Svinefilet à la man tager hva man haver

Pin It

Med både kyllingfilet, svinefilet, kjøttdeig mm var valget mellom lørdagskosematen stort.

Jeg ba mannen min velge kjøttet, og så skulle jeg ut fra det finne ut tilbereding og tilbehør.
Han valgte svinefileten, og min første tanke var at da måtte jeg en tur på butikken for å kjøpe champignon, tagliatelle og skivet bacon. På butikken ville jeg sikkert funnet mer som egentlig ikke sto på handlelista, så siden helgehandlingen egentlig var unnagjort slo heldigvis fornuften og oppfinnsomheten inn.

Jeg tok derfor et dypdykk inn i kjøleskapet hvor jeg fant følgende:
   en rest Stilton etter jula
   en rest nøytral kremost
   en kartong fløte
   smør
   soltørka tomat i olje
   sylta paprika
   hvitløk
   kokte poteter
   brokkoli

Jeg tørket og saltet svinefileten før jeg brunet den i steikepanna hvor jeg hadde i like deler smør og olje i tillegg til en del hvitløksfedd som jeg hadde delt i to.
Etter å ha brunet fileten snittet jeg den midt oppå for å gi plass til litt fyll som jeg lagde av omtrentlig like deler Stilton, kremost og fløte.

I foodprosessoren kjørte jeg noen noen skjeer soltørka tomat sammen med et par sylta paprika til en passe grovmalt blanding. Denne blandingen la jeg oppå den fylte svinefileten, stakk inn steketermometeret og satte kjøttet inn i ovnen som jeg hadde varmet til 200 grader.

Mens kjøttet jobbet seg opp mot en kjernetemperatur på 70 grader lagde jeg luksuspotetmos av de kokte potetene, salt og fløte. Brokkolien kokte jeg mens kjøttet hvilte seg, og så var det bare å nyte.Maten smakte kjempegodt, og var perfekt lørdagskos til Spellemannprisen.
Egentlig så var det vel en vinn-vinn middag hvor jeg fikk brukt opp ting vi hadde i kjøleskapet ,og sparte meg en tur med ekstra forbruk i butikken.

 

2 kommentarer

Englemoren

15.01.2012 kl.15:43

Nam, nam! Det er utrolig hva en kan lage av godis en har i skapet og samvittighheten er paa topp naar en kan bruke opp rester.

helgemamma

15.01.2012 kl.19:11

Smart. Lurt å ta en kikk på hva man har fra før av i blant og la fantasien ta seg av oppskriften!

Så veldig godt ut!!

Skriv en ny kommentar

hits Pin It