Hva er du flink til?

Pin It

Ja, for alle har vi jo noe vi er flinke til, men vi er ikke alltid så flinke til å si: Dette synes jeg at jeg får til.

Jeg er ganske flink til å bake, ja ikke kaker da, men boller og rundstykker, det pleier jeg å få godt til. Derfor ber jeg gjerne om å få stille med boller dersom jeg må stille med kaker noe sted, eller tilbyr meg å bidra med rundstykker om
noen treger det til en eller annen anledning.

Her har du basisoppskriften min på rundstykker
7 dl   vann, bruk gjerne rester av melk
1       egg
50 g gjær
1 kg hvetemel, bytt gjerne ut noe av melet med havregryn, rugmel, grovbakst mm
1 ts  salt
1 ss sukker/honning
50 g smør

Varm vannet til det er fingervarmt, og bland det sammen med alt untatt smøret. Husk å holde igjen noe mel. Elte alt godt og leeeeenge i kjøkkenmaskin, og tilsett mer mel ved behov. Etter en god stund tilsetter du smøret i mindre biter. Mitt var kjøleskapkaldt sist jeg bakte, og da skar jeg det med ostehøvelen. Elte det hele en god stund til, og pass på at alt smøret er blandet godt inn i deigen. Nå er det bare å dekke til med plastfolie/dusjhette og et håndkle og la det heve til dobbel størrelse. Elt så deigen godt ned igjen, og trill ut i passende emner, som du plasserer på stekeplata som du har klargjort slik du foretrekker det. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev en halvtimes tid. Pensle med en blanding av egg og vann, og strø på deilige frø eller kjerner.
Stek rundstykkene på 225 grader i en 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

 

Slik ble lunsjen til naboens flyttegjeng

Deigen kan også brukes til pizzasnurrer, og denne gangen hadde jeg litt rester etter tacobursdagen dagen i forveien i tillegg til et åpnet glass med tomatpuré. Deig ble kjevlet ut og smurt med tomatpuré, kjøttdeig bredt utover og deretter et lite dryss med revet ost. Leiven ble rullet sammen, og oppdelt i passende snurrer. Resten av osten ble strødd på toppen av snurrene som ble etterhevet og stekt som rundtstykkene. Lørdagslunsjen vår var dermed i boks.

 

 

 


 

Én kommentar

Anette

21.09.2010 kl.14:08

Til tross for at jeg akkurat har spist lunsj, så ble jeg faktisk sulten igjen av dette innlegget ;oP

Skriv en ny kommentar

hits Pin It