Hva anbefaler du?

Vi skal til Italia i sommer. Billetter er bestil, men jeg har ennå ikke funnet noe sted for å bo. Har du noe du vil anbefale når vi flyr til og fra Milano? Jeg ser av blogginnlegget mitt fra sist vi var i Italia at perlen vi fant i Toscana var bestilt kun én uke før vi reiste nedover. Men ta vi sjansen på å være like heldige i år?

Ett skritt nærmere

Teddyen til konfirmanten min er snart ferdig, og skal bare tettes igjen og så sydd på øra. Jeg inrømmer glatt at jeg gruer meg til øre nummer to.

Skal du på konsert i kveld??

Jeg skal! Sønnen min på elleve drar meg i kveld meg på konsert med Donkeyboy og Lars Vaular. Lurer på om jeg må stå alene i bakgrunnen, eller om elleveåringen vir gjøre seg bekjent av sin mamma. Blir nok kjekt uansett tenker jeg, men om det er flere mammaer i Bergen som skal på konsert i kveld så er det bare å ta kontakt om du ser meg!

En teddy blir til

Endelig er jeg ferdig med noe av det verste med å lage teddybjørner, nemlig å plassere øynene. Det aller verste er å feste øre nummer to slik at det sitter likt som øre nummer én.Nå skal nese og munn syes før an skal friseres litt mer. Det tror jeg jammen jeg skal gjøre ute mens jeg roper på solen og ser på at de to yngste ungene leker.

Bunadstøvler

Jeg har kjøpt meg bunadstøvler i dag. Har hatt lyst på dem en stund, og da det nå viste seg at mine vel 20 år gamle bunadssko var blitt vel trange etter tre svangerskap så måtte jeg jo ha nye bunadssko. Vanlige bunadssko er finest kun til bunad, men disse, disse kan jeg bruke til korte bukser og til skjørt i alle slags lengder. Tenåringen synes ikke de er fine, men foretrekker tradisjonelle bunadssko, mens guttungen på elleve synes de minner om militærstøvler. Jeg bryr meg vel ikke om slike meninger, og for meg som liker både gjenbruk og flerbruk så er de supre! Støvlene er fra Klaveness, og er myke og gode. Nå skal jeg gå dem inn litt mens jeg svinger meg litt på kjøkkenet!


Jeg er gressenke denne helgen

Jeg er gressenke denne helgen, og har planer om trening, en bytur da jeg må på Husfliden, klesvask, rydding i skoskap, få øyne i teddybjørnen og kos med ungene. To av ungene har stått opp. Femåringen klarte å skremme meg da jeg i morges sto i min egen verden og tok ut av oppvaskmaskinen, elleveåringen har lusket ned til tv'en med sin altfor korte slåbrok og tenåringen ligger ennå i senga etter at jeg har vekt henne to ganger. Nå blir det straks en tredje gang, og jeg håper det hjelper litt når jeg sier at vi skal dra på trening om tre kvarter. Det tar jo litt tid for en ung dame å få på plass fjes og hår.  Jeg tenker tilbake på da jeg var konfirmant. På konfirmasjonsbildet hadde jeg stritt kort hår, regulering og absolutt ingen sminke. Mamma sier at noen familiemedlemmer syntes jeg så ut som en engel. Det er absolutt ikke slik jeg ser for meg engler, men nok om det. Det var først rett etter konfirmasjonen jeg fant ut at det var noe som het hårgelé, og jeg har siden vært en flittig bruker av diverse gruff for å tøyle mitt krøllfrie, tykke hår. Sminke ble det også på meg. Først en rosa periode, så en litt mer dramatisk kongeblå periode før jeg etterhvert har endt opp med beige, brunt og grått. Rougen er mer eller mindre borte fra fjeset mitt, lebestift kommer på en sjelden gang,  bruker stort sett øyeskygge, men alltid mascara. Ikke bare ser jeg trøtt ut uten mascara, men jeg føler meg slik også. Tenåringen derimot, hun er godt bevandret i diverse sminke- og hårprodukter allerede, og har nå prøvd ut diverse frisyrer og sminke til sin forestående konfirmasjon.
Ha en fin dag der ute i den virkelige verden, enten det er med sol fra skyfri himmel, eller slik som her med en og annen regnbyge!

I kveld skal jeg benke meg foran tv'en

Jeg har vært innmari flink i de siste månedene, og sett svært lite på tv. Men, i kveld skal jeg jammen meg ha meg noen timer foran skjermen, for blant annet å se på Bubble Boyz på Norske talenter.
Gutta er elever ved jobben min, Åsane folkehøgskole, og selv om det de fremfører sannsynligvis er temmelig sykt, så skal de heies på her i huset i alle fall.
Ha en fin fredagskveld med eller uten Norske talenter.

Det er alltid en første gang

I går kveld strøk jeg eldstejentas bunadsforkle for første gang, og nå er jeg nettopp ferdig med skjorta hennes også. Synes det ser bedre ut når de henger enn når de ligger på strykebrettet. Det var noe herk å stryke lin, selv om det var både fuktig og avkjølt i frysen. Nå er det i alle fall gjort, og jeg har litt mindre på gjørelista mi frem til konfirmasjonen om tre uker.
Om du synes at det er tidlig å stryke skjorte og forkle så har jeg bare fulgt tipsene til kursleder på bunadskurset mitt. Linen trenger i alle fall én uke "sette seg på" etter stryking. På den måten skal den krølle  mindre i bruk.
  

Har du et godt tips til å få ut alle "skrukker" i lin uten at man må anskaffe seg slikt superstrykejern med spesialbrett til mange tusen?

Omorganisering

Jeg har lenge lett etter etui til sølvtøyet vårt. Jeg fant en type, og prøvde det på kakegaflene, men da jeg kom tilbake i butikken for å kjøpe til resten av bestikket hadde de erstattet det med en annen type som så temmelig simpelt og slurvete ut. Ikke fant jeg noe i andre butikker heller, så nå har jeg lenge motet meg opp til å lage noe selv. I går kom endelig inspirasjonen og løsningen til meg, og etter litt romstering i stofflageret mitt er jeg nå i gang. Etui til kniver er sydd, og knivene ligger nå nypusset i sitt nye hjem.  Etterhvert som jeg får ferdigstilt etuier flytter de respektive bestikkgruppene ut av den store trekassen de nå oppbevares i. Har en del flere å sy, og det må forskjellige stofftyper til, men jeg er i allefall i gang.Venninnegaver

eller rettere sagt klassevenninnegaver. Sønnen er i dobbelbursdag i dag, så i går brukte jeg fredagskvelden til å lage gaver til de to jentene som skulle feires. Sønnen prøvde å protestere, og ville heller gi den vanlige hundringsen. Nei, sa jeg, og satte i gang med produksjonen. I tillegg til at vi nå er inne i en periode hvor pengene bare såvidt lukter på kontiene våre, så synes jeg faktisk at det er litt kjekkere med en gave som det ligger litt omtanke bak enn hundrelappen som legges i en konvolutt. Jeg hadde både voksduk, glidelås, stoff til fôr, silkebånd og perler i hus, så etter noen timers arbeid var disse små toalettmappene ferdige. I gaveboksen min hadde jeg noen lebepomader. Det ser kanskje litt stusslig ut der de ligger ensomme i mappene, men matcher perfekt, det gjør de!Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits