Mereteboller

Pin It

En nabo av meg har tidligere etterlyst oppskriften min p boller. Jeg er tilhenger av dele p de fleste goder, ogs oppskrifter, men bolleoppskriften min er ikke konstant. Den varierer etter hva slags melk jeg har i hus, om jeg har en skvett flte, rmme, Kesam, Creme Fraiche eller Cottage cheese som m brukes opp. Jeg skal likevel gi dere basisoppskriften min som er fra Den rutete kokeboken som Ingrid Espelig Hovig er redaktr for. Den kokeboka er for vrig en meget grei basiskokebok.

100g smr
5 dl melk
50g gjr
1/2ts salt
1,5dl sukker
2ts kardemomme
750g hvetemel

Jeg bruker kjkkenmaskin til elting av deigen da jeg elter gjrdeigene mine leeenge.
Ha alt det trre i bakebollen, smuldre gjren i og hell deretter melk og eventuelle rester av andre meieriprodukter i. Om du bruker Cottage cheese s er det best om denne moses frst, og om du bruker noe med mye fett s kan du gjerne redusere litt p mengden smr. Du trenger ikke varme melken dersom du bruker kjkkenmaskin da det tilfres varme til deigen nr den bearbeides. bland deigen sammen, juster eventuelt med mer mel eller veske, og elt det hele i ca 10 minutter. Pass p at ikke maskinen arbeider seg s langt ut mot benkekanten at den ramler ned!
Nr deigen er godt eltet sammen tilsetter du smret i biter, og elter p nytt til alt smret er inni deigen. Jeg bruker alltid meierismr.
Dekk til deigen med plast og klede, og la deigen heve til ca dobbel strrelse. Elt deigen igjen og form til den bolletypen du foretrekker. Her gr det stort sett i skillingsboller, og deigen kjevles da til et flak som strs med sukker og kanel, rulles sammen og deles i passende biter som legges til hveing p bakebrettet. Fr steking strr jeg litt mere sukker opp, og lar dem steke i ca 11 minutter p 225 grader.

Lykke til, og lag gjerne dobbel porsjon nr dere frst gr i gang!




6 kommentarer

venkesstrikk

28.11.2010 kl.20:30

Det der s skikkelig godt ut :-)

Anette

28.11.2010 kl.20:41

Urettferdig.. N fikk jeg skikkelig lyst p boller!!!
De s virkelig gode ut ja :) Lagre som favoritt :)

29.11.2010 kl.18:07

De ser skikkelig gode ut, nam,nam. M vel prve m p de oss:))

wenche

29.11.2010 kl.18:12

prve m igjen, men vet ikke kordan det gr, det blir vel bloggterror mot d, ikke meninga, men frste gangen kan alt g galt vet du, uansett, skal lage bde bolla og skal snart sy en kjole eller to, trur :) Klm te d.

Silje

29.11.2010 kl.19:31

Jeg kan skrive under p at disse var knakande gode:) Var s heldig f Meretes boller bde til frokost og lunsj og mellommltid i dag..... Sunt og godt!!! Jadda.....

Skriv en ny kommentar

hits Pin It