Ny lampe nå igjen?

For noen måneder siden så lagde jeg en lampe til å ha over kjøkkenbordet. Jeg brukte gamle hekla blondeduker og limte disse utenpå en stor ballong etter å ha dynket og gnidd dem inn med trelim. Lampa tørka fint og ballongen ble fjernet før jeg hang den opp. Den hang så fint så, inntil en dag vi kunne se en liten bulk på den ene siden. Bulken ble dytta ut noen ganger, men ble større og større. Jakten på ny kjøkkenlampe startet. Ikea ble besøkt, Lampehuset besøkt og enkelte andre lampebutikker, men vi fant aldri drømmelampa til drømmeprisen.
Løsningen ble at vi kjøpte med oss en av de rimeligste lampene fra IKEA, dvs 3 av en av de rimeligste lampene fra IKEA, Melodi til kroner 59,-. Vel hjemme begynte spekuleringen på hvordan man skal lage oppheng til tre lamper uten å måtte lage altfor mange hull i taket. Vi lurte på om vi skulle lage en treboks, om vi skulle ha en metallplate og feste de tre lampene i eller om det fantes andre lure løsninger. Min nevenyttige handyman fant en annen lur løsning: Han fant en skinne  til spotlighter i lampeavdelingen på IKEA, snudde den opp ned og festet de tre lampene på denne.
Nå henger det tre lamper på rekke og rad over kjøkkenbordet og hele familien er storfornøyd med det gode lyset vi har fått. Litt for godt synes jeg til tider, og dimmer det ned når vi spiser. De andre roper opp når jeg dimmer ned, mens jeg sier at så lenge jeg har laget maten, så vil jeg ha en dempet belysning når vi spiser den.
Full flombelysning er greit når leksene skal gjøres, eller når jeg finner frem symaskinen min.Lampene var opprinnelig tenkt som midlertidige, så nå gjenstår det bare å se hvor mange år det blir;-) Blondelampen ligger nå i et hjørne på kjøkkenet, og jeg lurer på om jeg noen måte kan redde den. Noe sted å henge den har vi derimot ikke.

 

 

 

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

45, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits