Klapper meg selv på skulderen

Pin It

og skryter litt av meg selv til meg selv, og til andre som eventuelt vil høre på:

I ferien har jeg nemlig lagt meg til en god vane med å starte dagen med en god tur rundt i nabolaget. I 14 dager var nabolaget vakre Primosten i Kroatia.Leiligheten vår var uten air condition, og hadde senger som så absolutt kunne har vært bedre. Det fantes dermed ikke fristende å prøve å sove så mye som et minutt lenger, så jeg snørte på meg skoa og gikk, gikk og gikk. Jeg hadde noen faste runder, men varierte stadig vekk med å finne noen nye gater og butikker for påfyll av drikke. På den måten var jeg gjerne opp i 5-7000 skritt og én liter vann før resten av familien i det hele tatt hadde åpnet øynene. På vei tilbake fra morgenturene mine gikk turen gjerne innom både baker og supermarked, så mann og barn fikk hver morgen ferskt brød til de sto opp.

Vel hjemme i Bergen, og med temperaturer rundt 20 grader under det vi hadde i Kroatia, så har jeg fortsatt å gå tur om morgenen. Ikke så mye å se på her hjemme som i Primosten, så nå har jeg musikk i øret for å drive meg fremover. Det har vært enkelt å fortsette den påbegynte vanen nå som ungene har fri fra skolen, og jeg fortsatt har hatt ferie fra jobb, og jeg vil veldig gjerne fortsette vandringen min nå som ferien snart er over.
Det sies at det tar tre uker å legge seg til nye, eller endre vaner. Jeg har gått morgentur hver dag i 20 dager nå, og når morgendagens økt er over, så anser jeg min nye og gode vane som spikret fast ;-)
Litt ekstra motiverende er det jo også å se på vekten som for første gang på det jeg kan huske ikke har bevegd seg oppover under en ferie, men heller tvert om.
Motiverende er det også å bruke Endomondo på telefonen og en skritteller i bukselomma.

Gode sko må til for en overpronerende ganger som meg, så i går investerte jeg i nye, supergode joggesko. Skoa ble innviet i morges, og fungerte akkurat slik de skulle. Jeg er klar for en ny tur, og er slett ikke sikker på om jeg venter helt til i morgen tidlig ;-)Finnes det noe mer lysende enn nye joggesko?


8 kommentarer

Hanne

20.07.2012 kl.14:45

Bra Merete! God ide - og god inspirasjon. Kanskje jeg rett og slett skulle hive meg på en sånn trend! Jeg begynner ferien til uken - så følg med :)

helgemamma

20.07.2012 kl.15:45

Så flink du er. Det var en god og deilig vane :-)

Nye joggesko er deilig, da blir man så inspirert til å gå /løpe!

Ha en fin helg!

Tina

20.07.2012 kl.17:33

Nå ble jeg inspirert! Sliter alltid med noen ekstra kilo etter ferie, men nå skal det bli andre tider :)

Merete

20.07.2012 kl.18:52

Hanne:
Heia Hanne! Det anbefales så absolutt å begynne dagen med en god tur i fred og ro. Jeg liker å gå alene, og lar da tankene fly i alle retninger. I dag kjente jeg litt på følelsen av at jeg begynner å bli avhengig. At feriens innsats vises på vekta, i tillegg til at jeg blir fornøyd med meg selv, gjør at jeg som alltid har slitt med vekta rett og slett inspirerer meg selv:-)
God tur Hanne! Hiv deg på - jeg følger med!

Merete

20.07.2012 kl.19:00

Tina:
Om jeg, som alltid har slitt med ekstra kilo enten det er ferie eller ikke, kan inspirere andre til å lage seg en god ferievane, så blir jeg kjempeglad Tina!
En morgentur alene hvor tankene fyker hvorhen de vil gjør nok godt enten det er en ferie- eller arbeidsdag!

Merete

20.07.2012 kl.19:13

helgemamma:
Ja, det ver kjempedeilig. Nesten slik at jeg som er antiløper nesten tok et par løpesteg:-)

iidb

21.07.2012 kl.12:58

Så flink du er. Kjenner det rykker bittelite grann i musklene mine. Veit den deilige følelsen.

Merete

23.07.2012 kl.00:01

iidb:
Bare sett i gang!

Skriv en ny kommentar

hits Pin It