Nytt liv til femtenåring

Jeg mener at mannen min var på Nøstebarn og kjøpte nattkjolen i ull til meg da vårt første barn ble født høsten 1995. Den var god å ha for en ammende mamma både da, og da vi fikk våre to andre barn. Nattkjolen har selvfølgelig vært brukt utenom ammeperioder også, men da knappene aldri har fungert skikkelig, men sklidd ut av knapphullene, har den i lengre perioder blitt liggende i skuffen. Lenge har jeg tenkt at jeg kunne skiftet ut knappene til noen større, men det har rett og slett blitt ikke blitt noe av. Ikke før nå.
Jeg tok for meg nattkjolen og klippet av kantingen på ermene og i halslinningen, lagde halsringingen litt dypere og fjernet den ytterste knappestolpen. I min iver med å sprette/rive opp sømmen hvor knappestolpen var festet klarte jeg å rive litt i selve stoffet. Jeg lar meg sjelden stoppe av noen hindringer på veien, og riveskaden ble reparert og dekket til av en halvvsirkel i et lekkert bommullstoff  Halvsirkelen ble festet med en dekorativ pyntesøm. Knappestolpen ble erstattet av en ny i samme stoff, og til halslinningen lagde jeg skråbånd for å dekke over sårkantene. Ermene er blitt noe forlenget med bommullstoffet, og er nå behagelig lange. Da nattkjolen ikke skal brukes til amming lenger, tettet jeg like godt knappestolpen med 4 nye knapper i farger som sto i stil til mønsteret på bommullstoffet.
Jeg er kjempefornøyd med mine "nye" nattkjole.


Arabisk prinsesse

MInstefrøkna har sitt siste karneval i barnehagen i dag, og ville være arabisk prinsesse. Vi har et par utkledningsbøker, og helst ville hun vel vært akkurat lik som jenta på bildene i boka, men er godt fornøyd selv om jeg nå brukte det vi hadde i hus.

Vesten og "hofteskjørt" er lagd av ermene på en skjorte jeg fant på salg på  Dressmann i høst, og de er foret av stoff fra restelageret mitt. Buksa er sydd av stoff som jeg har fått av venner og den blomstrete toppen og pynt på "hofteskjørtet" er laget av frøknas gamle genser. Bånd hadde jeg i sin tid kjøpt på en gjenbruksbutikk, og carabinkrokene er fra slike nøkkelbånd som man får overalt.

Gullet var kjempefornøyd da hun gikk i dag, og lurte på om ikke vi voksne skulle ha karneval på våre arbeidsplasser. Det hadde vært noe det!Fleecekjole 10 år

Før jul var det juleavslutning med utlodning på sønnen min sitt klassetrinn, og et av mine gevinstbidrag var en fleecekjole. Mammaen som vant kjolen var strålende fornøyd med å vinne den rosa kjolen, men siden jeg mente at str 6 år kanskje var litt lite for hennes jente, ble vi enige om at jeg skulle sy en ny i grått i noen størrelser større.

Kjolen har vært ferdig en stund nå, og er klar til overlevering.

Tror jeg satser på å sy litt mer sommerlig kjoler for salg nå fremover. Ja, dersom det ikke kommer noen bestillinger på fleecekjoler da.

 

 

Stikkord:

Spennende prosjekt

Det er liv å røre i alle kriker og kroker på jobb i denne og neste uke.
Alle elevene, og mange av oss ansatte ved Åsane folkehøgskole er engasjert i fellesprosjektet som har arbeidstittelen " Fest på gamlehjemmet". Vi startet i går, og allerede tirsdag om én uke har musikalen premiere.

Følg oss gjerne på prosjektets blogg eller på skolens hjemmesider.

Om du bor i nærheten så er du selvfølgelig velkommen til å se forestillingen. Vi har premiere tirsdag 22. klokka 1830, men du har også mulighet til å se forestillingen onsdag klokka 1000 og 1330 i tillegg til torsdag klokka 1800.

 

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits