Canal du Nivernais

canal du nivernais

I morgen tidlig legger jeg og en gruppe kolleger ut på tur til Frankrike. Vi har leid to båter, og skal gå i sluser i Canal du NIvernais,  og bygge relasjoner oss i mellom i 4 dager. Vi gleder oss til en spennende tur, og hyggelig samvær.
Det meste av det jeg skal ha med er funnet frem, men hva skal jeg pakke det i? Er ikke plass til mine harde Samsonitekofferter hverken i leiebiler eller båter. Mannens ryggsekk kanskje?

Spøkelsesjakke

Her er souvernirene mine fra kjæresteturen mannen og jeg hadde til København i vår. Deilig garn kjøpt hos den lille rikholdige butikken Sommerfuglen. Butikkenanbefales, og de sender gjerne også til Norge.

spkelsesgenser

Souvernirene er i ferd med å bli til denne jakken til minstegullet.  spgelsertStrikker i en noe større størrelse en ungens alder, og regner med at jeg har god tid.  Har jo et par andre(10-20) håndarbeidsprosjekter gående. Det som er vanskelig når en kjøper garn til et spesielt prosjekt er å la være å starte. Hvorfor skal man egentlig la være?

Årets 17-maistoler

Hvert år lager jeg 17-maistoler til ungene slik mamma gjorde det til meg, og slik bestemor gjorde til pappa og hans 8 søsken. Bestemor gjorde det for å holde oversikten og kontroll på alle ungenes klær og sko. jeg gjør det fordi jeg synes det er en koselig tradisjon. De to største ungene våre var fortsatt våkne da jeg gjorde stolene klare, men snudde ryggen til stolene da de passerte dem på vei til sengs. Det vet hva som er på stolene av klær, men det som er spennende er hva det er av penger og godteri.

17maistoler

HA EN RIKTIG GOD 17-MAI!!!!!


Sønnens brukskunst

Hva er hyggeligere enn når ungene kommer hjem med timg de har laget på skolen? Sønnen min mente at læreren hadde gjort det meste av jobben, og at han selv bare hadde stått og holdt på noe under dreiingen, og tatt jobben med å pusse eggeglasset etterpå. Fint ble det uansett, og jeg øyner nok en handyman i familien.
eggeglass

Bruktkupp

Jeg er ingen stor shopper, men liker selvfølgelig å komme over gode kupp. Kuppene er enda bedre om de bare plutselig er der uten at jeg har oppsøkt dem. I dag kom jeg over et kjempekupp. Dro ganske tilfeldig innom en bruktbutikk, og ved inngangspartiet sto en sliten Burley Piccolo. Jeg fant ingen pris, så jeg måtte inn og spørre. Jeg skulle få den for 100,-! Super pris syntes jeg, men hvor super den var fant jeg først ut da jeg kom hjem! Syklistenes landsforening selger den til 3895,- til medlemmer, og 4650,- for ikke-medlemmer!
Piccoloen trenger litt Hammerlakk, oppsmøring eller skifting av kjede, litt reparasjon av gir, litt luft i dekket og passende bagasjebrett å feste den i. Siden jeg er gift med en handyman så er ikke det noe problem.
Påhengssykkelen blir så god som ny!
4-åringen blir nok storfornøyd selv om hun nok helst ville hatt en rosa sykkel.

img9429

Barnekjole i fleece str 4-6 år

Jeg har sydd en barnekjole i fleece, og kantet og pyntet den med nydelig stoff fra Marimekko. Ermene kan justeres i lengde. Kjolen skulle passe ei jente på 4-6 år, og selges for kroner 550,- .

 marimekkofleece46foran  marimekkofleece46

Flekken

Søndag var vi hos svigerforeldrene mine på Osterøy. De driver med sau på si, og nå har de fått en rekke nye lam. Ja, altfor mange sier svigerfar. Dette lammet som vi kalte Flekken, var bare to dager gammelt da vi var på besøk. Skjønn synes jeg! Kul med de svarte feltene rundt øynene. Ja, ikke jeg altså, men Flekken.
flekken

Årets sommerferie....

....blir teltferie.
Nå har vi lett etter campingvogn eller bobil for leie i et par uker til sommeren. Det som er forholdsvis rimelig er utleid, og vi har ikke lyst til å bruke 25000,- på to ukers leie av en liten bobil, kanskje ikke for en stor heller, så nå har vi hatt familieråd og går for telt. Kunne jo reist to uker til Italia og fått leiebil og leilighet for litt mer enn to ukers bobilleie her i landet, men grunnen til at vi ikke reiser til Italie er at årets ferie er sen.
Nå kjøper vi oss telt og annet nødvendig utstyr for to uker på veien i Norge. Turen går til bl.a Kristiansand, Telemark og Gjøvik med stor tilhenger med låsbart lokk. Tror jeg må begynne å skrive liste over hva vi skal ha med oss. Mannen snakker om at det er såpass god plass at vi kan ta med gassgrillen vår.
Jeg lurer på om det er plass til symaskinen min også? :-)
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits