Proft resultat

Eldstedatteren min har vært på studiokurs i tomtomstudio i regi av Bergen Rytmiske Sangsenter. Fem jenter fikk i 9 timer full oppmerksomhet fra Myrna Braza og Thomas, "Tomtom", som eier lydstudioet, og jentene sitter igjen med masse ny lærdom som de kan bruke videre. Kurs i regi av Bergen rytmiske sangsenter anbefales på det varmeste enten det er sommer- og vintersangtreffene de arrangerer i samarbeid med Bergen kommune, eller andre kurs slik som det jenta mi har vært på i dag.

Her er resultatet etter dagens kurs:

 

Vil du lære å sy?

Dersom du har lyst til å lære å sy, og bor i eller rundt Bergen, så har du nå muligheten helgen 13.-15. april. Jeg holder kurs på Åsane folkehøgskole den helga, og har plass til noen flere deltagere.
Kurset passer for nybegynnere og de som tidligere kun har brukt symaskinen til småreparasjoner og gardinsøm, men du er også velkommen dersom du tidligere har sydd en del, og rett og slett ønsker å få litt inspirasjon til å komme i gang igjen.


Se mer om sykurset mitt her.

 

 

Ny lampe med enkle midler

Jeg kikker stadig i kurven for hekla brikker når jeg er på gjenbruksbutikker. Stadig har det kommet hjem noen slike brikker som jeg aldri kommer til å hekle selv. Ja, for om jeg en gang får teken på hekling så blir det garantert ikke produsert noen brikker mellom mine fingre. Brikkene har jeg betalt fra 5.-til 30,- kroner for, og nå har jeg altså brukt noen av dem, en forholdsvis rund ballong, en god del trelim og en rekke engangshansker for å lage oss en ny kjøkkenlampe.Den gamle kjøkkenlampa hadde lenge hatt en stygg sprekk, og var overmoden for utskifting. Vi har sett litt etter kjøkkenlamper, men ingen har så langt overbevist oss begge om å være den rette. Om den jeg har laget nå er den rette for mannen min vites ikke, for han holder på med båtpuss på østlandet, mens minstebarnet og jeg nyter freden og roen her vest, mens vi dyrker våre kreative evner. Om ikke lampa er pen, så var en i alle fall morsom å lage.

Et slikt lampeprosjekt krever et par dager, da du ikke bør dekke hele ballongen med limvåte brikker på en og samme gang.  Jeg dekket til 1/3 av gangen, og lot det bli passe tørt før jeg fortsatte, med andre og tredje del. derette så måtte hele lampa få tid til å "sette seg". Oppheng fant jeg på Ikea, og man bør ha et hull på ca 3cm i diameter for å få holderen til pæra i gjennom. I andre enden må en ha et hull stort nok for å kunne skifte en pære.

Om du har mange heklabrikker etter bestemødre eller tanter så vet du nå hva du kan gjøre med dem!God påske!

 

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits