Skal jeg bare gi meg?

Pin It

Siden i fjor sommer har boka Pinnsvinets eleganse ligget på nattbordet mitt. Mang en gang har jeg forsøkt å komme inn i den, men jeg har stadig ikke klart å la meg engasjere av bokas to fortellerpersoner Reneé og Paloma.
I kveld skal vi ta for oss boka i lesesirkelen jeg går i, og jeg har altfor mange sider igjen til å komme gjennom den i dag. I går kom jeg på idéen om å låne boka som lydbok, og fant den heldigvis på mitt lokale bibliotek.
Bibliotekaren kunne fortelle meg at heller ikke hun hadde klart å komme i gang med boka da jeg fortalte hvorfor jeg nå forsøkte meg på lydbokutgaven. Det er en trøst når man ser at boka er den beste som folk noensinne har lest i tillegg til at den har fått den franske bokhandlerprisen og ligget på bestselgerlistene i over ett år.

Nå hører jeg på lydboka til den store gullmedalje, og venter og venter på at den skal engasjere meg og gi meg en god leseropplevelse. Hvor lenge skal jeg egentlig vente?

Sønnen min på 12 sa forøvrig i går at han ser for seg en lesesirkel med slike yogaaktige damer med altfor god tid sittende i en sirkel og si: Ååå, denne boken er bare helt fantastisk.
Jeg kunne berolige han med at han tar temmelig feil, i alle fall hva vår lesesirkel angår.

 

6 kommentarer

Hanne

06.04.2011 kl.17:59

Bare "hiv den" - verden har altfor mange gode bøker til at man skal lese bøker som ikke er bra! Få tak i "Saras nøkkel" - den var veldig, veldig bra! Nå er den på kino også...

Englemoren

07.04.2011 kl.10:07

Jeg strevde med den i starten men jeg syntes faktisk den var veldig god etter at jeg kom inn i den. Ikke gi opp. Hvem sier ting skal vaere lettvinte? En maa gaa gjennom mye sand for aa finne gullklumpene!

Merete

07.04.2011 kl.13:30

Englemoren:

Jeg legger den bort en stund. Nå har den ligget på nattbordet mitt altfor lenge og hindret meg i å begynne på andre bøker. Det er slett ikke lettvint når jeg har prøvd utallige ganger siden sommeren 2010;-)

fruensvilje

09.04.2011 kl.21:01

Takk for hyggelig komentar på bloggen min.Dette minnet meg om en bok jeg fikk i julegave for ett par år siden,Den gode borgermesteren.Det var et slit å komme i gang med boka,men når jeg først hadde kommet gjennom dei første 2 kapitlane så vart boka vanskelig å legge fra seg,så det kan jo fortsatt være håp for boka di:))lykke til om du fortsetter lesingen.Ellers ønsker jeg deg en fortsatt fin lørdagskveld

Kozemor

22.04.2011 kl.21:20

Hei Merete!

Om en bok ikke fenger i begynnelsen så klarer jeg ikke å lese videre selv. Kan hende jeg gir meg selv en grense på 70 sider... fenger den ikke da så går den ned i bokhylla igjen

helgemamma

12.05.2011 kl.21:57

Jeg lesesr kjempemasse og synes ofte sånne bøker som får priser er tunge å komme gjennom.. Mistenker at folk bare sier de har lest de fordi det er en bok man "bør" lese..he he... Jeg har hatt "Trolldomsfjellet" av Thomas Mann på nattbordet i 7 år nå...den engasjerer meg aldri skikkelig og blir sånn jeg tar frem når jeg absolutt ikke har noe annet... For lese må jeg jo.. .:-)

Skriv en ny kommentar

hits Pin It