Brødbakemaskin

Pin It
Sist jul, eller det vil si et par uker før jul, fikk vi denne fantastiske brødbakemaskinen i julegave av mammaen min.
                                Brødbakemaskin
Jeg fikk prøve hennes da ungene og jeg var på besøk hos henne i UK i høstferien, og ungene storkoste seg da med stadige nybakte brød.  Mamma fikk da sin ide til årets julegave, men måtte nesten sette den fra seg på Heathrow da hun skulle på førjulsbesøk til Norge. Gaver til tre barnebarn, klær til et ustabilt Bergensvær, én stor boks med Quality Street til svigersønnen, et par kilo ostestrenger og en brødbakemaskin på 7 kilo som håndbagasje gjorde at damen i innsjekkingen måtte tenke seg om et par ganger. Hun lot det gå, og sa at hun håpte at moren hennes ville være like heldig når hun skulle komme på julebesøk.
Min Panasaonic brødbakemaskin har i snitt vært i bruk minst én gang om dagen siden den kom i hus, enten til deilige grove brød, en og annen loff eller pizzadeig.


For noen uker siden var jeg litt vel ivrig etter å få maskinen i gang før jeg skulle legge meg. Neste morgen våknet vi til den deilige lukten av nybakt brød, men stor var skuffelsen da jeg åpnet lokket på maskinen min. Hva var gått galt? Det var faktisk så enkelt som at det blir ikke deig når en glemmer eltekloa på kjøkkenbenken. Ny ladning ble satt på i en fart og fem timer senere hadde vi ett skikkelig godt brød, og
atter en gang deilig brødlukt i huset.
                                Brød
Favorittblandingen vår er Møllerens Kornbrød. Passe grovt, med deilige korn å bite i. Mmmmmmm......

Én kommentar

Hege

05.01.2007 kl.10:41

Vi har også brødbakemaskin, men jeg slet med at brødskivene ikke egnet seg i matpakken siden skivene ble så store og den vanlige skorpen "manglet". Ungene klagde, det ble bare smuler igjen av brødet før de kom seg i barnehagen.Men jeg kan jo hente maskinen ned fra loftet og bruke den til helge brød..., ja, det hørtes fristende ut med nybakt brød til helgefrokosten.

Skriv en ny kommentar

hits Pin It