Ny lampe nå igjen?

Pin It

For noen måneder siden så lagde jeg en lampe til å ha over kjøkkenbordet. Jeg brukte gamle hekla blondeduker og limte disse utenpå en stor ballong etter å ha dynket og gnidd dem inn med trelim. Lampa tørka fint og ballongen ble fjernet før jeg hang den opp. Den hang så fint så, inntil en dag vi kunne se en liten bulk på den ene siden. Bulken ble dytta ut noen ganger, men ble større og større. Jakten på ny kjøkkenlampe startet. Ikea ble besøkt, Lampehuset besøkt og enkelte andre lampebutikker, men vi fant aldri drømmelampa til drømmeprisen.
Løsningen ble at vi kjøpte med oss en av de rimeligste lampene fra IKEA, dvs 3 av en av de rimeligste lampene fra IKEA, Melodi til kroner 59,-. Vel hjemme begynte spekuleringen på hvordan man skal lage oppheng til tre lamper uten å måtte lage altfor mange hull i taket. Vi lurte på om vi skulle lage en treboks, om vi skulle ha en metallplate og feste de tre lampene i eller om det fantes andre lure løsninger. Min nevenyttige handyman fant en annen lur løsning: Han fant en skinne  til spotlighter i lampeavdelingen på IKEA, snudde den opp ned og festet de tre lampene på denne.
Nå henger det tre lamper på rekke og rad over kjøkkenbordet og hele familien er storfornøyd med det gode lyset vi har fått. Litt for godt synes jeg til tider, og dimmer det ned når vi spiser. De andre roper opp når jeg dimmer ned, mens jeg sier at så lenge jeg har laget maten, så vil jeg ha en dempet belysning når vi spiser den.
Full flombelysning er greit når leksene skal gjøres, eller når jeg finner frem symaskinen min.Lampene var opprinnelig tenkt som midlertidige, så nå gjenstår det bare å se hvor mange år det blir;-) Blondelampen ligger nå i et hjørne på kjøkkenet, og jeg lurer på om jeg noen måte kan redde den. Noe sted å henge den har vi derimot ikke.

 

 

 

7 kommentarer

dandilion

20.11.2012 kl.21:28

Det er godt med godt lys nå en holder på med noe og kjekt å kunne dimme når en ønsker det. Likte denne løsningen, jeg :)

helgemamma

20.11.2012 kl.21:56

Du er så flink og kreativ!! Jeg er også glad i dimmet lys... ungene spør stadig om jeg er vampyr..he he.

20.11.2012 kl.22:12

Likte lampa di kjempegodt. Ligner på noe dyrt jeg så et sted...

venkesstrikk

21.11.2012 kl.08:21

Det ble jo veldig bra, men synd med den andre lampen som du laget

Englemoren

21.11.2012 kl.10:46

Kjekk lampe til rimelig pris. Hva dere finner paa! Kanskje IKEA er interresert i ideen?

mimouna

28.11.2012 kl.23:22

Fint med tre slike like lamper. Og godt lys er viktig! Merker at mørkesynet ikke er det det en gang var, sukk.

Synd med lampen du laget da. Er limet vannløselig går det kanskje å skylle bort det meste og forme den om igjen?

Merete

05.12.2012 kl.00:08

mimouna:
Takk Mimouna! Har tenkt tanken på å legge hele lampa i bløt for å berge brikkene.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It