Mini brystduk

Der var brystduken til minstejentas Nordhordlandsbunad montert. Ikke store saken, men s er ikke snuppa s stor heller. Jeg er godt i gang med livet til bunaden ogs, og hadde heldigvis rester av rd ull som kunne brukes til den. M f tak i stoff til stakk innen torsdag slik at jeg kan komme i gang med den p neste kurskveld. Jeg storkoser meg p kurs, og gleder meg stort til se begge jentene mine i like bunader i mai.



En av mine svakheter

En av mine svakheter er kokebker. Jeg aner ikke hvor mange jeg har, men i hyllemeter utgjr de rundt 5 meter. Om jeg bruker dem alle? Slett ikke, men jeg liker se p bildene, lese oppskrifter for inspirasjon og tar dem gjerne med meg p senga i hp om at jeg skal f noen penbaringer i forhold til ny retter i hverdagen. penbaringene kommer litt for sjelden. Det blir noen drypp blir det i ny og ne, men jeg innrmmer gjerne at jeg synes det er kjekkere lage mat til gjester enn til i de travle hverdagene.
Jeg tenker stadig at jeg skal lage menyer for hverdagene, handle n gang i uken og lage en del mat som kan puttes i frysen. Vi klarer stort sett ta en storhandel n gang i uka, men det blir jammen litt smhandling ogs. Menyer og nedfrysing av ferdige retter har det blir lite av, s her er det rom for forbedring. Stor forbedring. Siden jeg har s mange kokebker s lurer jeg p om jeg skal ta for meg n kokebok i uka, og skrive menyer etter dem. Har ogs tenkt tanken p at vre tre unger kan f velge seg en middagsrett hver i uka, og synes vel egentlig at de to eldste da kan st for matlagingen ogs. Da er det bare 4 dager igjen for meg bestemme. Det hadde vrt deilig det. Jeg tror jeg setter i gang denne helgen jeg!



Har du noen favorittoppskrift anbefale i noen av disse kokebkene?

kokebker ukemeny

Grsdagens meny i halvtte-tteklubben

I gr kveld hadde jeg besk halvtte-tteklubben, det vil si de kvinnelige kollegaene som nsker mtes privat ca en gang i mneden. Jeg liker lage mat nr jeg skal ha besk. Det vanskeligste er faktisk bestemme seg for hva man skal lage. I gr landet jeg p en kyllinggryte med salat og naanbrd, og med en deilig sjokolademousse til dessert. Det var en del av de 8 jentene som nsket oppskriftene, s her etterkommes det nsket.

Kyllinggryta har jeg funnet p forumet Lavkarbo. Jeg stekte kylling og bacon hver for seg, og lot ogs lken godgjre seg litt i stekepanna fr jeg blandet den med kjttet. Jeg tilsatte paprikaen og brokkolien helt til slutt fr gryta fikk et oppkok, og brukte mild curry paste i stedet for hot da det var det jeg hadde i kjleskapet.



NAANBRD

1 ts trrgjr
500 g hvetemel
1 ts salt
2 ts sukker
1 ts bakepulver
2 ss olje
4 ss youghurt naturell
2 dl vann

Jeg lager deigen i brdbakemaskinen min.
Den ferdige deigen deles i 8-9 biter som trilles til baller fr de kjevles ut til flate avlange leiver. Stekes i 3-4 minutter midt i ovnen p 270-280 grader. Det dannes en luftlomme inni brdet.



SJOKOLADEMOUSSE
til 8-10 personer

3 plater Dronning- eller annen mrk sjokolade
2 egg
4-6 ss sterk kaffe
6 dl kremflte

Smelt sjokoladen i vannbad.
Separer eggene.
Bland i eggeplommer og kaffe mens du visper kraftig.
Visp flten til luftig krem.
Bland litt av kremen i sjokoladeblandingen slik at det blir lettere blande denne inn i resten av kremen.
Visp eggehvitene stive i en gullende ren bolle, og bland dem umiddelbart inn i sjokoladekremblandingen.
Hell moussen i din fineste glass- eller porselensskl.
Sett til kjling i minimum tre timer. Lag den gjerne dagen fr servering.
Rett fr servering pynter du med sm slvkuler e.l.

Julegaver 2009

N kan jeg vise frem noe av det jeg lagde senhstes i fjor. Hadde en del av det med p en messe jeg sto p i begynnelsen av desember, men solgte lite. Det gjorde at jeg fikk en litt roligere desember i forhold til julegaveproduksjon.


Disse havnet hos mamma og hos to gode kolleger.



Disse havnet i Italia hos mdrene til noe italienseke venner av oss.


Disse ble gitt til en nev, en niese og vre italienske venner.


Vesker har jeg bl.a. gitt til pappas kjreste og en kusine.


N er det tid for ta frem skytene

I romjula fant vi frem skytene og tok oss en tur p Iskanten. Det ble bare ungene som gikk da snnen vr hadde vokst i fttene siden sist, og mtte overta mine skyter. Det br vel kvalifisere til at jeg m f meg nye? MInstegullet hadde vokst inn i strstegullets frste kunstlpskyter, og storkoste seg p isen. Den store bruskassen var god ha for bli vant med isen, og flelsen av gli over den, og etterhvert s turde hun slippe seg mer og mer ogs. Flinke var de, alle tre, og det frister til gjentagelse.




Vel hjemme igjen leste vi i en av gullets nye bker, Karsten og Petra gr p skyter.


Bkene om Karsten og Petra om vennskap, hverdagshistorier, sorger og gleder ligger hyt p favorittoppen her i huset, kanskje nettopp fordi de omhandler situasjoner som bde voksne og barn kan kjenne seg igjen i. Tor ge Bringsvrd og tegneren Anne Holt treffer oss med bde penn og strek.

I gang med ny bunad

Jeg har en stund gtt p kurs for lre sy Nordhordalandsbunad til eldstedatteren min som er konfirmant til vren. Jeg har litt smpirk igjen fr den er ferdig, og strengt tatt s kan jeg gjre dette hjemme. Det er bare det at det er s innmari kjekt g p kurs. sitte der med andre bunadsinteresserte samtidig som vi prater om alt mulig og fr hjelp av vr kunnskapsrike kursleder Karina er som et lite friminutt for meg i en travel hverdag. Det er s kjekt g p kurs at jeg har meldt meg p nytt kurs til vren litt uten noen plan for hva jeg skal gjre. Det vil si, jeg vet at jeg nok trenger hjelp til sy ut bunaden min fr konfirmasjonen. Jeg har ogs lekt med tanken om sy en bunad til datteren min p snart fem, men den tanken slo jeg i fra meg igjen. Men, som du vet, enkelte tanker har det med gnage litt, og for en stund bestemte jeg meg for at jo, jeg skal sy en liten bunad ogs. Mnster til bringeduk og belte ble kjpt inn, og jeg er godt i gang med arbeidet. Jeg klarte rett og slett ikke la vre.

Nytt r, nye muligheter og ny bolleoppskrift

Der var desember over. Ja, hele 2009 var plutselig over, og vi har startet et nytt r med nye muligheter. Mtte det bli et godt r for oss alle. Jeg har ingen store nyttrsforsett bortsett fra at jeg skal bli litt sprekere, bli litt mindre, lese litt mere bker, se mindre p tv og kjpe enda mindre garn enn jeg gjorde i fjor.
Som en skikkelig start p dette har jeg vrt inne i hele dag, og lager n boller etter en ny oppskrift. Om du kjenner meg, og har smakt bollene mine, s lurer du gjerne p hvorfor jeg prver ut en ny oppskrift. Det er fordi jeg fikk Morten Schakendas bok Om boller, brd og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom til bursdagen min i november, og n hadde lyst til prve ut noen av oppskriftene. I mangel av rugmel for lage surdeig, ble det alts boller. Hadde jeg hatt rug, s hadde det ikke luktet nybakt her fr om n uke, for s lang tid tar det lage surdeigen fra bunnen av.
Uansett, boka er spennende, og skildrer Mortens vei fra livet som en av Norges beste og mest profilerte kokker til livet som baker i Lom.Det er spennende lesning, med historier fra fagmilj, om personligheter fra Lom og om hvordan Schakenda med familie har jobbet seg gjennom utfordringene for n mlet sitt om et eget bakeri. Boka er personlig, og jeg fler til tider at jeg er i bakeriet i Lom nr jeg leser i boka. Da jeg fyllte 40 var jeg nemlig s heldig f et matkurs p Fossheim hotel i Lom av gode venninner, og som en del av dettehadde vi ogs noen timerhos Morten i bakeriet hans. Han viste oss noen av hemmelighetene sine, og vi fikk vre med lage deilige brd og pizza. Allerede da fikk jeg inntrykk av en mann som gir mye av seg selv, et inntrykk som forsterkes nr jeg leser boka.
Boka anbefales, selv om jeg i skrivende stund enn ikke vet hvordan bollene smaker.

Les mer i arkivet November 2012 Oktober 2012 August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et hndarbeid i nrheten, er glad i lese og prver f tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits