Strikkekafé

En kollega og jeg arrangerer strikkekafé på jobben på Åsane folkehøgskole. Vi skriver gjerne noen ord selv på BT lokallokal, men ekstra gøy er det selvfølgelig når vi får et stort oppslag med omtale i Åsanes egen lokalavis,
asanetidende

Neste strikkekafé er mandag 10. mars klokken 1900 på skolens kurssenter.
Velkommen til dere som bor i Bergensområdet.

Ny sittepute

Jeg har lekt meg med gamle olabukser igjen. Denne gangen har det blitt en ny sittepute med isoporkuler. Hadde noen nye kuler fra tiden jeg drev og sydde ammeputer, og brukte også kuler fra noen gamle Sacco-sekker.
Mens jeg har jobbet med puta har jeg fått brukt "cruisekontrollen" på symaskinen, jeg har brukt gamle mattekunnskaper, O= pi*d,  og temmelig mye tid da jeg også har sydd to stikninger for hver søm.
Er godt fornøyd med resultatet, og det er jammen ungene også: Yngstejenta bruker den når hun hopper ned fra stolen sin, sønnen syntes den fungerte supert som pute da han lå og leste på senga i går kveld, mens eldstejenta synese den er perfekt til sløving foran tv-en.

sacco

saccoyom

Både topp og bunn er sirkler satt sammen av restlageret av gamle olabukser, sidene er sydd av en gammel Ikea-gardin og stoffet til fôret er lerret som ble brukt til duker da mannen fyllte 40.
Fyllkuler, tråd og glidelås har jeg hatt liggende i diverselageret mitt så min eneste investering er tiden som ble brukt foran symaskinen.
Moro å lage ting etter hodet samtidig som lageret av ting jeg tar vare på reduseres.

Praktisk vaskerom

Vaskerommet vårt blir mer og mer praktisk. Vi har inngang utenfra og inn dit, og det ligger rett innenfor kjøkkenet vårt slik at jeg kan sette på en klesvask, henge opp og brette tøy samtidig som jeg lager middag og hjelper ungene med leksene!
Mannen min er en nevenyttig kar, og for et par år siden lagde han denne praktiske hylla for å få vaskemaskin og tørketrommel i en fornuftig arbeidshøyde. Denne helgen ble skuffene jeg har ønsket oss lenge også ferdige. Han har forminsket noen treskuffer som vi en gang hadde under ungenes senger, og deretter satt på  dørfronter fra Ikea. Samme type fronter går igjen på over- og langskap på vaskerommet, i tillegg til at kjøkkenet vårt også ser slik ut. Etter at bildet ble tatt har vi også fått på håndtak. Jeg er veldig fornøyd!

skuff vaskerom

Mammas Birch

Mamma fikk et gavkort på Birch til jul, men jeg ville at hun skulle finne fargen selv.
Valget falt på fargen Jelly, og jeg synes skjalet i  Kidsilk Haze ble riktig så lekkert!                                                               birch mamma

Klær til snuppa

For en stund siden fant jeg noe fint stoff på Fretex som nå er forvandlet til en Tunika til minstegullet. Stoffet til buksa fant jeg i sommer på Stoff og Stil. Deilig å sy litt klær igjen.
Gullet er ikke den som frivillig stiller opp for å fotograferes, så her er gullet i farta.
ikke ta bilde av meg mamma

Uglekjole

Vi har fått en ny liten nabo, og endelig er jeg ferdig med en liten velkommen-til-verden-kjole.
Har strikket Uglekjolen fra Design Club DK i DUO med silke, et utrolig mykt og deilig garn. Garn og mønster kjøpt hos Pinnsvin design.
Vanskelig å finne bånd i riktig farge. I det hele tatt vanskelig å komme seg til byen for å sjekke ut flere butikker med bånd, så det ble en tvunnet snor i stedet.
Har strikket kjolen i str. 6 mnd. Utrolig hvor lite det ser ut.

uglekjole

Jeg har hatt en deilig ferie

Har nå hatt et par hektiske uker på jobb og hjemmebane etter en deilig og meget avslappende ferieuke i England.
Minstegullet og jeg reiste med 0615-flyet til Oslo tidlig en fredags morgen, og fløy derfra til Hethrow før vi tok bussen hjem til mamma i Wiltshire. Etter en natt der var det ut på tur igjen for transporten ned til St. Mellion i Cornwall.
Huset i St. Mellion var kjempestort, og med tre personer hadde vi god plass. Siden turen var mammas 40-årsgave til meg vartet hun meg opp fra morgen til kveld. Vi koste oss med deilige måltider både i huset "vårt", og på puber og kafeer. Jeg har dessverre ikke lov til å kjøre mamma sin bil heller, så hun måtte ta seg av den biten også. Innimellom ble det til til ansikstbehandling, saltskrubb av hele kroppen, pedikyr mm. Jeg fikk til og med tatt meg noen 1000-metersøkter alene i svømmebassenget.

I løpet av hele uken vasket jeg tre maskiner med klær, varmet opp et kinesisk ferdigmåltid, tok av bordet noen ganger, strikket på et skjal til mamma og tok meg av stellet av minstegullet. Skikkelig latmansferie spør du meg. Det verste var at jeg gikk rundt og gjespet. Tenk at det går an av å gjøre ingen ting!

Stedet vi var på ligger i nærheten av Plymouth. Plymouth var en flott by for shopping, med et nytt kjøpesenter og et rikt utvalg av butikker. I Plymouth finner man også Englands største akvarium som er vel verdt et besøk både for barn og voksne.
fisk i asfalt
Akvariet var delt opp i soner i forhold til arter, og hadde også en stor avdeling med tanke på energi. og forbruk. I tilknytning til kaféen var det et flott lekeområde for de minste barna, og der var også et sted hvor en kunne spise medbragt mat.

Sommer i Cornwall betyr lange køer på veiene. Januar i Cornwall betyr spirende snøklokker, god plass på veiene, få turister og stengte iskrembarer.
polperro
Vi var nesten alene da vi besøkte fiskerlandsbyen Polperro, og var de første kundene som bestilte mat puben Blue Peter denne dagen. Fisken hadde knapt sluttet å sprelle der vi fikk deilig fish and chips. Ett glass lokal cider er heller ikke å forakte!
pubmltid      mor og datter

En ukes ferie gjorde godt, men det var godt å komme hjem til mannen og de to største barna også.

Tusen takk Mamma!
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits