Gratulerer med morgendagen!

Pin It

I morgen er det igjen tid for å feire 17. mai!
Måtte dagen også la oss ha litt tid til å glede oss over hvor priviligerte vi er over å bo i dette landet som stadig vekk blir kåret til et av verdens beste å bo i.

Morgendagen starter vi med å slå på tv'en på NRK for forhåpentligvis å se pappaen min når de skyter salutt for hele landet fra Skibladner.I år har vi ikke gjort noen andre forberedelser enn å kjøpe inn rømmegrøt og spekemat, i tillegg til å gjøre klar festtøyet. Vanligvis pleier vi å være med venner etter arrangementet på barneskolen, men har nå etter mange års mas gått med på å dra til byen på ettermiddagen. Nå er det bare å håpe at været blir nogenlunde bra til en bytur.

Etter noen år uten oppgaver på 17. mai har jeg i år blitt forespurt å være med i juryen som skal bedømme hvilken av de påmeldte kakene til Kretsmesterskapet i 17.mai-kakebaking som går av med hovedpremien. Som juryformann har jeg bedt om at kakene blir nummerert slik at vi jurymedlemmer ikke lar oss påvirke hverken positivt eller negativt dersom vi skulle kjenne igjen dersom vi får vite navnene på kakebakerne. Heldigvis er det bare påmeldt 7 kaker, så det skulle bli overkommelig å smake litt av hver dersom ikke bunaden viser seg å være altfor trang!
Selv er jeg ikke noe særlig flink til å bake kaker, men denne oppskriften på Pavlova har jeg brukt med stort hell et par ganger. Jeg bruker romkrem i stedet for vaniljekrem.

Nå er minstegullet nybada, så nå er det bare å få henne i seng før jeg lager årets 17.mai-stoler.

17-maistolene av 2010

Hva en 17.mai-stol er kan du lese om her.

 

 

2 kommentarer

helgemamma

16.05.2011 kl.20:23

Det var morsomt å se de 17. mai stolene :-) Sånne stoler er jeg vokst opp med og har videreført ..:-) Blir ikke 17 mai uten 17 mai stolene.. :-) Selv de gangene jeg er uten unger må jeg ha en 17 mai stol på 16... :-)

Merete

16.05.2011 kl.21:00

helgemamma:

Så morsomt å høre Helgemamma.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It