Hårvaskeskjerm

Minstemann liker absolutt ikke å vaske håret. Fra jeg var liten husker jeg at en nabo hadde en skjerm som ungene der i huset brukte når de skulle vaske håret for å unngå at såpe og vann rant ned i øynene. For en stund siden begynte jeg min jakt etter en slik skjerm, og jeg fant en til rundt 80 kroner på en butikk for barneutstyr. Ærlig talt, 80 kroner for en liten gummisak som er stanset ut i enkle former! Avansen må være enorm! I England fant jeg en pakke med to stk til en tredjedel av prisen for én her hjemme, men disse var for små til snuppa vår.
Idéen om å lage en selv av mosegummi har vært der lenge, men med sjeldne turer til byen, og tanken på mosegummi ute av hodet når jeg har vært på Panduro, så har det tatt litt tid.
Endelig, sist uke fikk jeg med meg et A3-flak mosegummi i posen fra Panduro, og rett før ungene skulle i badekaret i morges skred jeg til verket, og lagde min egen versjon av hårvaskeskjermer.
Det ble to stykker for under 20 kroner.

mosegummi 
Del A3-flaket  i to.

mosegummi sirkel
Finn en bolle eller et fat  som har en omkrets som er noen centimeter mindre enn barnets hode. 
Bruk den samme bollen eller fatet til å lage fine avrundinger i mosegummiens hjørner.
Denne ble for stor for treåringen, men passet ni-åringen.

ferdig moegummi
Fyll i badekaret, og forvent en hårvask uten protester.

Dagens hårvask gikk smertefritt for alle sammen! Hurra.Mapper som passer til mye

Jeg har sydd noen mapper av stoff og glidelåser som jeg har hadde liggende. De friske fargene gjør meg glad i et eller regntungt og grått Bergen. Mappene kan brukes til toalettartikler, sko, bunadsbroderi, garn mm.
Det blir  nok flere slike mapper etter hvert.

mapper til det du vil

Kjekt å ha

Jeg er glad i å lage mat, og ser jeg noe spennende i en matvarebutikk så vil jeg helst ha det med meg hjem. Her er noe av det jeg fant da jeg ryddet i skapene i dag. Noe blir brukt hyppig mens andre ting skulle vært brukt litt oftere.

ingredienser

Som de fleste andre så synes jeg ikke det morsomme med mat er hverdagsmaten. Gi meg en fredag, lørdag eller søndag, noen hyggelige mennesker som liker mat og et ryddig kjøkken og jeg er i mitt ess. Helst lager jeg noe jeg ikke har laget før.

Supersøte knapper

Disse knappene måtte jeg bare ha. De er laget i porselen, og selges blant annet hos Hillesvåg ullvarefabrikk.
Jeg har tenkt å bruke mine på noe til meg selv. Må bare finne noe jeg kan lage slik at knappene kommer til sin rett.

ste knapper

Tidlige kunstverk

Jeg gjør mye forskjellig, men tegning har aldri slått helt an hos meg.
Tror det var Aftenposten som tidlig på 70-tallet delte ut ark med påtegnede sirkler som vi barn kunne tegne på.
Jeg lagde to kunstverk som vi sendte inn og fikk bakt inn i tallerkener.
tallerkener
Lenger har jeg ikke kommet med billekunst. Dere forstår gjerne hvorfor jeg heller konsentrerer meg om stoff, garn og perler.


Min eldste datter derimot, hun kan både tegne og male.
Dette bildet i silke lagde hun før hun fylte tre år.
ragnhilds silkebilde

Hun tegnet først en blyanttegning på papir som jeg ved hjelp av gutta overførte til silke.
Deretter malte hun med ønskede farger.
Hun har malt seg selv, meg med en baby i magen og mannen min. Hun skulle bli storesøster på den tiden, så hun har så absolutt fått  med seg detaljene.

Noen som har lyst på denne?

Jeg sydde en leggbukse til datteren min for en stund siden, men den har dessverre ikke blitt brukt.
Mønsteret på leggbuksa er fra Stoff og Stil, og stoffet er fra mine gjemmer. Den skulle vel passe til ei jente på 9-11 år. Legg igjen en kommentar dersom du er interessert.

cordbukse

Jeg ønsker oss ny bil!

Mannen min har i det siste lagt mer og mer beslag på familiens Citroën.
Jeg skjønner ham godt, for det er ikke spesielt festlig å kjøre en litt sliten Toyota Carina frem og tilbake på jobb når en har en vel en halv times reisevei. Om jeg ikke skal levere eller hente lillegullet i barnehagen, så har jeg bare ti-tolv minutter å på jobb. Nå skal jeg som regel hente henne, så jeg går sjelden på jobb.

(U)heldigvis så var det jeg som hadde bilen i dag da eksosanlegget på Toyoten løsnet helt etter å ha gitt fra seg litt ulyd en god stund. Jeg fikk den hjem i garasjen, og rakk heldigvis bussen slik at minstegullet kunne hentes i barnehagen innen stengetid. Toyotaen står nå vel parkert i garasjen, og behovet for ny bil presser enda mer på. Tror det var hensikten med at jeg nå har måttet kjøre den!

Jeg vil veldig gjerne ha tilbake bilen "min", så vi får se litt på mulighetene for ny "mannebil" i påsken.

bilen min

Jeg går på bunadskurs.

I januar begynte jeg på kurs for å få veiledning i arbeidet med å sy bunad til størstegullet. Hun skal ha Nordhordlandsbunad, og ønsker seg festbunaden med rødt liv.
Jeg hadde jo håpet på vinterbunaden jeg da, og ville da sluppet unna med et vevd forkle.
Festdrakten har hvitt forkle med utrekkssøm, så da får jeg prøvd meg på det også.

Jeg var på kurs i går kveld, og skjorta som jeg begynte på i januar tar langsomt form. Det er kvitsøm på erme- og halslinninger og på stolpene i splitten foran. Så langt har jeg sydd fast kilene ved halsen fast med hullsømm, og også begynt å feste stolpene i splitten.
kvitsm

hullsm

Ikke ante jeg hvor mye pirk det er å sy en bunadsskjorte, og jeg får større og større forståelse for at det er kostbart å få ferdigsydde bunader gjennom f.eks. Husfliden. De som kan faget jobber nok litt raskere enn en novise som meg, men timelønnen kan uansett ikke være høy.
Når jeg forteller mannen min om, og viser ham alt arbeidet som ligger bare i skjorta, spør han om dette vises når bunaden er på, og om ikke det hadde vært raskere å sy sammen skjorten med maskin. Om det ikke vises så godt  så vet jeg at håndtverket er skikkelig, og at jeg er med på å holde gamle tradisjoner i hevd.
En ingeniørmann som min burde vel også egentlig vite at enkelte ganger er det smartere å bruke et lite manuelt verktøy fremfor et stort med maskin.
Uansett, det er moro å lære noe nytt, og det er hyggelig å møte andre kursdeltagere som er interessert i det samme som meg.

Mars-lue

Mars-lua, Robin's Egg Blue Hat i Luer for huer ble raskt ferdig. Strikket i Gedifra Fashion Stripe. Måtte strikke noen rader lenger enn beskrevet i oppskriften før jeg startet fellingen.

Tenkte svigermor skulle få denne lua
marslue

og for å stå i stil får svigerfar denne
lue til berge

Februarlue

Februarlua i alongen luer for huer 2008 knapp er endelig ferdig. Det holdt akkurat før skuddårsdagen var over.
Har brukt alpakkagarnet Fotrama fra Pinnsvin design. Mønsteret, Lake Park Hat, finner du her.

februarlue
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits