Jeg skal på ferie

Jeg burde ha lagt meg nå, fordi jeg og minstegullet skal opp om noen få timer for å reise hit sammen med mamma.
Det er 40-årspresangen min fra mamma. Gleder meg til deilige spa-behandlinger, kanskje litt shopping, god mat og drikke, og rett og slett en ukes ferie.

pic2
Slik skal jeg dulles med om noen dager!

Gjenbrukstøfler

Mannens genser var veeeeeldig stor. Jeg slang den inn på 60 grader og regnet med å kunne lage masse av den sisen den var så stor. Genseren kom ut igjen i str 4-5 år, og var blitt veeeeeldig tykk og litt boucleaktig. Det kunne bare bli en ting det: tøfler. Mønster fant jeg her, og med litt justeringer tilpasset jeg mønsteret til mine store føtter.
Det støvet noe enormt da jeg klipte delene, og jeg så for meg en symaskin full av støv. Den gang ei. Maskinen min ville ikke så noe så tykt, så da var det bare å finne fram en god synål, og tykk silketråd fra mormors gamle syskrin.
Tøflene er veldig varme, og nå mangler jeg bare noe som kan gjøre dem litt sikrere på glatte gulv og i trapper.

tfler gr

Se hva jeg har fått

Jeg har  fått enda en gave i anledning at jeg fylte 40 i november. Denne gangen fra Tutten og Tittei . Tutten er mesteren bak hardangersøm og broderi på dette flaskeforkleet. Tusen takk til dere begge!
flaskeforkle

Gjenbruk av gamle ullgensere

Vi arrangerer strikkekaféer på jobben min Åsane folkehøgskole, og etter å ha hatt besøk av utenforstående aktører et par ganger var det på tide å bruke egne ressurser. Jeg var førstemann ut, og siden jeg liker å lage nytt av gammelt tok jeg for meg gjenbruk av gamle ullgensere. Heldigvis så har jeg ikke vært uheldig med vasken av ullgenserne mine i det siste, så jeg tok meg en tur på Fretex hvor jeg fant noen forholdsvis tynne "kjøpeullgensere" til en rimelig penge. Genserne ble vasket på 60 grader med vanlig vaskemiddel, og krympet og filtet seg akkurat passe. Moroa begynte da plaggene var tørket, og etterhvert som jeg klippet fikk jeg stadig vekk flere ideer.

Av denne
 gammel genser
har jeg laget veske av store deler av bolen, votter av nederste del på ermene + litt av bolen og lue av øverste del av bolen. Skjerfet er sydd sammen av de øverste delene av ermene. Fant noen flotte knapper som jeg har overtatt etter mamma, en liten trykknapp etter mormor og veskehåndtak på en veske på salg. Planlegger å fore vesken av en utvokst bukse med tøffe lommer.
Et godt og varmt sett til under hundrelappen.
sett m veske lue votter og skjerf

Jeg lot meg ikke stoppe av ett sett, og er godt i gang med det neste. Foreløpig har jeg lagd en annen type lue, og et par votter som er pyntet med fargede nagler.Har brukt nederste del av ermene og litt av bolen til vottene her også, men siden det ikke er ordinær vrangbord har jeg sydd i en stikk på den innvendige delen av vottene. Veske er under produksjon.

bltt sett

Siden genserne er tovet er det ikke nødvendig å kaste over, men jeg syr med smal sikksakk for å få en litt mer elastisk søm.

Dette er moro, og jeg kommer snart til å vise frem mere!

Takk til størstegullet som har lekt fotograf mens jeg lekte modell!

Januarlue

Ferdig med årets første lue, januarlua i Luer for huer, Gemma. Har strikket den rundt og rundt, i stedet for frem og tilbake slik det står i oppskriften. Ved å strikke rundt slapp jeg unna med å feste 4 tråder.
Lua kler meg best om jeg har den litt på snei.
Januarlue

Luer for huer

Jeg trengte et lite spark bak for å komme i gang med luestrikking, så Kiwas og Titteis lue-along Luer for huer 2008 er super. To nøster av Rowans kid classic lå allerede i mitt garnlager etter et besøk på Pinnsvin design i desember så nå er jeg godt i gang med januarluen Gemma.

Luer for huer 2008 knapp

Tusen takk til Tittei og Kiwa! Jeg gleder meg til fortsettelsen!
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits