Sommer i Italia, vår uke i Chianti

Pin It
Vår uke i Lamole midt i vinområdet Chianti dreide seg en del bading, litt soling, deilige solmodne tomater, deilig italiensk is, kaldt vann på flaske og annen god mat og drikke.
Det viste seg at et par av kokkene på vår nye favorittrestaurant var norske, og leide leilighet i samme hus som oss. Vi spurte og grov, og fikk vite en masse om området av dem, så tusen takk til Siri, Tor og deres venninne Marianne.
Vi besøkte Panzano, en liten by som ser ut til å ligge på en bakketopp, og som var en del av utsikten fra huset vårt. Vi besøkte søndagsmarkedet der, og hørte stadig norske stemmer rundt om kring. Området skal være et av de bedre for Chiantivin.
Vi tok oss en kjøretur til Siena hvor vi besøkte Piazza al Campo og den utrolig vakre katedralen der.Katedralen var nesten verdt turen i seg selv, og om man glemmer man bør ha tildekkede skuldre i katolske kirker, så får du med et tynt papirsjal i inngangspartiet. Jeg fikk et slikt et over mine bare skuldre, og fjortenåringen ett rundt sine bare lår.En deilig is fikk vi også i en isbar hvor jordbærisen var dekket av jordbær, sjokoladeisen var dekket av klumper med sjokolade, sitronisen pyntet med sitron osv. Rålekkert spør du meg!Vi besøkte Greve og byens berømte slakter hvor annenhvert lår som hang til tørk fortsatt hadde hale.Vi tok en tur til Montepulciano som var åsted for fiminnspillingen av Twilightfilmen "New Moon", og vi nøt Toscana og Chiantiområdet som best vi kunne.Et nytt besøk på Ristore de Lamole ble det også, og denne gangen var bordet forhåndsbestilt, og i følge eier Filippo det beste bordet i hele restauranten. Vi hadde nok en fantastisk kveld der, og nøt solnedgangen over Chianti der vi satt.

Siste dag i Toscana ville vi benytte til et besøk på en vingård. Åpningstider var sjekket på nett, så stor var skuffelsen da vingården vi hadde sett oss ut var stengt for et lukket selskap. På neste vingård så vi ikke en sjel, så vi satte kursen hjem og stakk innom Ristore de Lamole for å kjøpe litt lokal vin der. Vi fortalte om vår bomtur for vinsmaking, og plutselig så hadde de ordnet med en en privat vinsmaking for oss senere på ettermiddagen. Det ble avtalt at vi skulle møte vinmakeren  Alyson langs grusveien til Panzano slik at hun kunne geleide oss frem til vingården Festeggiata. Vi følte oss temmelig beæret over å bli møtt av både vinmaker og eier av vingården, og var samtidig litt utilpass da vi ikke har så voldsomt greie på vin, og ei heller hadde mulighet til å kjøpe med så mye hjem.

Uansett så lærte vi mye og hadde en utrolig flott stund sammen med Tony og Alyson som hadde funnet frem pecorinoost med deres egen kastanjehonning, kirsebærplommer fra egen hage, brus til ungene og vin til oss voksne.Vi fikk smake deres aller første Chianti som var  fra 2003, deres Super Tuscan fra 2006, og vinen fra 2008 som nettopp var kommet over på eikefat. Vingården Festegiatta er en gammel gård som iren Tony overtok på begynnelsen av dette århundret, og som han i felleskap med Alyson fra California nå jobber frem og opp. Vi dro derfra med brede smil om munnen over den hyggelige opplevelsen, med noen flasker vin og med husets egen olivenolje og honning som vi var så heldige å få i gave.Vinsmakingen var en flott avslutning på en fantastisk uke i Chianti, før vi neste dag skulle sette kursen nordover mot Milano.

5 kommentarer

12.08.2010 kl.20:44

Nå får jeg lyst til å reise til favorittlandet mitt igjen! Italia har alt: natur, god mat og vin, kultur og hyggelige mennesker!

Silje

13.08.2010 kl.17:50

Får kjempe lyst til å reise til Italia nå:) Kanskje neste personaltur må legges dit?

God helg snuppa mi:)

helgemamma

21.08.2010 kl.23:06

Så kjekt å lese om ferieopplevelsene dine/deres. Flott skildring og fine bilder gjør at jeg også får en liten Italiaferie i stua foran pc :-)

23.08.2010 kl.13:24

Det ble iallefall et døgn med total latskap, før det plutselig ble ei uventa nattvakt. Nå har jeg fri, har nylig stått opp og koser meg med å bli med deg på tur. Håper jeg får skrevet ferdig om Kreta-turen vårr i dag, for søndag blir det tur til Polen sammen med ungene.. Men nå setter jeg meg på skulderen din og lurer meg med på tur igjen!

Håper det er greit, og at du har en nydelig mandag:o)

-klem-

Med andre ord

11.09.2010 kl.22:39

Så trivelig å lese reisebrevene dine fra herlige Italia og ikke minst kikke på alle de flotte og fristende bildene!

Skriv en ny kommentar

hits Pin It