Årets sommerferie begynner å bli klar!

I går fant jeg det! Huset som jeg her lett etter i lang tid nå. Vi skal til Italia i to uker i sommer, og i en av ukene skal vi bo i dette huset i Chiantidistriktet. Huset ser bare perfekt ut, og jeg håper jeg er like glad når jeg kommer ned dit! Nå er jeg lettet, og temmelig sliten i armen etter å ha klikket på hundrevis av hus! Trenger jeg si at vi gleder oss?Jeg har noe jeg gjerne vise dereDette bildet tok jeg da jeg var i Tibet høsten 2008. Jeg var reiseleder for en tur vi arrangerte på Åsane folkehøgskole, og vi hadde fantastiske dager i Kina og Tibet. På vei fra Lhasa til Shigatse hadde vi en liten pause ved en isbre i et fjellpass. Isbreen gjorde ikke så stort inntrykk på meg, men det gjorde derimot alle ungene som strømmet mot oss i håp om å få litt penger eller noen av godsakene som vi hadde i sekkene våre. Via guiden vår fikk jeg rede på at barnet som denne unge moren bærer på ryggen var jevngammel med mitt minste barn. Mens mine unger hjemme har fått all den mat de har hatt behov for, og mere til, så var denne jenta underernært og preget av det tøffe klimaet i Tibet. Smokken hennes er ingen smokk, men emballasje fra en lite gelédessert. I Norge kjøper vi smokker med ungenes navn på. Jeg gav dem noe av det jeg hadde i sekken min, og satte meg på bussen for neste opplevelse. Tårene rant, og jeg angret på at jeg ikke hadde gitt dem all nisten min.
Om du noensinne får mulighet til å reise til Tibet og/eller Kina. Benytt den! Jeg reiser gjerne tilbake.

Streik

Ungene mine går på skoler som nå er tatt ut i streik. Eldstedatteren har sittet og terpet til mattetentamen den siste uka, og slipper nå denne i morgen. Det hadde vært stor jubel i klassen da det ble kunngjort at streiken var et faktum. Tirsdag er det planlagt engelsktentamen, og vi er selvfølgelig spente på om den blir noe av.
Ungene våre er heldigvis så store at de klarer seg selv hjemme. De kommer til å måtte jobbe med fag, og de vil også få oppgaver i huset. Joda, de skal få slappe av litt også. Nå er jeg sjeleglad for at yngstebarnet går i en ikke-kommunal barnehage. Om barnehagen til datteren vår hadde gått i streik så måtte hun enten ha vært med meg på jobb, eller så måtte mannen min eller jeg måttet tatt oss fri. Å ha med små barn på jobb er lite moro, så vi måtte nok hovedsakelig ha tatt av feriedagene våre.
Jeg oppfordrer dere som har familie som kan hjelpe dere både nå under streiken og ellers i hverdagen til å vise dem at dere setter pris på dem. De er slett ingen selvfølge.

Rettferdig fordeling

I forbindelse med jobbens forestående festspillkurs må jeg fordele billetter til alle arrangementene kursdeltagerne skal på. Jeg sitter da med salkartet til Grieghallen og Den Nationale scene for å finne ut hvor inngangene er slik at de som har varslet at de er darlig til bens får sitte nær en utgang. Om noen har klaustrofobi så må de få sitte ytterst på benkeraden, og om de ser eller hører dårlig så må de sitte så langt fremme som mulig. Samtidig så ønsker vi å plassere venner og ektepar sammen. Så er det bare å prøve å fordele rettferdig i tillegg, for de som sitter bakerst under første forestilling i Grieghallen, må jo komme litt lenger frem på den neste. I år tror jeg ikke det blir så vanskelig. Alle billettene våre er veldig gode, og lista med dårlige ben, dårlig hørsel og dårlig syn er slett ikke lang. Må bare holde tunga rett i munnen!
Ha en fin dag!

Er du gniten?

Jeg sto i kø på Fretex i dag, og overhørte samtalen mellom ekspeditøren og en dame som skulle bøker. Ute og inne var det plakater med tilbudet: To bøker for prisen av én, den billigste får du gratis. Dama hadde funnet to bøker som hver kostet 39,- og to som hver kostet 15,-. Diskusjonen gikk ut på at kunden ville betale 54,- for alle bøkene, og dermed få én bok til 39,- og én bok til 15,- gratis. Ekspeditøren forsøkte å forklare at det ikke var slik, men at tilbudet var slik at hun ved å kjøpe de fire bøkene ville få de to til 15,- gratis. Én ting er å forsøke seg på noe slikt med et smil, men noe annet er det når en gjør det til en diskusjon og presterer å si til ekspeditøren at en ikke er gniten og spør om vedkommende virkelig har fått beskjed av sine overordnede at det er slik tilbudet er. Enden på visa var at ekspeditøren tilkalte sin overordnede, hvorav kunden på en sleip måte forsøkte å få det slik hun ville. Det klarte hun ikke, og dama betalte deretter kroner 39,- for to bøker og lot de to til 15,- ligge igjen. Mon tro om hun gikk tilbake etterpå for å kjøpe de billigste bøkene?
Enn du, ville du diskutert slik som dama, eller ville du akseptert tilbudet slik det ble forklart av plakater og ekspeditører?

Liv og røre

Her i Bergen skjer det stadig noe, og nå er det årets Festspill som står for tur. Festspill betyr for min del mange timer på jobb da vi arrangerer Festspillkurs for pensjonister på jobb. Nå venter vi inn 55 godt voksne mennesker som skal bo på folkehøgskolen i vel en uke. De får en rekke festspillopplevelser, foredrag om forestillinger og konserter, utflukter og full pensjon. Mange kommer tilbake år etter år, men heldigvis så dukker det opp nye deltagere også. Kurset er åpent for alle, så om du kjenner noen seniorer som kunne trives på et slikt arrangement så er dette et kurs vi arrangerer hvert år på Åsane folkehøgskole. Noen av opplevelsene i år er operaen Anne Pedersdotter, forestilling med Frikar, konsert med Gullberg Jensen/NDR Radiophilharmonie, konsert med Vilde Frang og festkonsert for Ole Bull. I tillegg skal vi på tur til både Lysøen og Osterøy. Kurset vårt starter lørdag kveld, og jeg gleder meg til å treffe både nye og gamle kursdeltagere.
Det er sjelden jeg får anledning til å gå på andre arrangement i kursperioden, men i dag er det offisiell åpning av Festspillene, og om været holder bruker jeg fridagen min til å ta turen inn på Bergenshus festning for å få med meg artister som Frikar og Ole Hamre. Regner med at det er liv og røre i byen i dag. Skulle gjerne hatt med meg et Nattjazz-arrangement også, men der strekker nok ikke tiden til.

Nå har jeg bare ett avdrag igjen!

Hurra! 24 år etter at jeg første gang etablerte kontakt med Lånekassen, ser jeg nå at vårt forhold som kunde og utlåner snart er over. Jeg har ett avdrag igjen, og takker Lånekassen for delfinansieringen av mine studier i økonomi, administrasjon og fransk. I fremtiden skal mitt forhold til den kun være som folkehøgskoleansatt som hjelper elevene med Lånekassepapirer.
Hva er ditt forhold til Lånekassen?

Gratulerer med dagen!

Ungenes 17.mai-stoler ble pyntet i går kveld. En 17.mai-stol var noe min bestemor innførte for å holde oversikten over sine ni barns pentøy. Jeg fikk alltid en slik stol da jeg var barn, og da må jo mine barn få det også. Nå er størstemann så stor at det ikke er plass til klærne hennes, men flagg, litt godteri, penger , bunadssølv mm er det plass til, og hun må nok ha en slik stol så lenge hun bor hjemme. Da min største var liten spurte hun vennene sine hva de fikk på sine 17.mai-stoler. De stakkars sto der som noen spørsmålstegn.HA EN RIKTIG GOD FEIRING ALLE SAMMEN! Tenk så heldige vi er som bor i fredelige og rike Norge!

En strålende dag!

Størstefrøknas konfirmasjon Kristi Himmelfartsdag ble en strålende opplevelse fra morgen til kveld. Alt var supert: konfirmasjonsgudstjenesten, alle de festekledde gjestene, rikholdig koldtbord, flotte taler, nydelige kaker og ikke minst konfirmanten selv som var både takknemlig og overrasket over alle som husket på henne. Værgudene viste seg fra sin beste side med både sol og varme. Dagen ble svært minnerik, og jeg var ganske stolt der jeg så begge jentene mine i bunader jeg har sydd selv.Pyntet bord med kombinerte servietter og bordkort. Mannen kaller dem hybridservietter.

Nydelige borddekorasjoner laget av min svigerinne som du finner på Litland gartneri på Osterøy.


Deilig koldtbord laget av kjøkkensjef Inge på Åsane folkehøgskole.


Kransekaka lagde mamma hjemme i England. Den ble pynta da den kom velberget frem, og er,  jeg mener var, skikkelig seig og god! Marsipankaka er kjøpt og er fyllt med deilig sjokoladekrem og bringebærfromasj. Nydelig!
Flere kaker ble bakt av venner og kolleger - veldig greit å kunne hjelpe hverandre til slike festtdager.Tusen takk til alle gjester, Bernt prest, gode hjelpere på Åsane folkehøgskole og familie og venner som gjorde dette til en flott dag!

Jeg vant!

Her om dagen meldte jeg meg inn på BTs Budjakten etter å ha funnet ut at fotografen som vi har brukt til barnebilder av ungene, Nina Norill, hadde ute flere auksjoner med fotografering. Med konfirmant i huset var jeg mest interessert i konfirmantfotograferingen, og fulgte med på utviklingen av budene på denne. Budene lå flere dager godt under minstebudet, og tre timer før auksjonens slutt la jeg inn bud slik at minstebudet ble oppnådd. Jeg ble overbydd, og tre minutter før fristen økte jeg igjen. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg trykket F5 for å sjekke at jeg ikke nok en gang ble overbydd. Det var spennende minutter.
Jeg vant, og betaler nå ca halvparten av verdien på pakken med fotografering, et innrammet bilde, en mappe med bilder og noen takkekort. Jeg er strålende fornøyd med at konfirmanten kan ta med seg hele familien for fotografering hos en fotograf vi vet tar gode bilder. Nå er det bare å få avtalt en tid som passer både oss og fotografen!
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits