Ny lampe med enkle midler

Pin It

Jeg kikker stadig i kurven for hekla brikker når jeg er på gjenbruksbutikker. Stadig har det kommet hjem noen slike brikker som jeg aldri kommer til å hekle selv. Ja, for om jeg en gang får teken på hekling så blir det garantert ikke produsert noen brikker mellom mine fingre. Brikkene har jeg betalt fra 5.-til 30,- kroner for, og nå har jeg altså brukt noen av dem, en forholdsvis rund ballong, en god del trelim og en rekke engangshansker for å lage oss en ny kjøkkenlampe.Den gamle kjøkkenlampa hadde lenge hatt en stygg sprekk, og var overmoden for utskifting. Vi har sett litt etter kjøkkenlamper, men ingen har så langt overbevist oss begge om å være den rette. Om den jeg har laget nå er den rette for mannen min vites ikke, for han holder på med båtpuss på østlandet, mens minstebarnet og jeg nyter freden og roen her vest, mens vi dyrker våre kreative evner. Om ikke lampa er pen, så var en i alle fall morsom å lage.

Et slikt lampeprosjekt krever et par dager, da du ikke bør dekke hele ballongen med limvåte brikker på en og samme gang.  Jeg dekket til 1/3 av gangen, og lot det bli passe tørt før jeg fortsatte, med andre og tredje del. derette så måtte hele lampa få tid til å "sette seg". Oppheng fant jeg på Ikea, og man bør ha et hull på ca 3cm i diameter for å få holderen til pæra i gjennom. I andre enden må en ha et hull stort nok for å kunne skifte en pære.

Om du har mange heklabrikker etter bestemødre eller tanter så vet du nå hva du kan gjøre med dem!God påske!

 

6 kommentarer

helgemamma

02.04.2012 kl.19:27

Jeg er himmelfallen og bøyer meg i støvet over din kreativitet!!!!

Fru Helianthus

02.04.2012 kl.20:44

Stilig lampe!

Englemoren

02.04.2012 kl.20:56

Super originalt med heklebrikker og morsom! Jeg lagde selv lamper etter samme prinsippet på 70-tallet men surret garn rundt ballongene. Brukte dem lenge. Du husker dem kanskje?

03.04.2012 kl.22:39

Wow!! Kjempetøft!! Farga du alle brikkene i lik farge før du limte de?

Merete

04.04.2012 kl.18:15

Anonym:

Nei, noen av dem er litt hvitere enn de andre. Kunne selvfølgelig ha kloret dem, men det gjør ingen ting at det er noen ulikheter i fargen. Har kun vasket dem.

dandilion

05.04.2012 kl.23:52

Flott lampe du har laget. Original og fin. Den likte jeg :)

Skriv en ny kommentar

hits Pin It