Gratulerer med morgendagen!

I morgen er det igjen tid for å feire 17. mai!
Måtte dagen også la oss ha litt tid til å glede oss over hvor priviligerte vi er over å bo i dette landet som stadig vekk blir kåret til et av verdens beste å bo i.

Morgendagen starter vi med å slå på tv'en på NRK for forhåpentligvis å se pappaen min når de skyter salutt for hele landet fra Skibladner.I år har vi ikke gjort noen andre forberedelser enn å kjøpe inn rømmegrøt og spekemat, i tillegg til å gjøre klar festtøyet. Vanligvis pleier vi å være med venner etter arrangementet på barneskolen, men har nå etter mange års mas gått med på å dra til byen på ettermiddagen. Nå er det bare å håpe at været blir nogenlunde bra til en bytur.

Etter noen år uten oppgaver på 17. mai har jeg i år blitt forespurt å være med i juryen som skal bedømme hvilken av de påmeldte kakene til Kretsmesterskapet i 17.mai-kakebaking som går av med hovedpremien. Som juryformann har jeg bedt om at kakene blir nummerert slik at vi jurymedlemmer ikke lar oss påvirke hverken positivt eller negativt dersom vi skulle kjenne igjen dersom vi får vite navnene på kakebakerne. Heldigvis er det bare påmeldt 7 kaker, så det skulle bli overkommelig å smake litt av hver dersom ikke bunaden viser seg å være altfor trang!
Selv er jeg ikke noe særlig flink til å bake kaker, men denne oppskriften på Pavlova har jeg brukt med stort hell et par ganger. Jeg bruker romkrem i stedet for vaniljekrem.

Nå er minstegullet nybada, så nå er det bare å få henne i seng før jeg lager årets 17.mai-stoler.

17-maistolene av 2010

Hva en 17.mai-stol er kan du lese om her.

 

 

Stikkord:

Stolt lillesøster

Det varmer morshjertet når seksåringen blir glad og stolt over at hennes nye bukse er laget av storebrors utvokste bukse. Med litt hjelp at litt smårutete stoff, litt kroklisser, en bred strikk og litt ribb som jeg hadde på lur, så ble dette en bukse som er kjempetøff til tøysko og olajakke. Nesten litt franskinspirert synes jeg, helt gratis og temmelig kortreist.

     
     

La deg gjerne inspirere til å lage noe nytt av noe som er ubrukelig slik det er akkurat nå!


Takk til størstegullet som var så grei å fotografere for meg!

 

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits