Jeg er i gang

Hva dette skal bli? Jo, årets konfirmasjonteddy. Den skal gis bort siste helgen i april, og jeg må snart komme videre i prosessen. Må finne fram min lille, spisse saks, og klippe forsiktig så jeg kutter minst mulig av mohairen.
Skal se om vi får til noen underveisbilder.

ny bamse p gang

Tante har snart bursdag

og her er litt av gaven hun skal få av meg.
Tanter trenger da handlenett, og dette er sydd av ett kraftig stoff fra IKEA. Håndtakene har jeg lagd av en av disse løse selene man finne på bager. Bruker dem sjelden på bagene, men jeg kan jo ikke kaste dem heller.
Jeg er godt fornøyd, så nå håper jeg tanta blir fornøyd også.

tanteveskeGod helg alle sammen

Jeg var på bunadskurs i går, og har nå begynt å sy på radene av perler på livet på datterens Nordhordlandsbunad. Silkebåndene er halveis på, og jeg håper å komme et godt stykke lenger i løpet av helgen.
halvsydd liv

perler p bunad


Ha en riktig god helg!

Fleecekjoler

Jeg har kastet meg på fleecekjolebølgen. Det er utrolig deilig å gå med, selv om det til tider blir temmelig varmt på kontoret når sola står på. Da er det vel egentlig varmt samme hva jeg har på meg.
I allefall, mønster måtte jeg lage selv, og etter tips fra MG66 på Sykroken, satte jeg i gang med min første kjole. Ved første utkast sa datteren min: "Mamma, jeg syns ærlig talt at den ser ut som en sekk". Hun hadde helt rett. Siden jeg ikke akkurat er liten og nett, tok jeg litt i da jeg klipte kjolen, og resultatet ble deretter. Det var jo deilig å kunne gjøre plagget litt mindre da, og på andre forsøk kom det seg. Jeg har lilla silke på ermekanten, og prøvde med det nederst på kjolen også før den løsningen ble forkastet. Kjolen ble derfor noe kort, men bare en passer på å ha ugjennomsiktige strømpebukser på seg når en bøyer seg så går set så fint så. Kjolen har vært i bruk i noen uker, og har passet både til uformelle selskap og hverdags. I halsen har jeg på meg et deilig skjerf strikket av Kaffe Fassets Colourscape yarn fra Rowan.
gr fleecekjole

I går sydde jeg meg en ny kjole. Denne gang ble bryststykket forlenget, og dermed enda mer formsydd, mens skjørtet ble både smalere og lengre. Ermene fikk denne gangen pynt av restene av et Marimekkostoff. Kunne tenkt meg noe av dette stoffet under bryststykket også. Vi får se om jeg kan tyne litt mer ut av restene.
Ser at jeg kan gjøre hettene litt kortere.
brun fleecekjoel

Det blir neppe den siste kjolen jeg syr av fleece. Har noen kollegaer som gjerne vil ha.
Silje: Beklager at jeg ikke brukte bildene du tok av meg i lunsjen.

Fleecekjole

Jeg har sydd en liten fleecekjole i et stoff jeg kjøpte på Stoff og Stil for noen år siden.
Synes det er så søtt med bamser, og liker godt alvehetten. Kjolen passer til min høye fireåreing.
Da snuppa allerede har en kjole i samme stoff, selger jeg denne for kroner 250,-.

fleecekjole

Katta vår

Katta vår, Tassen, er vel ikke akkurat gatas skrekk. Han er hjemmekjær og kosete, og lar fireåringen vår bære ham i de underligste stillinger. Rundt nyttår begynte han å være lenge ute når vi slapp ham  ut. Første gang var faktisk samme dag som moren min reiste hjem til England etter juleferie her i Bergen. Jeg sendte henne en sms for å fortelle at vi ikke fant Tassen før vi gikk ut for å lete etter ham. Mens vi gikk med lommelykt og ropte Tasseeeeen, langs E39, satt mamma på flyet og lurte på hva hun skulle gjøre dersom det viste seg at katta var i bagasjen hennes. Hun hadde tross alt latt kofferten stå åpen en stund før hun lukket den, og Tassen hadde vært inne på rommet hennes før hun dro.
Sent på kvelden banket Tassen på altandøra med den største selvfølge etter å ha vært bort i nærmere 9 timer.
Etter hvert ble vi vant til at han tok seg lengre utflukter, men forsto at det nå var på tide med en tur til veterinæren for å kastrere ham. Stakkars katte. Han sov i flere timer etter å fått fjernet de edlere deler, og oppvåkningen var ikke noe særlig. Han gikk langs veggen for å få støtte, og ramlet raskt ned da han forsøkte å hoppe opp på en krakk.
Jeg skulle ønske vi katteeiere hadde fått ett skriv om hvordan en slik oppvåkning etter narkose kan utarte seg for dyra våre, og også hva vi skal gjøre etterpå. I ukene etter operasjonen var det nesten slik at vi angret inngrepet. Den fine katta som ikke hadde fått ført slekten videre, han gikk som en modell på catwalken, ville ikke ut, og virket nesten litt tafatt. Vi tror gangen ser greiere ut nå, eller kanskje er det bare vi som har blitt vant med den.  Ut vil han helst bare på kvelden, og kommer da og sier i fra med sin "nå vil jeg ut-mjauing".
Uansett, for meg som i utgangspunktet ikke er spesielt begeistret for katter, så er Tassen den fineste katta jeg vet om. Venner og familie synes det er morsomt, og ler litt av meg. Det får de bare gjøre.

tassen

Jeg har gjort noe kjempekjekt

I går hadde vi besøk av Heidi Kim på strikkekaféen vår på Åsane folkehøgskole. Heidi Kim har mange jern i ilden, og noe av det hun liker å gjøre er å farge garn, og å spinne forskjellige garnkvaliteter. I går delte hun noe av kunnskapen sin med ivrige jenter som hadde stilt opp på strikkekafé på Hylkjeneset. Det var utrolig moro å lære noe nytt, og vi storkoste oss der vi sto og sprøytet hvitt og oppbløtt garn med sterk farget amerikansk saft.  Saftpulveret KoolAid er så fargesterkt, og lukter så syntetisk at jeg aldri kommer til å blande det ut som drikke i alle fall.  Etter innsprøytingen var det tid for å koke garnet i mikroovn i to minutter, for så å la det hvile i to minutter, koke igjen osv. helt til vannet som kom ut av garnhespen var klart. Så var det tid for nedkjøling, før skylling i vann tilsatt Milo og en mengde rene skyllevann. Fargene endret seg med koking, og ut kom mange flotte garnhesper.
Jeg tror alle var fornøyde.

Heidi Kim viste oss også et par teknikker med håndtein etter at vi hadde fått  kjenne på den mykeste angora og silke.
I min iver med farging fikk jeg aldri forsøkt meg med håndtein. Det får jeg ta en annen gang.

Her er det jeg og eldstedatteren min farget. Mine to til venstre og i midten, gullet sitt  til høyre. Kanskje hun vil begynne å strikke nå?

kooaidgarn

Heidi Kim selv som er mer drevet i faget, har spunnet og farget de nydeligste garn. Se bare her.

Bluse og forklekjole av Marimekkostoff

Det går på restene løs av Marimekkostoffet jeg for en stund siden fant på Fretex.
Kanskje klarer jeg å få til et plagg til av det, men det blir nok et lite et.

Her er mine foreløpig siste sprell med stoffet. En bluse i raglanfasong med 3/4-lange ermer, strikk i halsen og med pynt av store kroklisser i ermeåpningen, og en forklekjole med rosa bommullsfôr og søteblomsterknapper.

Begge plagg er i størrelse 104, og selges for kroner 250,- per plagg + eventuell porto.

marimekko bluse og kjole

detalj marimekkobluse

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits