Nygammel veske til størstegullet.

Den eldste jenta vår er på svømmestevne denne helgen, og da hun pakket i går trengte hun så veldig en veske.
Du må låne en av mine, sa jeg, og hun fant frem en grønn med broderi og paljetter. Venninnen som skulle ligge over her var stolt over sin veske i olastoff som moren hadde kjøpt i syden, og jeg begynte å tenke på muligheten for å få brukt litt av de gamle olabuksene våre. Fant en etter størstegullet som passet perfekt i størrelsen, klipte av beina, og sydde veske av livet. Brukte noe av beina til stropp. Veska måtte jo fores, så da brukte jeg en av mannens skjorter. Klipte foret slik at jeg fikk med meg brystlomma og knappestolpen, og hadde ett mellomfor mellom denne delen og ytterdelen slik at det nesten ble en hemmelig lomme. Hadde ikke tid til å sy i glidelås, så jeg brukte en del av ermesplitten for å lage en hempe som kunne kneppes i gylfknappen.
Sydde så lenge jeg kunne i går kveld, og gjorde den ferdig i dag tidlig før jentene og mannen min skulle av gårde på stevnet. Snuppa ble kjempeglad for ny veske, og dro litt på smilebåndet da jeg fortalte henne at det lukter litt pappa av veska siden jeg tok sjorten hans til for.

image90image91   
                             image93

Noro Silk garden

Jeg har kjøpt meg noen nøster Noro Silk Garden hos Aileens Wool Shop på e-bay. Garnet er bare nydelig både i farger, og å tå på. Lurer på hvordan det blir å få det inntil kroppen når jeg er ferdig med dette som skal bli Klaralund.

image88

Magnetsmykke

Har laget et magnetsmykke i favorittfargene mine.
I tillegg til de svarte magnetene har jeg brukt ferskvannsperler, halvedelstener og diverse glassperler.
Smykket er til salgs.

image87

Mannen broderer

I håp om å få malt noen vinduskarmer spurte jeg for en stund siden om mannen min ville male eller brodere.
Dere ser hva svaret ble!
Jeg malte første kvelden, mens han satt tålmodig og broderte hver kveld i en uke. Nå har broderingen dabbet litt av, og jeg lurer på om jeg skal male litt igjen.......

image86

Sokker til en liten kamerat

Minstejenta skulle for en stund siden i to-årsdag, og jeg tenkte at vi skulle gi kameraten et par hjemmestrikkede sokker.  Jeg hadde litt Opal- garn igjen, men etter en stund innså jeg at det ikke ville rekke til to sokker. Dermed startet jeg på et nytt par i blått Super Soxx-garn. Også denne gangen måtte jeg innse at det ikke rakk til et helt par.
Jeg måtte ha tak i mer garn, men da jeg måtte ut av landets grenser for begge garntypene, ble gaven et gavekort og en t-skjorte. I morgen skal gaven endelig bli overlevert.
Minstegullet har fått prøve sokkene, og nå vil hun at mamma skal strikke like sokker som kameraten skal få.

image85
Opal 6-tråds på pinne 3,5 og SuperSoxx på pinne 2,5.
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits