Ny karriere?

Pin It

Hva ville du gjort om du skulle startet på en ny karriere? Mangt kan friste, men jeg har i alle fall et par ting jeg vet at jeg ikke skal satse på dersom jeg skulle finne på noe annet enn å jobbe i folkehøgskoleadministrasjon.

Jeg er en elendig kakebaker som kan ødelegge selv den enkleste kake, og skal derfor ikke bli konditor. Jeg misliker sterkt å rengjøre pensler, og skal ikke bli maler. Jeg har ikke tålmodighet til å vente på at fisken kanskje biter, og kommer ikke til å satse på en karriere som profesjonell laksefisker, og etter å ha forsøkt meg på produksjon av flytende såpe laget av fast såpe, så har jeg innsett at kanskje såpekoking heller ikke er noe å satse på:

Det har seg nemlig slik at det grunnet min mammas jobb som reiseleder med x antall hotelldøgn i sesongen, så har det havnet en del hotellsåper her i huset i de siste årene. Det er sjelden vi bruker fast såpe her i huset, og da vi for en stund siden gikk tom for flytende såpe i et par steder i huset, fant jeg ut at jeg kanskje skulle prøve å lage min egen flytende såpe.
Som sagt så gjort. Jeg googlet etter Make your own liquid soap, og fant noen amerikanske blogger hvor damene tydeligvis pleide å lage sin egen såpe. Såpestykkene var allerede på plass og glycerol hadde jeg tilfeldigvis litt igjen av etter et hobbyprosjekt på tidlig nittitall.Denne jenta liker å gjøre ting effektivt, så jeg gadd selvfølgelig ikke å bruke et vanlig rivjern for å rive opp 20 små hotellsåper. Jeg aktet å bruke rivjernet på foodprosessoren, og satte i gang med å dytte såpene ned i materen. Det var skikkelig effektivt. Så effektivt at en del av kjøkkenbenken ble dekket av grønt såpestøv. Jeg holdt pusten etter beste evne, og lot det stå til til siste såpestykke var pulverisert.Deretter var det frem med en stor gryte, glycerol og vann for å smelte såpestøvet på middels varme. Det tok sin tid, men alt smeltet, og gryta fikk så stå til nedkjøling før såpen skulle røres opp og helles på egnede beholdere. Såpa ble avkjølt den, men trass i mye vann så var det slett ikke blitt til deilig flytende såpe, men et gedigent rundt såpestykke med konsistens som kunne minne om en mellomting mellom vaselin og zinksalve.Okei, tenkte jeg og tilsatte mer vann, mye  mere vann, og varmet opp blandingen på nytt samtidig som stavmikseren måtte til pers for å blande det hele. Ny avkjøling, og der, der var jammen såpa blitt flytende. Hurra, tenkte jeg, og fylte fin grønn og lavendelduftende såpe på våre tomme dispensere, og resten på en 5-liters plastkanne.Etter et par dager sa mannen min forsiktig: Du, den såpa du lagde, den må man nesten ha saks for å bruke. Jo, jeg skal innrømme det, at spruten "kuttet" seg ikke helt selv etter et trykk på dispenseren, slik at såpen ramlet mykt ned i hånda. Ett trykk, og du fikk en såpestreng. En streng du kunne dra langt, for elastisk, det var den.
Såpa fikk en kort karriere her i huset, for etter en uke begynte det å bli vanskelig å få såpa ut av dispenserne. Dermed gikk såpa i søpla. Vel 5 liter fin grønn og lavendelduftende såpe ble diskret puttet i søppelspannet og erstattet av et  par nye, flytende såper.

Nå lurer jeg bare på om ikke såpa mi hadde egnet seg godt som base for såpeboblevann? Den var jo tross alt veldig elastisk.
Jeg har flere såpestykker, og glycerol har jeg også litt igjen av. Kanskje jeg skulle prøve en gang til?7 kommentarer

iidb

25.07.2012 kl.01:19

Uff, for et strev. Men jeg måtte smile, ser det for meg. Du får prøve igjen. Kanskje det fører til ny levevei :).

25.07.2012 kl.08:46

For mye arbeid, men kreativt som vanlig ....Kan du ha et perlekurs på folkehøgskolen i høst /vår?? det har jeg lyst til ....:-)

Englemoren

26.07.2012 kl.20:49

Har ikke ledd saa mye paa lenge! Taarene spruter av fornoyelse her jeg sitter! Om ikke annet saa ble saapekokingen god for det.....En god latter forlenger livet!

Merete

26.07.2012 kl.22:17

Englemoren:
Det er jo det som er så kjekt med slike tabber, at man kan glede både seg selv og andre med dem ;-)

Merete

26.07.2012 kl.22:17

Anonym:
Tror ikke det blir noe perlekurs, men et sykurs håper jeg å få til:-)

Merete

26.07.2012 kl.22:18

iidb:
Ja, om alt annet går galt så kan det vel forsøkes:-)

passion4lifeandtravel

21.08.2012 kl.11:33

Sitter og smiler...og det er lett å kjenne seg igjen...ja...har noen sånne kreative tabber i minneboken her også.....vel...selv den beste oppfinner eller kunstner har også feilet en del ganger...så det er bare å forsøke igjen...om det ikke er såpekoker du skal bli....så er det bare å være åpen for det meste og la veien bli til mens man går <3

...og i blant på veien finner man ut at det er flott der man er også....

Ha en deilig dag <3

Skriv en ny kommentar

hits Pin It