Mamma, kan vi ikke bare kjøpe noe tøft i stedet?

Pin It

sa min minste jente da jeg foreslo at vi kunne lage noe fint i gave til kameraten hun skal i bursdag til på lørdag.
Du lager jo alltid noe, og jeg er lei av at du alltid bestemmer at jeg skal gi kjoler når jeg går i bursdag.
Det er jo ikke alltid kjoler da, sa jeg, du har gitt bort vimpelrekker også. Dessuten så ligger det mye mer omtanke i noe man lager selv, enn noe man bare finner på butikken når man har det travelt og må ha en gave.
Så forklarte jeg hva omtanke betyr før jeg fortsatte: I tillegg så får man ikke så mye for de pengene man kan bruke når man kjøper en gave, som når man lager noe selv. Er det ikke bedre å få noe som man kan bruke lenge enn noe som bare blir liggende å slenge i huset?

Jeg kan ikke si at frøken snupp bifalt mine tanker. Hun kunne nemlig fortelle at hun i tillegg er lei av at pappa alltid vil at hun skal gi Lego når hun skal i guttebursdag, så nå vil hun gi noe tøft.

Det er greit, hun skal få gå innom lekebutikken på vei til bursdagen for å se hva hun finner for pengene. Jeg skal betale, og pakke det inn i butikkens reklamepapir, selv om jeg helst ville brukt noen timer på å lage en gave spesielt tiltenkt mottageren, for deretter å pakke den pent inn i noe av det fine papiret vi har her hjemme.

Da jeg fortalte de her hjemme om samtalen minstefrøkna og jeg hadde hatt, så kunne både datteren på 16 og sønnen på 13 si at de forsto søsteren veldig godt.....
Jeg håper at de alle en dag vil sette pris på at de har en mamma som kan lage ting.

Gaver som ungene mine har måttet gi bort er:Det var dagens hjertesukk. Nå skal jeg sette meg og sy en gave, men det er en gave jeg selv skal gi bort, og som jeg tror blir satt pris på. Mottageren har nemlig passert 40, og erfaringen sier at når man har gjort det, da setter man gjerne pris på å både gi og få hjemmelagde og litt mer personlige gaver.


8 kommentarer

helgemamma

26.01.2012 kl.20:05

Jeg skulle gjerne bedt deg i min bursdag for å få en flott hjemmelaget gave :-)

Det er vel sånn at det er viktig å være som alle andre når man er barn.. og jeg er helt sikker på at de med tiden også vil sette pris på mammas lageting. Jeg er veldig imponert... og hadde synes det var topp om noen kom med slike gaver når mine barn har bursdag :-)

Merete

26.01.2012 kl.20:44

helgemamma:

Takk Helgemamma! Kanskje jeg skulle kommet og feiret deg?

Mammaene pleier å like gavene, og jeg har hatt flere som har kommet i ettertid og sagt at gaven har blitt brukt mye i ettertid. Det varmer jo.

venkesstrikk

26.01.2012 kl.21:01

I en viss alder er det viktig å ikke skille seg ut, men det går over og da vil de igjen sette pris på hjemmelagde gaver :-)

dyveke

26.01.2012 kl.21:13

Sånn er det bare, det går garantert over! Fra å ikke ville ha noe jeg lager til seg selv eller venner er arvingen min lykkelig hver gang hun får noe til seg selv eller andre.

helgemamma

26.01.2012 kl.22:01

Ja, det hadde vært kjekt :-) :-)

lise

27.01.2012 kl.18:30

Det er helt greit at jeg lager gaver til jenter, men ungene er blitt for store til at guttegaver laget av mamma er kult..

Elisabeth Granly Knutsen

15.02.2012 kl.00:50

Jeg hadde blitt veldig glad for en heilt spesiell gave!

Dette er blitt diskutert hjemme her også, men heldigvis er det fremdeles greit at mamma lager en gave av og til. Mine er nesten 5 og 6 år gamle og eldstemann spurte pent for et års tid siden om han ikke kunne få en kjøpebukse, en sånn kul en! Antakelig var det noe han hadde sett andre ha, for det er ikke så galt her at de ikke kan få "kjedelig" kjøpetøy.... Men blinkesko får de aldri - der er jeg prinsippfast! Så mine evt barnebarn kommer sikkert ikke til å ha noe annet enn blinkesko....

Grethe

06.03.2012 kl.19:27

Så utrolig mye fine gaver, og annet du har laget! En meget idèrik og produktiv dame... med en koselig blogg! Tusen takk for titten, for denne gang:)

Skriv en ny kommentar

hits Pin It