Hva er du flink til?

Pin It

Ja, for alle har vi jo noe vi er flinke til, men vi er ikke alltid s flinke til si: Dette synes jeg at jeg fr til.

Jeg er ganske flink til bake, ja ikke kaker da, men boller og rundstykker, det pleier jeg f godt til. Derfor ber jeg gjerne om f stille med boller dersom jeg m stille med kaker noe sted, eller tilbyr meg bidra med rundstykker om
noen treger det til en eller annen anledning.

Her har du basisoppskriften min p rundstykker
7 dl vann, bruk gjerne rester av melk
1 egg
50 g gjr
1 kg hvetemel, bytt gjerne ut noe av melet med havregryn, rugmel, grovbakst mm
1 ts salt
1 ss sukker/honning
50 g smr

Varm vannet til det er fingervarmt, og bland det sammen med alt untatt smret. Husk holde igjen noe mel. Elte alt godt og leeeeenge i kjkkenmaskin, og tilsett mer mel ved behov. Etter en god stund tilsetter du smret i mindre biter. Mitt var kjleskapkaldt sist jeg bakte, og da skar jeg det med ostehvelen. Elte det hele en god stund til, og pass p at alt smret er blandet godt inn i deigen. N er det bare dekke til med plastfolie/dusjhette og et hndkle og la det heve til dobbel strrelse. Elt s deigen godt ned igjen, og trill ut i passende emner, som du plasserer p stekeplata som du har klargjort slik du foretrekker det. Dekk til med et kjkkenhndkle og etterhev en halvtimes tid. Pensle med en blanding av egg og vann, og str p deilige fr eller kjerner.
Stek rundstykkene p 225 grader i en 12-15 minutter. Avkjles p rist.

Slik ble lunsjen til naboens flyttegjeng

Deigen kan ogs brukes til pizzasnurrer, og denne gangen hadde jeg litt rester etter tacobursdagen dagen i forveien i tillegg til et pnet glass med tomatpur. Deig ble kjevlet ut og smurt med tomatpur, kjttdeig bredt utover og deretter et lite dryss med revet ost. Leiven ble rullet sammen, og oppdelt i passende snurrer. Resten av osten ble strdd p toppen av snurrene som ble etterhevet og stekt som rundtstykkene. Lrdagslunsjen vr var dermed i boks.


n kommentar

Anette

21.09.2010 kl.14:08

Til tross for at jeg akkurat har spist lunsj, s ble jeg faktisk sulten igjen av dette innlegget ;oP

Skriv en ny kommentar

hits Pin It