Mumie

Hva vil du kle deg ut som når du skal feire bursdagen din? spurte jeg snart syvåringen min her om dagen. Hun måtte ta en titt i utkledningsbøkene våre før hun kunne svare på det, og etter litt studier i disse, sto det mellom å kle seg ut som en mumie eller Kleopatra.
Kleopatra krevde tykk kartong, og noen timer med tegning av mønster for å lage en krave. Det holdt nemlig ikke med den egyptiske kjolen hun hadde fått av mormor. Mumien krevde litt forberedelser i form av å rive et hvitt stoff i strimler, og siden det siste krevde minst arbeid for bursdagsbarnet, og meg, får vi nå en mumie i hus om et par uker.

Forberedelsene ble unnagjort i går, så nå er alt klappet og klart for mumifisering. Ungen har fått beskjed om at det blir lite brusdrikking i bursdagen, for det er ikke bare bare for mumier å gå på toalettet. Nei da, vi finner nok en løsning på det også. Hun må bare gi beskjed i god tid.

Kostymet ble testet i går. Hun er mer fornøyd enn hun ser ut, men det er faktisk ikke så lett å smile når en er mumie!
 

Stikkord:

Vertinnegave

Jeg liker å ha med meg noe når jeg går på besøk, og jeg liker, i motsetning til mine barn, å ha med noe hjemmelaget. Jeg skal i besøk denne helga, og i går koste jeg meg med å sy en vertinnegave mens jeg hørte på Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant.

Jeg forsøker selv å huske på å ta med meg handlenett når jeg går på butikken, men må innrømme at jeg stadig kommer hjem med plastposer fra Rema. Det tar tid å lære seg nye vaner, så også "tamedegetnettvanen".
Kanskje vil det hjelpe om jeg lager meg noen fine nett, men så langt bruker jeg noen reklamenett.
De nettene jeg har sydd så langt har blitt gitt bort, så også slik som dette snart blir.

 

Jeg har ikke brukt noe mønster, men utnyttet det jeg hadde igjen av soppstoffet mitt best mulig.
I håndtakene har jeg brukt en plastikkslange som jeg for flere år siden kjøpte på Biltema nettopp med tanke på å bruke som håndtak.

Nå er det bare å håpe at mottageren blir like fornøyd med resultatet som jeg er:-)

Mamma, kan vi ikke bare kjøpe noe tøft i stedet?

sa min minste jente da jeg foreslo at vi kunne lage noe fint i gave til kameraten hun skal i bursdag til på lørdag.
Du lager jo alltid noe, og jeg er lei av at du alltid bestemmer at jeg skal gi kjoler når jeg går i bursdag.
Det er jo ikke alltid kjoler da, sa jeg, du har gitt bort vimpelrekker også. Dessuten så ligger det mye mer omtanke i noe man lager selv, enn noe man bare finner på butikken når man har det travelt og må ha en gave.
Så forklarte jeg hva omtanke betyr før jeg fortsatte: I tillegg så får man ikke så mye for de pengene man kan bruke når man kjøper en gave, som når man lager noe selv. Er det ikke bedre å få noe som man kan bruke lenge enn noe som bare blir liggende å slenge i huset?

Jeg kan ikke si at frøken snupp bifalt mine tanker. Hun kunne nemlig fortelle at hun i tillegg er lei av at pappa alltid vil at hun skal gi Lego når hun skal i guttebursdag, så nå vil hun gi noe tøft.

Det er greit, hun skal få gå innom lekebutikken på vei til bursdagen for å se hva hun finner for pengene. Jeg skal betale, og pakke det inn i butikkens reklamepapir, selv om jeg helst ville brukt noen timer på å lage en gave spesielt tiltenkt mottageren, for deretter å pakke den pent inn i noe av det fine papiret vi har her hjemme.

Da jeg fortalte de her hjemme om samtalen minstefrøkna og jeg hadde hatt, så kunne både datteren på 16 og sønnen på 13 si at de forsto søsteren veldig godt.....
Jeg håper at de alle en dag vil sette pris på at de har en mamma som kan lage ting.

Gaver som ungene mine har måttet gi bort er:Det var dagens hjertesukk. Nå skal jeg sette meg og sy en gave, men det er en gave jeg selv skal gi bort, og som jeg tror blir satt pris på. Mottageren har nemlig passert 40, og erfaringen sier at når man har gjort det, da setter man gjerne pris på å både gi og få hjemmelagde og litt mer personlige gaver.


Mamma, er du barnevakt?

sa minstejenta på snart syv år i kveld.
Nei, jeg er bare hjemme sammen med deg jeg, sa jeg.
Er det ikke bare oss to hjemme da? Da er jo du barnevakt mamma!

Kan du anbefale meg en bok?

Jeg har spurt noen av kollegene mine om å anbefale meg en bok. Jeg ville ikke fortelle dem hva jeg vanligvis liker å lese, men ønsket et tips uavhengig av mine preferanser. Når jeg tenker meg om så er jeg vel egentlig ganske altetende så lenge litteraturen engasjerer meg, utfordrer meg, gir meg kunnskap eller spenning.
Bokhyllene våre er fulle, og dersom vi skal ha flere bøker inn i huset så må vi enten finne plass til flere oppbevaringssteder, kvitte oss med noen av de vi allerede har eller kjøpe paperback som vi gir videre. Enda et alternativ er jo å være enda flinkere til å bruke biblioteket, og det er der jeg nå har vært og fått tak i bøkene som tre av mine kolleger har anbefalt meg.

I går kveld startet jeg på Tyl av Finn Tokvam og Halvor Folgerø. Boka ble anbefalt meg av min kollega Cato som selv spilte i Tyl da stykket ble satt opp på Sogn og Fjordane teater forrige vinter. Jeg hadde stor glede av å se Tyl da teateret gjestet Bergen, og gleder med til et gjensyn med humoren nå som jeg har tatt boka fatt.

Bok numer to, anbefalt meg av kollega Solgun, er Kelterens drøm av nobelprisvinner Mario Vargas Llosa. Solgun er lærer for Latin-Amerikalinja vår og leser mye litteratur av sør- og latinamerikanske forfattere.
Jeg har ikke lest noe av Vargas Llosa tidligere, og ser frem til noen timer med denne historiske romanen.

 

Tredje og siste bok fikk jeg kun bestilt på lydbok, og er Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson. Jeg tror dette var en av de siste bøkene min kollega Roar hadde lest, og jeg ser frem til noen timer foran symaskinen med historien om Allan Carlson på øret.

 

Flere bøker kommer på leselista etter som flere kolleger vil bli spurt.

Kanskje du også har en bok du vil anbefale meg?

 

Stikkord:

Svinefilet à la man tager hva man haver

Med både kyllingfilet, svinefilet, kjøttdeig mm var valget mellom lørdagskosematen stort.

Jeg ba mannen min velge kjøttet, og så skulle jeg ut fra det finne ut tilbereding og tilbehør.
Han valgte svinefileten, og min første tanke var at da måtte jeg en tur på butikken for å kjøpe champignon, tagliatelle og skivet bacon. På butikken ville jeg sikkert funnet mer som egentlig ikke sto på handlelista, så siden helgehandlingen egentlig var unnagjort slo heldigvis fornuften og oppfinnsomheten inn.

Jeg tok derfor et dypdykk inn i kjøleskapet hvor jeg fant følgende:
   en rest Stilton etter jula
   en rest nøytral kremost
   en kartong fløte
   smør
   soltørka tomat i olje
   sylta paprika
   hvitløk
   kokte poteter
   brokkoli

Jeg tørket og saltet svinefileten før jeg brunet den i steikepanna hvor jeg hadde i like deler smør og olje i tillegg til en del hvitløksfedd som jeg hadde delt i to.
Etter å ha brunet fileten snittet jeg den midt oppå for å gi plass til litt fyll som jeg lagde av omtrentlig like deler Stilton, kremost og fløte.

I foodprosessoren kjørte jeg noen noen skjeer soltørka tomat sammen med et par sylta paprika til en passe grovmalt blanding. Denne blandingen la jeg oppå den fylte svinefileten, stakk inn steketermometeret og satte kjøttet inn i ovnen som jeg hadde varmet til 200 grader.

Mens kjøttet jobbet seg opp mot en kjernetemperatur på 70 grader lagde jeg luksuspotetmos av de kokte potetene, salt og fløte. Brokkolien kokte jeg mens kjøttet hvilte seg, og så var det bare å nyte.Maten smakte kjempegodt, og var perfekt lørdagskos til Spellemannprisen.
Egentlig så var det vel en vinn-vinn middag hvor jeg fikk brukt opp ting vi hadde i kjøleskapet ,og sparte meg en tur med ekstra forbruk i butikken.

 

Kosedag for liten og stor

Minstefrøkna og jeg bestemte oss tidligere i uka for at denne helgen skulle vi en tur på Ulrikens topp. Jeg tror ikke hun har vært der siden hun lå i vogna, og nå fant vi ut  at denne helgen kunne passe godt for hele familien. Da helgen endelig var her så passet det bare for lillegull og meg, men utstyrt med litt niste så var vi klar for utflukt.
Som abonnenter på BT kan vi kjøre gratis med Ulriksbanen mellom klokken 0900 og 1100 lørdag og søndag. Man viser bare frem BT-kortet til han som styrer banen på nederste stasjon, og får t/r-billetter. Returen kan du ta når som helst. Tilbudet gjelder for to voksne og to barn. Slett ikke verst.Turen fra bunn til topp tar ca 7 minutter, og man får en storslått utsikt over Bergen og nabokommunene. I dag var det ganske skyet utover i skjærgården, så vi så ikke så mye. Det var forholdsvis surt og kaldt på toppen, og siden vi ikke var kledd for å gå på tur, satte vi oss inn på restauranten for litt kos. Fint med gratis tur når én bolle, et glass dispenserbrus og en Kvikk Lunsj koster 90 kroner. Neste gang håper vi på bedre vær slik at matpakka kan inntas på de fine benkene på Ulrikens topp.

Vi hadde også snakket om Edvarg Grieg og  Troldhaugen da lillesnupp tidligere i uka nynnet på både Dovregubbens hall og en annen av Griegs komposisjoner. Nå som vi først var ute på tur tok vi like godt turen til Troldhaugen. Parkeringsplassen ved Troldhaugen var tom, og museet like så. Det vil si, der var tre ansatte på jobb, så vi fikk egen guidet tur i Griegs hus. Omviseren  var flink og snakket til seksåringen på en enkel og forståelig måte, og vi fikk begge med oss ny kunnskap hjem.
Lillesnupp likte best å måle høyden sin mot statuen av Grieg, og å se graven til Edvard og hans kone Nina.

Hva mer kan vi se på? spurte lillesnupp da vi var ferdige på Troldhaugen. Jeg sa at vi skal ikke mer i dag, men ramset opp en rekke av Bergen muséer, hvorpå hun var helt klar på at hun ville på Sjøfartsmuséet. Med mye protester gikk hun med på at det, det må vi gjøre en annen dag. Sammen med litt flere av familien.

Kickback - betaling for å handle!

Bestiller du varer og tjenester på nett? Bruker du i så fall Kickback?

Jeg kom over Kickback for noen år siden, og fordelen er at du hos enkelte leverandører av varer og tjenester får "betalt" for å handle. Betalingen får du i form av poeng som du samler opp på din konto hos Kicback, og som du siden kan ta ut i form av gavekort hos en rekke butikker.
Ved siste poenguttak bestilte jeg gavekort på Peppes, og nå lurer jeg på om jeg skal bestille gavekort på Peppes på nytt eller om det blir HM, Billettservice, TGI Fridays, Dressmann, CDON.com, Bianco eller en av de andre leverandørene av gavekort.

Poengene har jeg spart ved å bestille overnatting på Hotels.com, bladabonnement hos Bladkongen, blekk hos 112ink, kosmetikk hos Skinlight, Feelunique og Lookfantastic, blomster hos Euroflorist, deals hos Groupon og Officepakken hos Microsoft Office. Officepakken fikk jeg forresten rabatt på i tillegg, da de hadde en tidsavgrenset rabattkode liggende hos Kickback. En enkel måte å spare penger på hos en rekke butikker dersom du likevel skal handle hos dem! Kjøper du store ting som en PC, en Mac eller en reise, så merker du fort at poengkontoen vokser.

Noen av leverandørene gir en fast Kickback per transaksjon, mens andre gir et visst prosentbeløp av det du handler for. Én Kickback = 1 krone, så systemet er lett forståelig.

Dersom du registrerer deg hos Kickback så kan du laste ned et lite verktøy til nettleseren din.  Verktøyet gir deg beskjed om du havner på en side hvor du kan få Kickback, så du trenger ikke å gå glipp av noen poeng.

Bruk gjerne invitasjonen under for å registrere deg hos Kickback.

 

Januarsalg - nå også på eplabutikken min Gulltull

Velkommen på januarsalg i Eplabutikken min Gulltull.

Du finner bl.a et par av disse nedsatt  med 30% fra 230,- til 160,-.


og den største av disse med 30% fra 200,- til 140,-.


 

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits