Sommerveske

Jeg er ingen stor hekler, så jeg har slitt meg gjennom alle stripene på denne sommervesken.  Fant oppskriften i et fransk hobby/inspirasjonsblad fra Marie Claire. Overgangene mellom de forskjellige fargene er ikke pen, så overgangssiden må holdes tett inn mot kroppen.
Jeg mangler å få festet noen tråder og finne et fint for og noen passende håndtak.
Den øverste rosa kanten skal brettes inn.

Sommerveske

Musliboller

En av bakerne i Bergen selger deilige musliboller. Synes det er ille å betale over 18,- kroner for en bolle, så jeg ble inspirert til å lage noen selv. Byttet ut ca 1/4 av hvetemelet med musliblanding. Bollene ble gode de, selv om de andre i familien foretrekker vanlige boller eller skillingsboller. Selv synes jeg at jeg kunne hatt dem enda grovere. Disse bollene får jeg nok ha for meg selv!
Musliboller

Hemmelig venn mars

Se hva jeg fikk av min Hemmelige venn i Hobbyboden i mars.
To nøster med 6-tråds Regia, et nydelig kort og noen deilige karameller. Det hele var pakket i hele tre pakker. Kjempespennende!

Hemmelig venn mars

Brdbakemaskin

Sist jul, eller det vil si et par uker før jul, fikk vi denne fantastiske brødbakemaskinen i julegave av mammaen min.
                                Brdbakemaskin
Jeg fikk prøve hennes da ungene og jeg var på besøk hos henne i UK i høstferien, og ungene storkoste seg da med stadige nybakte brød.  Mamma fikk da sin ide til årets julegave, men måtte nesten sette den fra seg på Heathrow da hun skulle på førjulsbesøk til Norge. Gaver til tre barnebarn, klær til et ustabilt Bergensvær, én stor boks med Quality Street til svigersønnen, et par kilo ostestrenger og en brødbakemaskin på 7 kilo som håndbagasje gjorde at damen i innsjekkingen måtte tenke seg om et par ganger. Hun lot det gå, og sa at hun håpte at moren hennes ville være like heldig når hun skulle komme på julebesøk.
Min Panasaonic brødbakemaskin har i snitt vært i bruk minst én gang om dagen siden den kom i hus, enten til deilige grove brød, en og annen loff eller pizzadeig.


For noen uker siden var jeg litt vel ivrig etter å få maskinen i gang før jeg skulle legge meg. Neste morgen våknet vi til den deilige lukten av nybakt brød, men stor var skuffelsen da jeg åpnet lokket på maskinen min. Hva var gått galt? Det var faktisk så enkelt som at det blir ikke deig når en glemmer eltekloa på kjøkkenbenken. Ny ladning ble satt på i en fart og fem timer senere hadde vi ett skikkelig godt brød, og
atter en gang deilig brødlukt i huset.
                                Brd
Favorittblandingen vår er Møllerens Kornbrød. Passe grovt, med deilige korn å bite i. Mmmmmmm......

Marssokker

Marssokkene er strikket i Silja på pinne nr 3,5. Det gikk i underkant av 2 nøster til føttene til tiåaringen min som allerede bruker størrelse 38.

Marssokker

Mormors broderi

Jeg er så heldig at jeg har arvet en del av min mormors syskrin. I skrinet hennes fant jeg dette broderiet som nå har ligget i mine gjemmer i mange år. Nå har jeg rammet det inn med turkis kartong som bakgrunn. Skal ha det på kontoret mitt hvor veggene er svakt turkise.

Mormors broderi

Babysko

Har strikket et par babysko i Debbie Bliss Baby Cashmerino. Nydelig garn å strikke med. Skoene er overlevert til en liten venninne av oss.

Babysko

Februarsokker

Her er Jaywalkerne mine strikket i Opal Zebra. Jeg er superfornøyd, og bruker sokkene nesten daglig.Februarsokker
Les mer i arkivet November 2012 Oktober 2012 August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et hndarbeid i nrheten, er glad i lese og prver f tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits