Souvernirer fra England

Jeg har egentlig sagt til meg selv at jeg ikke skal lkøpe noe særlig med garn i år, men forsøke å tømme mest mulig av lageret mitt. Da jeg i januar skulle til England, og fortalte en strikkende kollega om hvilket dilemma det ville bli for meg om jeg fant en strikkebutikk, så sa hun at det ikke var noe problem da noen nøster kun var å anse som souvernirer.

Her er souvernirene mine.
garn

Deilig alpakka, merino og noen nøster med Kidsilk Haze i en lekker farge.

Snø i Bergen

Det har snødd enormt mye her i det siste. Vi har akt og kost oss ute i snøen, og sist søndag ble det også snømannproduksjon. Siden det var jeg som sto for trillingen av snøballene bestemte jeg meg for å lage en snødame. Her er hun, Snøfrid.

sndame
Mannen min syntes hun hadde litt for struttende pupper.....

Litt lek ble det med Snøfrid før hun tok kvelden i mildværet.
sndamemarmer

Endelig fikk mannen min seg ny genser

Julen 2007 ga jeg mannen min en garnpakke med garn for setesdalsgenser. Siden han har strikket svært lite så var gaven inkludert strikking og montering. Det tok sin tid, og noen foreslo at jeg kunne gi ham den ferdige genseren julen 2008. Genseren ble ikke ferdig før nå i februar 2009. Strikkingen var forsåvidt ferdig for en stund siden, men det er jo så kjedelig å montere!
Genseren er strikket av garn fra Hillesvåg, og er god og varm til den bergenske vinteren. Mannen min er fornøyd, og poserer velvillig i sytt nye plagg. Han er ennå ikke oppdaget av noen modellspeider, og blir der vel neppe heller med denne posituren;-)

snygenser

Lykkegenser

En kamerat av meg fra gymnastiden har fått seg ei nydelig lita jente. Kameraten har jeg dessverre ikke sett på mange år, men siden mammaene våre er bestevenninner får jeg jo litt info innimellom. Jeg måtte jo bare lage noe babytøy, og  hva passer bedre enn Lykkegenseren fra Happy Knitting til et etterlengtet barn.

lykkegenser

Hjertene står for kjærlighet - bamsene står for styrke - sirklene står for barnets nettverk  og englene for beskyttelse.

Genseren var koselig å strikke, selv om jeg i  min iver måtte gjøre litt dobbelt arbeid innimellom. Garnet er Hifa superwash fra Hillesvåg. Det gikk nesten ett hespe på 100 gram til bunnfargen på denne som er str. 1 år.
Nå er det bare å få laget en liten pakke, og sende den over fjellet.

Nøstebarngenser

Minstegullet har nettopp fyllt fire år, så da jeg i høst begynte på en genser til henne med mønster fra Strikk til Nøstebarn,  tenkte jeg at jeg tok godt i da jeg strikket den i str. 6 år. Genseren er deilig, og har vært i nesten daglig bruk i den siste måneden. Ikke fordi hun ikke har noe annet  å ha på seg, men genseren passer nemlig akkurat, og må brukes før hun vokser ut av den. Utrolig irriterende!
Joda, jeg vet at ungen min er høy, og at jeg burde ha sjekket målene, men to år opp i størrelse burde nå ha vært litt større.
Her er i alle fall genseren, uten barn, men med nydelige knapper fra Snella og Petronella. Liker godt kombinasjonen av rødt og rosa.
nstebarngenser

knappedetaljer

Hjemme igjen til nydelig norsk vinter

Deilig å være hjemme i Norge igjen hvor vi tåler noen centimeter med snø. Vi landet i Bergen natt til torsdag, og ble møtt av et deilig hvitt teppe av snø, ja også av mann og de to eldste ungene og da. Det var godt å se dem alle, og gjensynsgleden var stor! Sovnet vel ikke før nærmere to, så det var tungt å stå opp igjen torsdag morgen for å gå på jobb. Godt å komme på jobb og i rytme igjen. Nå er det helg, og jeg prøver å pleie en hals og et hode som er preget av forkjølelse. Skulle feiret minstens bursdag i dag, men droppet det da jeg ikke var i form til intensiv baking og matlaging. Vi tar det igjen neste helg, og har da både barneselskap og familieselskap på samme dag.
Vi har vært og sett på sønnens deltagelse på sitt første friidrettsstevne, og nå er mann og sønn og hjelper noen italienske venner med å flytte fra sin leide leilighet til sin første selveide bolig. De, som er vant med pulserende Firenze, er storfornøyd med å ha fått kjøpt seg sitt eget lille hus langt inni skogen utenfor Bergen. Jeg håper at livet i Norge blir godt for dem.
Ute ligger snøen fortsatt hvit og vakker og innbyr til fysisk aktivitet. Ungene har akt mye i akebakken vår de siste dagene, og jeg har fått en liten påminner om at noen i storfotklubben her i huset sannsynligvis trenger nytt skiutstyr. De to største er invitert med på høyfjellshotell av bestefar i vinterferien, så utstyret må snart på plass. Tror nok Finn.no skal få besøk av meg snart.

Snø i England

Minsten og jeg er på besøk hos mamma i England, og skulle egentlig ha sittet på bussen mot flyplassen nå. Beklageligvis er det grunnet det største snøfallet her på 18 år temmelig kaotisk hva transport angår, og vi ville sannsynligvis ha strandet på Heathrow i kveld da bussene derfra til Gatwick er kansellert. Det passer dårlig når flyet går fra sistnevnte. Billettene våre er derfor endret til onsdag da været etter meldingene å dømme skal være bedre.
I mellomtiden koser vi oss hos mamma, og tar oss noen turer ut i snøværet.
Skulle vært på jobb i morgen, så dette blir litt ufrivillig ferie. Godt jeg har tatt med rikelig med strikketøy.

Slik ser det ut i Wiltshire.
i i sn    bil i sn


Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits