Min kreative familie

Pin It

Jeg er vokst opp i en nevenyttig familie. Mamma sydde, lagde smykker og heklet, spant og vevde mm, mens pappa snekret og mekket bil og båt. Mormor drev med mye håndarbeid, og hadde en glødende interesse for mat og oppskrifter, mens bestemor i tillegg til søm og strikking også drev med tegning og porselensmaling. Jeg fikk tidlig prøve meg på mammas symaskin, og har sydd siden jeg gikk i tredje klasse.
Min første symaskin fikk jeg av besteforeldrene mine da jeg var 14, og den ble flittig brukt til å produsere egne klær frem til jeg ble en 19-20. Ved siden av søm av klær har det blitt mye strikking, annen småhobby og etterhvert også smykkeproduaksjon med perler. Jeg anser meg selv som nevenyttig, og er glad for at mannen i mitt liv også har sans for å lage ting selv. Det er gjerne en av grunnene til at jeg fallt for ham;-)
Mannen min er faktisk ekstremt nevenyttig, og er flink til å se potensialet i ting som andre gjerne vil eller har kvittet seg med. Da han var liten lagde han seg en kassabil som han satte en gressklippermotor på. Han forsto ikke hvorfor han fikk kjeft av læreren da han kom kjørende til skolen i den flotte bilen som han hadde lagd selv. Lærerens negative reaksjon ødela heldigvis ikke gleden hans over å lage ting selv, og han lagde flere ting som de fortsatt har glede av på småbruket hvor han vokste opp. Han utdannet seg til ingeniør, og er en dreven konstruktør. Konstruksjonsevnene hans og evnen til å gjøre gull av gråstein har vi stadig glede av her hjemme, noe som har resultert i kassabiler, sparkesykler av gamle kjøkkenstoler, kjelker av gamle ski, holder til piler av nedløpsrør mm.


Eldstejenta er en dyktig tegner, sønnen liker å skru og fikse ting i garasjen og minstejenta har som sin mor stadig et eller annet prosjekt på gang. For et par uker siden tegnet hun en "arbeidstegning" på en motorsykkel som hun vill lage. Her er "motorsykkelen" slik hun og mannen min løste oppgaven. En gammel sparkesykkel lagd av en kjøkkenstol, noen hjul og diverse planker.
Én kommentar

Englemoren

14.09.2010 kl.11:04

Moro at den yngste generasjonen også har interesse av å lage ting. Det gir en utrolig mye glede å produsere noe med egne hender og kreativitet.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It