammel vingård. Landskapet var vakkert, og veien oppover kronglete og vi forsto raskt at dette ville bli bra.
Vel fremme traff vi mor i huset som beklaget at hun ikke snakket engelsk, men kun italiensk og fransk. Ikke noe problem kunne vi si, og endelig fikk jeg bruk for mitt franske mellomfag.
Leiligheten vår var over to etasjer, hadde to soverom, en tarm av et kjøkken med spiseplass, og to bad.Egen uteplass var det også. Ungene var lystne på å bade, så det var bare å få på seg badetøyet og hoppe uti for et kjølende bad.


Vi hadde på forhånd lest at det skulle være en restaurant i nærheten av leiligheten vår, og bestemte oss for å prøve denne denne første lørdagen i Lamole. Vi troppet opp i shortser og forholdsvis enkle klær, og ble ønsket velkommen av hyggelige kelnere i fine forklær.
Vi ble presentert for en flott meny. Ikke den billige som vi trodde vi ville finne på den lokale restauranten oppi fjellet, men heller ikke med avskrekkende priser. Vi hadde en overraskende og fantastisk opplevelse takket være nydelig mat, og noen utrolig hyggelige ansatte og vennlige eiere.Kvelden ble toppet med turen hjem under en nydelig stjernehimmel, og med ildfluene flyvende foran oss. 
Vel "hjemme" googlet vi stedet, og fant ut at "Ristoro di Lamole" var et yndet sted for mat- og vinglade både nasjonalt og internasjonalt.  Ojsann, sa vi, og bestemte oss for å returnere til restauranten senere i uka.

3 kommentarer

Englemoren

03.08.2010 kl.17:34

Høres ut som dere hadde det veldig trivelig. La bella Italia!

helgemamma

10.08.2010 kl.19:49

Når man ikke kan reise så mye selv, er det kjekt å lese reiseskildringer til bloggvenner :-)

Villblomsten

11.08.2010 kl.12:49

Høres ut som er kjekt ferie :-)

Også ville jeg bare si at jeg har en liten Give Avay inne hos meg :-)

Skriv en ny kommentar

hits Pin It