Bunadssølv

Bunadssølvet til jentene er bestilt, og eldstemann og jeg lærte mye på vår tur til Bergen sentrum og gullsmed Sundin.
Ikke visste jeg at det fantes noe alternativ til borer som man syr på bunadslivet. Det gjør det altså. Det finnes faktisk tre forskjellige måter å feste borene på: Påsyingsmetoden, én variant hvor man stikker en pin loddrett nedover og fester på en stopper, og en tredje variant som har en festeanordning lik søljene. Gullsmeden kunne fortelle at det er masse kjemiske stoffer i nye bunader, og at disse fort misfarger sølvet. Jeg vet at en del av de som har borer som syes fast i livet bruker Gladpack som de pakker rundt hver enkelt bore for å forsinke misfargingen. Vi ville ha det lettvint, og ønsker å bare kunne pakke bort sølvet med én gang, så vi valgte variant nummer tre da variant nummer to kunne være noe vinglete. Variant nummer tre står visst noe ut fra livet, men det argumentet var vant ikke over ønsket om å slippe å sprette av borene for pussing.

     

De nybroderte bunadsbeltene skal etterhvert få påmontert beltespenner, og for å slippe rask misfarging av spennene grunnet kjemikaliene i broderigarnetm foreslo gullsmed Sundin at vi henger beltene ut til lufting i tre-fire uker! Jeg må innrømme at jeg ikke helt har turt å henge beltene ut ennå, men jeg må vel finne en løsning snart som gjør at de henger trygt for nedbør, fugler og kjeltringer.


Moren min har tidligere vært rundt hos både Husfliden og en rekke gullsmeder, men hun fikk aldri vite om noen alternative festemåter for borene. Gullsmed Sundin i Øvregaten er i alle fall ikke redd for å dele av sin kunnskap, og bruker god tid på kundene sine. Han er for øvrig en av få gjenværende gullsmeder i Norge som fortsatt takserer smykker mm, så nå vet du hvor du kan gå for å få verdien på det du har på kistebunnen.

Flinke mannen min

Når mannen min setter i gang med noe så gjør han det stort sett skikkelig. Denne gangen er det en ny løsning på vaskerommet vårt hvor han for noen år siden lagde en skuffeseksjon som vaskemaskin og tørketrommel er plassert oppå. Nå har han, også denne gang etter min idé, satt opp en benk hvor han har felt ned vaskekummen og ikke minst laget en stor skittentøysskuff. Det er skittentøysskuffen på hjul som er greia her. For å få det skikkelig så er den konstruert i ingeniørens tegneprogram, korrigert noen ganger og så bygd av diverse fra garasjen og fra Billigkroken på Ikea. Selv om jeg blir litt utålmodig når alt skal tegnes på millimeteren, så er jeg strålende fornøyd med resultatet.Dessverre så er det sjelden familien på fem har så lite skittentøy. Tror det skjuler seg noe rundt i huset!

For your eyes only

Jeg sitter her og hører på p4 Ballade hvor de spiller For your eyes only. Jeg nynner, og synger til sangen, og min 11-årige sønn spør: Er det en gammel sang? Fra du var ung? Jeg svarer uoppmerksomt ja, og han flirer og mener å ha satt sin mamma på 42 på plass. Jeg, som ikke føler meg som det jeg trodde man skulle føle seg som som 42, sier at han er litt småfrekk der han står, og han er enig. Så lenge han sier slikt med et smil, og ikke er frekkere enn det, så er jeg fornøyd. Jeg er nå tross alt 42, og For your eyes only er jo ikke akkurat en ny hit heller!

Helt ferdig bunadsbelte!

Mannen min støvsugde her om dagen, og under sofaen dukket det opp litt brodergarn som på mystisk vis hadde hoppet ut av bunadsproduksjonboksen min. Det var bare å blåse litt støv av det grønne garnet, og brodere de to siste stingene på lillegulls bunadsbelte. I går fikk jeg stivet det av, og begynt å sy på stoff på baksiden. Våknet tidlig i morges, og ble ferdig med det før det bar avgårde til eldstegullets samtalegudstjeneste.
Det er i underkant av to måneder til konfirmasjonen nå, og jeg kommer nærmere og nærmere ferdigstillingen av begge jentenes bunad. Neste delmål er minstejentas bunadsliv. Håper å få på resten av perleborden på den i kveld, og så er det stakken hennes som står for tur. Jeg gleder meg til alt blir ferdig.Treningsmusikk

I dag kom jeg over et sted hvor man kan laste ned podcaster med treningsmusikk. Motion Traxx har masse spennende å velge mellom av ferdig mikset musikk både til sykling, rask gange, løping med mer.
Jeg har lastet ned en del nå via iThunes, så nå er det bare å få på seg skoa og komme seg ut på tur.

Bubble Boyz

Her er tre av gutta vi har gleden av å ha på Åsane folkehøgskole i år. Lurer på hva de finner på i neste runde:


Ferdig med bunadsforkleet

Skriver man egentlig forkledet eller forkleet? Jeg stusser like mye hver gang.
Ble i alle fall ferdig med det i går kveld, men har vært på farten siden jeg dro på jobb i morges, så det blir neppe noe bilde av det før om et par dager. Jeg har brukt lang tid på det, men er veldig fornøyd med resultatet. Godt det er en 10 år til minstesnuppa eventuelt skal konfirmeres og skal ha forkle. Jeg vil nok begynne i god tid ja.Her er et bilde av den doble utrekkssømmen jeg brukte en del timer på! Hadde ikke fått mange øre timen om jeg hadde solgt det.

Skjorta er ferdig!

Hurra! Jeg er helt ferdig med eldstefrøknas bunadsskjorte! De tre siste knapphullene tok lang tid, og det siste var en del penere enn det første, men jeg er altså ferdig!

Nå i kveld er jeg godt i gang med å få linning på forkleet, så nå er det også snart ferdig! Det går fremover!

Nesten ferdig bunadsskjorte

Dette er eldstemanns skjorte til Nordhordlandsbunaden jeg syr til henne. Skjorta har vært nesten ferdig lenge, og jeg har bare noen knapphull igjen før den er helt ferdig. Den er ikke akkurat nystrøket her den henger, men det skal den bli til snuppas konfirmasjon i mai.
Det er masse jobb med en slik skjorte, med broderi og mye annen håndsøm, men så blir det bra da. Jeg er godt fornøyd.

Jeg håper at jeg ved å legge ut bilder av skjorta her blir motivert til å gjøre den helt ferdig!

Detalj fra kraven


Ermemansjett


Stolpe

Har du tips om Italia?

Familien skal til Italia i sommer. Så langt vet vi når vi flyr til Milano, og når vi skal hjem igjen, at vi vil besøke Venezia, at eldstedatteren ønsker å bli brun og at vi har lyst til å få med oss Operaen i Verona. Jakten med å finne en deilig feriebolig for en uke, noen rimelige hotellrom, leiebil mm er i gang, og jeg tar gjerne i mot tips om steder å bo og plasser å besøke. Vi ønsker ikke å dra lenger sør enn Toscana.
Det jeg først ønsker å få på plass er billetter til Operaen i Verona. Ingen av oss er noen ivrige operagjengere, men jeg har da kost meg de gangene jeg har fått  med meg en forestilling. De fire operaene som er aktuelle i perioden vi er i Italia er Turandot, Aida, Madame Butterfly og Carmen. Én kollega har anbefalt Aida, en annen anbefalte Carmen.
Har du noen anbefalinger når vi reiser med tre barn i alderen 5, 11 og 14 år?
Og så var det hva slags sitteplass vi skal ha da. En kan få billetter fra 18 til 183 Euro. Vi tar neppe de aller billigste, men det blir garantert ikke de dyreste heller.
Om du har vært i Operaen i Verona så tar jeg gjerne i mot tips om hva man bør gjøre eller ikke gjøre.
Å, som jeg gleder meg til italiensk mat og drikke!
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits