Det var den høstferien

Pin It

I år har jeg hatt en hel uke med ferie i forbindelse med ungenes høstferie. Deilig. Vi var så heldige å få tildelt en av firmahyttene på mannens jobb i andre halvdel av høstferien, så fra onsdag til i dag søndag har vi vært i Hemsedal. Hele familien skulle reise opp sammen, men det viste seg tidlig i uken at mannen min likevel ikke kunne komme seg fra jobb slik som planlagt. Vognkort og diverse regler ble derfor lest nøye før vi kom til at jeg med mitt førerkort og store bil kunne kjøre til Hemsedal med en tilhenger full av sykler, klær og strikketøy. Mannen fikk heller komme etter enten torsdag eller fredag. Jeg ble fort vant med å ha hengeren bak på bilen, og både tur og rygging på ankomststedet gikk kjempefint.

Vi  spilte minigolf, besøkte biblioteket i Hemsedal, gikk på café og koste oss rett og slett en masse inne på hytta. Alle hadde med sykler, men da det var temmelig kaldt oppe i dalen så ble det kun med en liten sykkeltur på et par av oss, og en liten fjelltur på oss alle. Høsten hadde kommet lengre enn jeg trodde i Hemsedal, og de flotte høstfargene som jeg hadde gledet meg til var fraværende. Fossen vi hadde utsikt til fra hytta frøs fra en dag til den neste, og vi lot oss fasinere av naturen.

Mannen min kom med tog på fredag ettermiddag, så det ble ikke mye høstferie på ham stakkar, mere en helg hjemmefra.

Turen hjem i dag var lang. Det gikk helt fint ned til Voss, men fra Voss og hjem så var det kø etter kø etter kø. Denne gangen fikk mannen min ta seg av kjøringa, mens jeg strikket og var sidemann som sørget for at ungene fikk mat og drikke. Jobben som sidemann krever at man av og til må se bakover, så når både mannen min og jeg er på farten så tar han som lett blir bilsyk seg av kjøringa mens jeg tar sidemannjobben. Helt grei fordeling for oss begge.
På hjemturen kunne mannen min fortelle at en kollega av ham hadde sagt at han aldri kunne ha kommet hjem og sagt at han ikke kunne reise på ferie som planlagt likevel slik mannen min måtte gjøre sist uke. Kollegaen hadde også lurt på hvordan vi gjorde det med tilhengeren som mannen min hadde leid på jobb, når han selv skulle kjøre tog. Hørtes ut som om mannen min hadde syntes at det var litt stas å fortelle at jeg hadde kjørt oppover med den.

Selvfølgelig så syntes jeg det var dumt at mannen min ikke kunne være med oss andre som planlagt, men det var da aldri noe alternativ å bli sint eller å la være å dra. For meg er det en selvfølge å gjøre slik som vi løste det, men jeg forstår av mannens kollega at det ikke er en selvfølge i alle familier.

Hva er det som gjør at vi mennesker reagerer så forskjellig som vi gjøre på utfordringer i hverdagen?

3 kommentarer

helgemamma

17.10.2010 kl.23:55

Jeg hadde nok gjort som deg ja.. Synes at det var dumt selvfølgelig, men noen ganger må man bare gjøre det beste ut av ting... Høres ut som dere hadde en fin høstferie uansett.

Tove

18.10.2010 kl.06:54

synes du er en forståelsesfull kone og enig dette er slik man bare må gjøre noen ganger for det er ikke for alle å bare å ta fri hele tiden.

Englemoren

26.10.2010 kl.09:32

En gang deg - en annen gang meg..... Vi forventer alle at andre skal vise forståelse for oss selv ( "number one" som vi sier her) men vi er vel ikke alltid like flinke den andre veien. Noen ganger kommer omgivelsene i veien for planene våre men da er det opp til oss selv å gjøre det beste ut av det. Livet går sjelden etter planen!

Skriv en ny kommentar

hits Pin It