Dagene som gressenke er straks over

Pin It

Mannen min kommer straks hjem, og jeg er spent på hva han sier om forandringen i stua.
Jeg har lenge hatt lyst til å male stua i en annen farge, men har ikke helt fått med meg mannen min da vi fortsatt har noen lister og vinduskarmer som ikke er helt ferdig malt. Han har vel forsåvidt rett, så jeg har derfor tatt meg av grunningen på det som er umalt slik at han som er flinkest til å sparkle og pusse kan ta seg av den jobben i tillegg til å ta toppstrøkene.
Jeg begynte sist helg å pensle kvistlakk på de to umalte takbjelkene vi har i stua, og fikk også grunnet dem. For å gjøre dette så måtte noen av gardinene ned, og dermed kunne jeg jo like godt male veggene også. Jeg hadde lekt med tanken før jeg satte i gang, så det var ikke helt impulsivt.
Bilder og tepper kom ned fra veggene, spiker og stifter fjernet og hull sparklet. Mange meter med malertape og plast ble klistret langs lister og gulv, sparklingen pusset og veggene vasket med salmiakk. Jeg gikk til innkjøp av et spann med fargen Lys lin, og satte i gang med malingen. Det så litt rart ut i det første hjørnet, men jeg fortsatte likevel videre for å se om inntrykket forandret seg på de andre veggene. Det gjorde det ikke! Det jeg trodde skulle være en fin beige farge, så lys lilla ut på veggene våre! Da var det bare å prøve en ny farge, og en treliter med Hvit pepper ble kjøpt inn, og rullet over de lilla veggene. Den funket bedre, så det var bare å kjøpe to nye spann av samme farge og fortsette. Selve malingen er jo fort gjort, men alt forarbeidet, tømming av bokskap og å få ting på plass igjen, det er det som tar tid!
Nå er det altså gjort, og jeg ble ferdig i tide! Nå kan jeg endelig slappe av etter å ha gått på høygir i over en uke.

2 kommentarer

helgemamma

19.09.2010 kl.20:02

Så flink du har vært :-) Håper mannen blir fornøyd også da! Hadde noen venner som malte med noe som het "fransk grå" som de døpte om til "fransk rosa" etter å ha malt halve stua.... Så det er kanskje noe med de "ikke helt hvitt" fargene som har en tendens til å helle mot rosa....

Englemoren

21.09.2010 kl.12:43

Det er litt av en jobb med alt forarbeidet. Håper alle er fornøyde med resultatet.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It