Berlin anbefales på det varmeste

Jeg hadde noen flotte dager i Berlin sist uke. Hyggelig selskap i kollegiet, dyktig guide som viste oss en del kjente og viktige steder, deilig båttur på elven Spree og kanalene rundt i Berlin, helt ok look-alike show, vandring rundt alene i byen og ikke minst deilig mat og drikke. En skikkelig avslappende tur som endte med en lang tur i minibuss fra Olso til Bergen grunnet streiken.

Berlin var vakker med sine flotte bygg av eldre dato, og også med sine stilige nye bygg. Det ser ut som de har en plan, og penger, når de bygger nytt. Det var utrolig god plass over alt, og vi så aldri tegn til trafikkork. Det kan nok skyldes det godt utbygde t-banenettet med hyppige avganger. Alle i kollegiet ble positivt begeistret for byen, og alle vil vi tilbake. Jeg lot meg fascinere av Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche som ble ødelagt under 2. verdenskrig.

kirchengebaeude glassmalerier
Nå står det ødelagte tårnet der sammen med et nytt kirkerom. Den nye delen hadde noen flotte glassmalerier i en nydelig blåfarge og tårnet en nydelig mosaikk.

Matglad som jeg er måtte jeg en tur innom KaDeWe, et luksuriøst stormagasin fra begynnelsen av forrige århundre. Jeg styrte glatt utenom alle etasjene med klær, sko og klokker, og tok turen opp i sjette som kun er viet mat, drikke og annet snadder å putte i munnen. Tror jeg kunne gått der i mange timer med fare for å fylle opp noen kofferter. Det ble med litt spekeskinke og sjokolade, i tillegg til noen deilige minner om gode lukter.


Check-point Charlie
checkpoint charlie
Lurer på hvor mange euro disse gutta tar inn på å bli fotografert sammen med oss turister?

Noen av oss tok en tur på museet ved Check-point Charlie. 
Det er helt utrolig hvor oppfinnsomme folk var når de forsøkte å rømme over muren fra øst til vest. På museet fantes historier om både de som lyktes, og de mindre heldige som ikke lyktes. Å gå der på museet og lese om alle disse sjebnene var sterkt da dette jo skjedde mens jeg hadde en trygg ungdomstid i Norge.

Mye god mat og drikke ble det i Berlin, og jammen klarte en av mine kolleger å få meg med på Starbucks slik at jeg fikk trent meg litt på å drikke kaffe.
kaffetrening
Kaffe latte er ikke så verst heller da....

Når neste tur til Berlin går det aner jeg ikke, men det hadde vært et flott sted for en kjærestetur med mannen min.
Berlin, her kommer jeg!

Det er tidlig 2. pinsedag, og jeg er ferdig i dusjen, passe våken, og nesten ferdig med frokosten. Jeg forlater snart mann og barn til fordel for sosialisering med gode kolleger i nærmere fem dager i Berlin. Må pakke litt garn og noen pinner, så er jeg klar!
Gleder meg!

Guttebunad

Min eldste sønn har arvet mange fine klær av de eldste sønnene til en venninne av meg. Jeg visste at hun ønsket seg bunad til den minste gutten, så jeg bestemte meg for å lage en som takk for alt vi har arvet.
Dette er en Nordhordlansbunad, og det er den tredje guttebunaden jeg har sydd av denne typen. Mye jobb, en del pirk, men veldig kjekt når jeg vet at gaven blir satt pris på.
Neste guttebunad blir muligens en herrebunad til sønnen min når han blir stor. Da skal jeg kurses så alt blir korrekt.

bunad erik

Pulsvanter

Jeg har lagd pulsvarmere. Ett par av den super enkle varianten, og ett mer tidkrevende par.
For å lage superenkle pulsvarmere klipper en av ermene på en tovet genser, finner noen enkle knapper i knappelageret og syr på, og vips så har en et par deilige, og varme pulsvarmere som kan ligge i skapet til det deilige sommerværet blir borte.
avklippet pulsvarmer

For den litt mer tidkrevende varianten finner man et fint mønster fra DesignClub DK, nøster opp ett hespe med garn, legger opp riktig antall masker, fletter på hver fjerde pinne, lager hull til tommelen, og syr på et par søte porselensknapper. Med disse pulsvantene blir jeg supermamma slik det står på knappene.

supermamma pulsvarmere
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits