Kosedag for liten og stor

Pin It

Minstefrøkna og jeg bestemte oss tidligere i uka for at denne helgen skulle vi en tur på Ulrikens topp. Jeg tror ikke hun har vært der siden hun lå i vogna, og nå fant vi ut  at denne helgen kunne passe godt for hele familien. Da helgen endelig var her så passet det bare for lillegull og meg, men utstyrt med litt niste så var vi klar for utflukt.
Som abonnenter på BT kan vi kjøre gratis med Ulriksbanen mellom klokken 0900 og 1100 lørdag og søndag. Man viser bare frem BT-kortet til han som styrer banen på nederste stasjon, og får t/r-billetter. Returen kan du ta når som helst. Tilbudet gjelder for to voksne og to barn. Slett ikke verst.Turen fra bunn til topp tar ca 7 minutter, og man får en storslått utsikt over Bergen og nabokommunene. I dag var det ganske skyet utover i skjærgården, så vi så ikke så mye. Det var forholdsvis surt og kaldt på toppen, og siden vi ikke var kledd for å gå på tur, satte vi oss inn på restauranten for litt kos. Fint med gratis tur når én bolle, et glass dispenserbrus og en Kvikk Lunsj koster 90 kroner. Neste gang håper vi på bedre vær slik at matpakka kan inntas på de fine benkene på Ulrikens topp.

Vi hadde også snakket om Edvarg Grieg og  Troldhaugen da lillesnupp tidligere i uka nynnet på både Dovregubbens hall og en annen av Griegs komposisjoner. Nå som vi først var ute på tur tok vi like godt turen til Troldhaugen. Parkeringsplassen ved Troldhaugen var tom, og museet like så. Det vil si, der var tre ansatte på jobb, så vi fikk egen guidet tur i Griegs hus. Omviseren  var flink og snakket til seksåringen på en enkel og forståelig måte, og vi fikk begge med oss ny kunnskap hjem.
Lillesnupp likte best å måle høyden sin mot statuen av Grieg, og å se graven til Edvard og hans kone Nina.

Hva mer kan vi se på? spurte lillesnupp da vi var ferdige på Troldhaugen. Jeg sa at vi skal ikke mer i dag, men ramset opp en rekke av Bergen muséer, hvorpå hun var helt klar på at hun ville på Sjøfartsmuséet. Med mye protester gikk hun med på at det, det må vi gjøre en annen dag. Sammen med litt flere av familien.

2 kommentarer

venkesstrikk

14.01.2012 kl.20:54

Så koselig det høres ut, kvalitetstid for liten og stor :-)

Englemoren

15.01.2012 kl.10:43

Flott og innholdsrik jentetur. Trivelig med bare to noen ganger.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It