Kan du anbefale meg en bok?

Pin It

Jeg har spurt noen av kollegene mine om å anbefale meg en bok. Jeg ville ikke fortelle dem hva jeg vanligvis liker å lese, men ønsket et tips uavhengig av mine preferanser. Når jeg tenker meg om så er jeg vel egentlig ganske altetende så lenge litteraturen engasjerer meg, utfordrer meg, gir meg kunnskap eller spenning.
Bokhyllene våre er fulle, og dersom vi skal ha flere bøker inn i huset så må vi enten finne plass til flere oppbevaringssteder, kvitte oss med noen av de vi allerede har eller kjøpe paperback som vi gir videre. Enda et alternativ er jo å være enda flinkere til å bruke biblioteket, og det er der jeg nå har vært og fått tak i bøkene som tre av mine kolleger har anbefalt meg.

I går kveld startet jeg på Tyl av Finn Tokvam og Halvor Folgerø. Boka ble anbefalt meg av min kollega Cato som selv spilte i Tyl da stykket ble satt opp på Sogn og Fjordane teater forrige vinter. Jeg hadde stor glede av å se Tyl da teateret gjestet Bergen, og gleder med til et gjensyn med humoren nå som jeg har tatt boka fatt.

Bok numer to, anbefalt meg av kollega Solgun, er Kelterens drøm av nobelprisvinner Mario Vargas Llosa. Solgun er lærer for Latin-Amerikalinja vår og leser mye litteratur av sør- og latinamerikanske forfattere.
Jeg har ikke lest noe av Vargas Llosa tidligere, og ser frem til noen timer med denne historiske romanen.

 

Tredje og siste bok fikk jeg kun bestilt på lydbok, og er Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson. Jeg tror dette var en av de siste bøkene min kollega Roar hadde lest, og jeg ser frem til noen timer foran symaskinen med historien om Allan Carlson på øret.

 

Flere bøker kommer på leselista etter som flere kolleger vil bli spurt.

Kanskje du også har en bok du vil anbefale meg?

 

4 kommentarer

venkesstrikk

15.01.2012 kl.16:11

Jeg har ikke lest noen av disse, men nå holder jeg på med en krim. Ildmannen av torkild Damhaug, spennende om du liker den sjangeren

Englemoren

16.01.2012 kl.22:23

Du maa faa deg en Kindle saa loeser du problemet med hylleplass! Jeg kan anbefale "The Painter of Shanghai" av Jennifer Cody Epstein. vet ikke om den er oversatt til norsk.

Rockefår

18.01.2012 kl.02:15

Tusen takk for hyggelig kommentar på mitt innlegg om min lille skjønne jente som tilfeldigvis har et kromosom for mye.

Lite boklesing på meg for tida, bruker for mye tid på nett og med stoffene mine når jeg har litt kveldstid for meg selv;-)

Englemoren

18.01.2012 kl.23:16

Her er en annen godbit: "Iris and Ruby" av Rosie Thomas.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It