Femåringens kunst

Vi har lite kunst vi har betalt penger for på veggene våre. Hjemmelaget kunst derimot, det har vi mye av, og en av veggene er satt av kun til ting ungene lager. Gjennom årene i barnehage har de alle kommet hjem med mye fint. 14-åringen har alltid likt å tegne, og er visst en av få i klassen som liker faget Kunst og håndtverk hvor de nå i 8. klasse har mest tegning. Om formingstimene nesten kun hadde vært tegning og maling da jeg gikk på skolen ville jeg ha mistrivdes veldig. Jeg kan mye, men tegne, det kan jeg ikke. Sønnen har ikke fått interessen for tegning, men femåringen derimot, hun er nå inne i en periode hvor hun tegner hele tiden.
Dette er et av henne siste kunstverk, en prins og en prinsesse. Kakeselskapet de var i har hun klipt bort.


Jammen gjør det godt å trene

Etter nesten ett år uten trening på treningssenter fikk min venninne meg med på Sprek og Blid i Åsane i november i fjor. I januar fikk jeg med meg datteren min på 14, og vi prøver å få noen økter sammen hver uke. Er jeg heldig så blir det tre økter med variert trening hver uke. Så langt har det blitt mest av gruppetimer i sal, og styrketrening etter eget program. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang igjen med favoritten min spinning, og har nå fått meg ny pulsklokke etter at den gamle gode sa farvel for en god stund siden.
Datteren min og jeg har akkurat hatt oss en styrkeøkt med nytt program, og jeg sitter nå her og kjenner økta i armer og lår. Godt å kjenne at jeg har brukt kroppen.
Synes du det er tidlig å dra med seg en 14-åring på treningssenter? Det er kanskje det, men frem til hun er 15 så må hun trene med meg, og jeg håper på den måten at hun får gode treningsvaner og treningsvett. I tillegg så får vi oss litt tid alene, og en god prat i bilen frem og tilbake til trening.

Noe av det jeg savnet ved det forrige treningssenteret jeg var medlem i, var at jeg kunne være borte fra trening i lang tid uten at jeg hørte noe fra dem. En aldri så liten telefon, sms eller e-post kan gjøre mye for en som sliter med å komme seg over dørstokken.  Etter én uke med fravær fra Sprek og blid fikk jeg i går en påminner om at de savner meg på trening. Jada, jeg vet at meldingen sannsynligvis går ut automatisk, men jeg tror likevel at den har en effekt dersom folk lar det gå litt for lang tid mellom øktene.

Så langt er jeg i alle fall meget fornøyd med mitt nye treningssenter, og ser frem til neste treningsøkt enten det er alene, eller sammen med datter eller venninne.Jeg er lei

Jeg er lei av av snø. Joda, det er pent når sola skinner på den slik som i dag, men må det komme så mye da? Joda, det er til tider bedre med snø enn med regn, men nå vet vi ikke lenger hvor vi skal gjøre av snøen. Regnet finner jo stort sett veien ned i kummer og rør. Trafikkfarlig har det også blitt her med all snøen. For å komme ut på E39, hovedfartsåren langs kysten, så må jeg stå med fronten langt ut i kjørebanen som kommer sørfra for i det hele tatt se om det kommer biler nordfra. Snøen går nemlig langt ut i veien, og brøytekantene er for høye til at vi i vanlige personbiler ser over dem. E39 her i Åsane er allerede belastet hva ulykker angår, og jeg blir ikke overrasket om det snart smeller igjen. Jeg, som andre, håper bare at det ikke blir meg, famile eller kjente.

Dette bildet er fra det siste snøfallet for noen dager siden. Jeg håper bare at det smelter snart slik at mannen min kan gjøre seg ferdig med å legge skifer og lage terrasse før konfirmasjonen 13. mai.Stikkord:

Utfordring

Min kollega TenkeWenke har utfordret meg med følgende:

1. Gå inn på bildemappen din
2. Velg så den 5. mappen
3. Finn det 5. bildet
4. Sett inn bildet på bloggen og skriv litt om det
5. Inviter 5 nye, link og gi beskjed om utfordringen til dem

Hjelpe meg tenkte jeg, og lurte fælt på hva jeg ville finne.
Jeg har foreløpig lagt bildene under år hvor de så ligger på dato eller f.eks sommerferie, høstferie osv. Jeg gikk derfor først på 2008 som var mappe nummer 5, deretter 13. januar som var den femte dagen det året vi hadde tatt bilder. Bilde nummer 5 er slett ikke pent. Bakgrunnen for det er at vi fra den ene siden av huset vårt har utsikt mot en skråning, og på toppen av denne ligger det en EuroSpar-butikk. Beklageligvis sa hadde de i lang tid vært slurvete med å sikre søpla si, og mye av søpla havnet i skråningen "vår". Vi ga stadig vekk beskjed om forholdene, og kom med forslag om løsninger på problemet uten at dette endret forholdene. Det endte med at mannen min gikk og tok bilder av både skråning og uteområdene ved butikken, og vi var klar til å sende bildene til Mattilsynet da det endelig ble ryddet opp.
Skikkelig ekkelt var det i alle fall.
Nå utfordrer jeg Hobbygåsa som bor ved Mjøsas bredd og tar noen utrolig flotte bilder, Mimouna som tryller frem de fineste ting fra garn som er håpløst for oss andre, LilleLeo som kjennetegnes ved de flotte applikasjonene på klærne hun syr, Anette som er ei knakande kjekk jente og en ivrig hobbyfotograf og  til slutt  Astridblanceflour som alltid er positiv, er flink til å bruke naturen, og tar noen nydelige bilder når hun er på tur.

Pose til Anette

For en stund siden, for en lang stund siden, lovte jeg Anette at jeg skulle sy en pose til henne. Helst skulle posen ha noe grønt i seg, og for en stund siden var jeg så heldig å finne noe lekkert stoff med grønt i på Åhlens. Jeg synes i alle fall det er lekkert, og håper at Anette liker det også.
Jeg tror posen var tenkt til telys, og i denne er det plass til mange lys. Jeg tror du må bære tungt hjem fra Ikea neste gang du drar for å kjøpe telys Anette!
Posen har lin inni, eller er det utenpå, og er stivet litt opp med volumvliselin da linen var temmelig slapp.

BUGG

I kassakøen i dag fikk jeg øye på en pose BUGG, en av de deilige bobletyggisene fra oppveksten. Tankene gikk tilbake til den deilige bananbuggen, og jeg måtte selvfølgelig kjøpe meg en pose. Skuffelsen var stor da jeg åpnet posen og fant ut at de gule pakkene var sitrontyggis, og så at tyggegummien ei heller hadde den flate fine formen som BUGG skal ha. Tyggisen så ut som en forvokst og blank utgave av Extratyggisen, og kunne like godt hatt navnet XXL-Extra. Det eneste som er likt er jo navnet, og størrelsene på boblene jeg kan blåse med den! Nei, dette var skuffende Galleberg. Kom tilbake når dere får banan og lakrisbuggen i posen. Da skal jeg vurdere om jeg skal tørre å kjøpe BUGG igjen.Lilla pulsvarmere

For et par uker siden lagde jeg noen lilla pulsvarmere. Har gitt bort tre av parene, men har to igjen dersom noen ønsker seg litt pynt som også varmer. Har også et par knallrosa i tillegg til at jeg har klippet  noen par i mellomgrått og også i blått.
Selges for 150,- per par + eventuell porto.

Stikkord:

Underskjørt til Nordhordlandsbunad

Der var underskjørtet til eldstemanns bunad ferdig, så nå skal det ikke klø når hun får på seg bunaden.

Supermyk body

Nevøen min har blitt pappa, og tante Merete er ferdig med det første av forhåpentligvis mange plagg til det lille vidunderet. Jeg gleder meg stort til å treffe nurket, og håper at det ikke blir så altfor lenge til vi får hilst på henne.
Denne deilige bodyen fra Nøstebarnboka er strikket i Surya som er en blanding av bambus og soya. I knappeboksen min fant jeg noen  såkalte vintage perlemorsknapper som passet perfekt til det laksefargede garnet.
Jeg synes bodyen ser liten ut, men den skal være i str 4 mnd. Utrolig hvor fort man glemmer hvor små nyfødte vesener er.

Tacosuppe

Som et ledd i mitt ønske om å lage ukemeny lagde jeg i går kveld noen lapper hvor jeg skrev stikkord. Jeg lot mann og barn trekke hver sin lapp, og ut fra stikkordet  skulle de velge en rett hver. Lillesnupp trakk fisk, og valgte fiskekaker med brun saus, størstegullet trakk søndag og ønsker seg dermed pinnekjøtt, mannen trakk fredag og vil ha kokt og kald klippfisk med diverse småsnadder og sønnen trakk suppe. Med litt alternativer og hjelp landet ungdommen på tacosuppe selv om han syntes det hørtes forferdelig rart ut. Jeg har smakt det hos en tante tidligere, og vet at det er godt. I dag har han fått smake selv, og det så ut til å falle i smak.INGREDIENSER:
Mengden er veiledende
1 løk
1fedd hvitløk
2 pakker kjøttdeig
1 ss margarin eller olje
1 boks hakkete tomater
1 glass tomatpuré
10-12 dl vann
1 buljongterning
1 pk Taco krydderblanding
1 liten boks mais/kikerter


Hakk løken og stek den blank.
Stek kjøttdeigen. Hell løken, kjøttdeigen og de andre ingrediensene i en
kjele og la det koke i ca 1 time.
Ønskes sterkere suppe kan man tilsette en halv finhakket chili.
Hakk løken og stek den blank i litt olje.
Stek kjøttdeigen.
Ha løk, kjøttdeig og de andre ingrediensene med unntak av maisen i en
kjele, og la det koke i ca 1 time.

Serveres med tacochips, revet ost og rømme
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits